8. Het beheer van de 3 guna

In sankhya het evenwicht van drie guna heet

Persoonlijk NIET, ik echt mee eens. Ik denk niet dat je waardeoordelen moet hechten aan guna. Sattva is niet per se beter dan de andere twee. Je moet alle drie van hen om goede en goed functioneren voelen. Maar ik denk dat u zich bewust zou moeten zijn hoe de dingen especcially voedsel dat je beïnvloeden. Bijvoorbeeld, als je het gevoel lusteloos de hele tijd en hebben vaak moeite aan de slag, dan Tamas misschien te dominant zijn. In dat geval is het misschien een goed idee om zorgvuldig te onderzoeken wat je precies eet en drinkt zijn. Net als in alle dingen, de sleutel is evenwicht.

1. Hoe de guna's werken op het niveau van de geest? 2. Hoe beïnvloeden ze de interpretatie en verwerking van onze ervaring? 3. Waarom de kennis van Guna's is belangrijk voor een wereldse persoon als voor iemand op zoek naar bevrijding? 4. Hoe maak je een pure, Sattvic geest, die bevorderlijk is voor zelfonderzoek te cultiveren? 5. Hoe de 3 Guna's in evenwicht te brengen? 6. Is het mogelijk om Sattvic blijven in een hectische wereldse leven? 7. Of de 3 Guna's invloed op een verlicht persoon? 8. En tot slot zullen we kijken naar het misverstand van het hindoeïstische kastensysteem en de relatie tot de 3 Guna's.

Als het subtiele lichaam was 100 Sattvic, zouden we stralend geluk te ervaren de hele tijd. Het leven zou stromen met gemak. Als wij tegenwoordig, wijs, gelukkig en vrij van het verlangen te voelen, onze subtiele lichaam is onder de invloed van Sattva.

Natuurlijk zijn 100 Sattvic de hele tijd is niet mogelijk omdat Sattva wordt verdrongen door Rajas en Tamas als Gunas cyclus. Maar met een beetje werk van een onderzoeker kan een overwegend Sattvic geest.

Net als yin en yang zijn noch goed noch slecht, zijn er geen kenmerken van goed of slecht die inherent zijn aan de guna. Ze zijn allemaal deel uit van prakriti, en het doel van het klassieke Yoga en Samkhya praktijk is om volledig vrij vrij van prakriti worden zelfs van sattvic staten van zijn.

Welke guna is gebaseerd op hebzucht en acquisitie?

Triguna theorie is een samengestelde kader van tri-dimensionale persoonlijkheid aan het begrip van de mentale make-up van de persoon te helpen. 2.? de term guna verwijst naar de inherente energie of tendens waarbij 'prakriti' gecreëerd en waarmee menselijke geest functioneert.

Hoe ziet u uw guna toenemen in sattva?

Mangal Dosha wordt gezien door de Lagna Chart, Moon Sign Chart en Venus Chart. Als Mars neemt boven huizen in iemands geboortehoroscoop, dan zal het worden beschouwd als High Manglik Dosha. Als het bezetten deze huizen in een van deze grafieken, dan zal het worden beschouwd als Low Manglik Dosha.

Wat is pitta dosha genoemd in het Engels?

In een toestand van evenwicht van drie krachten, wanneer de drie samen één ongemanifesteerd praká¹> ti die onkenbaar. Een guna is een entiteit die kan wijzigen, verhogen of verlagen, dus is zuiver bewustzijn genoemd nirguna of zonder wijziging.

Wat betekenen de drie guna vertegenwoordigen?

De termen Prakriti en vikriti worden vaak gebruikt in de Ayurveda, maar wat doen ze echt betekenen en hoe zijn ze verschillend van elkaar? Prakriti is onze elementaire natuur en Vikriti is de onbalans die resultaten als we niet in harmonie leven met de natuur.

De vijf elementen, namelijk, ruimte, lucht, vuur, water en aarde, evenals hun rudimentaire essenties genoemd tanmatra ook behoren tot de groep van 24 tattva's. Aldus Prakriti, mahat, Ahamkara, mening, de vijf karmendriya de vijf jñânendriya de vijf tanmatra de vijf elementen al deze vormen de 24 tattvas.

In Samkhya-Yoga teksten, Prakriti is de kracht die leidt tot ontwikkeling en verandering in de empirische universum. Het wordt beschreven in Bhagavadgita de primaire drijfkracht. Het is een wezenlijk bestanddeel van het universum en ligt aan de basis van alle activiteiten van de schepping.

Wat is sankhya darshan in het Engels?

De drie guna's zijn classificaties van de kwaliteit van de energie in alle dingen die worden gebruikt in Yoga Wetenschap en Ayurvedische geneeskunde. Een Guna is een van de drie "neigingen" van de geest, lichaam en bewustzijn. De drie guna heten rajas, tamas en sattva. Deze categorieën beschrijven ons gedrag, denken, gezondheid en voeding.

In elk van ons is er een percentage van elk Guna. Zonder tamas zouden we niet slapen en zonder Rajas zouden we geen dynamiek missen en zonder Sattva zou het leven ongeïnspireerd zijn en zonder de hogere menselijke kwaliteiten. Een yogi is gericht op het vergroten van Satva om het bewustzijn te verhogen door een gezond lichaam en een rustige geest.

het eten dat we eten heeft fysiek een enorme invloed op ons, mentaal, emotioneel en spiritueel. Een serieuze student van yoga heeft tot doel Satva Guna te vergroten hoewel alle aspecten van het leven en dieet een belangrijke rol spelen op het spirituele pad.

een rajasische diëtis een die overdreven pittig of heet is, omvat eten met ui en knoflook, koffie, koolzuurhoudende frisdrank, thee, suikerachtig voedsel en te veel chocolade. Deze voedingsmiddelen kunnen ons een lift in energie geven, maar uiteindelijk ervaren we een lage of verhoogde stress. Een prodiuminaal rajasisch dieet vernietigt het evenwicht van de mind-body en voedt het lichaam ten koste van de geest.

een Tamsic Dietconsisten van dode eten zoals vlees, vis, pluimvee, eieren, muf eten, verwerkt voedsel vol met chemische additieven, haal fast foods weg, opgewarmd voedsel, alcohol, sigaretten en drugs van verslaving. Een sattvisch voedsel kan tamasisch worden wanneer verwerkt, oud of gebakken.

deze voedingsmiddelen en stoffen doen niets om onze energie en bewustzijn op te tillen, als het feit dat ze ons naar beneden trekken in luiheid en traagheid. Wonen op tamasisch eten en stoffen zullen leiden tot klachten zoals obesitas, diabetes, hart en leverziekte. We zullen zich ongemotiveerd voelen, onvoorzichtig zijn, onbewust van onszelf en anderen.

een Sattvic Dietis Zuiver Vegetarisch Voeding en omvat verse groenten en fruit, fruit- en fruit-sappen, volkoren Brood, pulsen, granen en spruiten, noten, zaden, honing , Kruiden, melk en zuivelproducten die vrij zijn van dierenrennet. Deze voedingsmiddelen zullen ons bewustzijn verhogen, ons inspireren tot positieve actie, diepere meditatie en ons verborgen potentieel en creativiteit ontketenen. Sattvic-eten wordt met liefde gekookt en gegeten met volledig bewustzijn en dankbaarheid.

Yogi's zijn om verschillende redenen vegetarisch. Afgezien van het gezondheidsaspect, is de belangrijkste reden het principe dat Levende wezens mijn verdringer zijn, voor alle wezens moeten worden behandeld met respect en liefde.

Wanneer u begint een beetje dieper in uw yoga-praktijk te duiken, begint u over de guna's te horen; Sattva, Rajas en Tamas. De guna's vormen onze prakriti, wat alles is in ons etherische universum, bewustzijn, materie en alle energie. Om het eenvoudiger te zetten, zijn ze de energie van alles wat je denkt, voelen, aanraken, zien en proeven. Ze kunnen niet worden verwijderd en ze bestaan ​​altijd. Ze zijn de lens van onze perceptie en hebben een enorme invloed op hoe we ons leven zien en hoe we reageren. Ze kunnen ons belemmeren of helpen groeien. Om een ​​beter begrip van deze natuurlijke krachten te krijgen, laat dan eerst naar elke kijk.

Rajas is een tornado. Het is onze passie, onze activering en onze verwarring. Het is angst en haastig. Het loopt, maar in de verkeerde richting van het leven. Rajas is veel onzekerheid. Een persoon met te veel rajas is altijd haastig en niet noodzakelijk die alles bereiken. Ze vullen hun lichamen met niet zo gezonde voedselkeuzes en ze kunnen gemakkelijk aan dingen hechten. Hun lens op het leven is in paniek of bang.

Tamas is duisternis. Het geeft de perceptie van chaos. Het is de kracht van weglopen. Een tamas geest zal chagrijnig en negatief wakker worden. Een persoon in tamas zal hun lichaam vullen met voedsel dat te verwerkt en nep is en zal leven gehecht aan te veel ondeugden. Tamas wordt gevonden in onwetendheid en depressie. Het is je negatieve gedachten en je oordeel van anderen en jezelf.

de guna's zijn erg krachtig. Wanneer je erover begint te leren, begin je ze overal te zien. Tamas is sterk als je Grumpy wakker bent en je geest mistig is. Rajas is je race-angst en is er als je je koel in een gesprek verliest. Sattva is hoe je je in een yogales voelt. Het is de look die je ziet op je yoga-instructeurs gezicht en het gevoel van de klasse kamer. Sattva is die onmiddellijke schouder vallen, haast van opluchting je voelen als je je mat uitloopt. Je weet dat de kalmte eraan komt, maar wist je dat het sattva altijd was. Er is een reden dat deze kracht sterk is in yoga en meditatie. Yoga-praktijken werden gevormd met de gunas in gedachten, en om Sattva in de geest en het lichaam te creëren. Het is de fysieke en mentale praktijk die u kunt gebruiken aan bewust wijzig de niveaus van de guna's in uw geest en lichaam.

Sattva klinkt geweldig goed en je kunt misschien al denken, Sattva is het doel. Je hebt gedeeltelijk gelijk. Deze krachten zijn samen geweven, ze vormen alles en net als we evenwicht op de mat vinden, vinden deze forces balans in het universum. Ze hebben elk hun tijd en plaats. Het is misschien moeilijk om een ​​tijd te bedenken wanneer we tamas nodig hebben, wanneer we een lethargisch moeten voelen en nog steeds zijn, maar Tamas is behulpzaam wanneer we ziek zijn en moeten rusten. Rajas is de kracht van onze passie en zest. Het kan onze angst verhogen, maar het kan ons ook duwen om onze doelen te bereiken, om door te gaan. Moderatie is sleutel met de guna's. Het komt altijd weer in balans.

de guna's zijn de lens van onze perceptie. Welke kracht is het sterkst in en om ons heen is hoe we onze objectieve etherische wereld waarnemen. We beginnen deze krachten te begrijpen en we kunnen ze waarschijnlijk beginnen te zien in ons leven, maar wat doen we met hen? Door yoga en meditatie te beoefenen, kunnen we bewust verhogen en verlagen van elk Guna in en om ons heen. We kunnen de lens kiezen waar we het leven doorzien. Hoewel onze praktijk, onze gedachten en onze gezonde levensstijl die we satva verhogen, die op zijn beurt tamas en rajas verlaagt.

Leren van de guna's, die ze in uw omgeving te zien en te observeren, kan u helpen in cultiveren sattva in uw dagelijks leven. In yoga leren we dat we de controle hebben, dat we onze gedachten moeten observeren en niet reageren en nu hebben we de krachten gezien die in deze momenten spelen. We kunnen de teugels van ons leven innemen en ons in de richting van kalm en helderheid leiden. Je kunt die lucht hebben en gloeien dat je yogaleraar bezit , het gaat allemaal om keuzes.

Hoe zorg je ervoor dat je wilde zalm nooit droge wild Alaskan-bedrijf smaakt

Hete zomeravonden zijn perfect voor een zalmdiner, wat betekent dat je moet weten hoe je zalm moet opnieuw opwarmen, waaronder in de magnetron.

Uus täna

Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Elk jaar gooien we 13 miljard aan voedsel uit in het Verenigd Koninkrijk ongeveer 470 per huishouden.

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Houd bananen verse langere plakjes ook een update lo deze enkele jaren later lezen de opmerkingen. Dit is grotendeels grenzen voor de wetenschap die ik verkeerd heb begrepen, en je kunt niet controleren of de links niet meer werken. Ik schreef dit in een middag en de foto is opzettelijk verkeerd

Kom meer te weten
Hoe lang Chanterelles Laatste Recepten met ingrediënten, voedingsstoffen, instructies en aanverwante recepten

Hoe lang Chanterelles Laatste Recepten met ingrediënten, voedingsstoffen, instructies en aanverwante recepten

Een zeer eenvoudige manier om video op het behoud van de cantharel voor toekomstige consumptie. Zij zullen duren tot een jaar in de vriezer wanneer op deze wijze bereid.

Kom meer te weten
Hoe lang Mushrooms Last The Complete Guide Mushroom Site

Hoe lang Mushrooms Last The Complete Guide Mushroom Site

Arktiset Aromit ry op luonnontuotealan luonnonmarjat, sienet, yrtit ja erikoisluonnontuotteet valtakunnallinen toimialajrjest, joka toiminnallaan edist luonnontuotteiden talteenottoa, jatkojalostusta ja kytt sek parantaa tuotteiden laatua.

Kom meer te weten
Werk je je specerijen correct op welk nieuws

Werk je je specerijen correct op welk nieuws

Hé daar, zoals jullie allemaal weten, duurt niets voor altijd ... behalve honing natuurlijk, maar dat is een ander verhaal helaas, Bee Pollen heeft een vervaldatum, maar het zal langer duren dan je denkt. Fresh Bee Pollens LifeSpan hangt volledig af van hoe het wordt opgeslagen. Omdat het puur plantmateriaal is, is het technisch gezien een levend product, vergelijkbaar met snijbloemen. Als je ooit in een bloemenwinkel bent geweest, heb je misschien het gigantische koud geval gezien waar ze de regelingen in behouden. Dit is om ze fris te houden en te vorigen

Kom meer te weten
Hoe lang is het laatst gebeiteld worst

Hoe lang is het laatst gebeiteld worst

Giet pekel over worst en zeehondenkruik. Winkel in de koelkast gedurende 23 dagen.

Kom meer te weten
Welke groenten vers blijven voor een lange tijd Brubaker, Inc.

Welke groenten vers blijven voor een lange tijd Brubaker, Inc.

Dus je kocht een groot pak van groene uien, maar uiteindelijk met behulp van slechts een kleine hoeveelheid. Je weet dat deze greens niet lang duren, dus vraag je je af, dan kunt u bevriezen groene uien Heres hoe ...

Kom meer te weten
Val van de Bone Baby Back Ribs in de oven

Val van de Bone Baby Back Ribs in de oven

Deze countrystyle-varkensribben worden gekookt in de koekenpan met een verscheidenheid aan kruiden en een smaakvolle saus. Het recept is gemakkelijk om te bereiden en te koken.

Kom meer te weten
Hoe lang UIEN LAST IN PANTRY RECEPTEN

Hoe lang UIEN LAST IN PANTRY RECEPTEN

Kocht een grote zak met uien en niet zeker of ze lang genoeg voor u om ze te gebruiken No worries duren, dekken we alles wat je moet weten over uien.

Kom meer te weten
Hoe lang Uien Last In The Freezer SeniorCare2Share

Hoe lang Uien Last In The Freezer SeniorCare2Share

In dit korte artikel zullen we de vraag te beantwoorden: Hoe lang geschilde uien laatste in de koelkast en u voorzien van informatie over de methoden om op te slaan

Kom meer te weten
Hoe kan je peren compleet eenvoudige routebeschrijving met foto's

Hoe kan je peren compleet eenvoudige routebeschrijving met foto's

In plaats van gezichtskosten van verraad, neemt Kennan Ahmad Padgett, zijn post af als president en commandantinchief van de Verenigde Staten van Amerika. Binnen enkele dagen volgen een dozijn de Coconspiratoren van de presidenten zijn voorsprong. Een nerveuze natie wacht met andere regeringen en machtsmakelaars over de hele wereld voor het twaalfpersoon in de U.. Presidentiële lijn van opvolging om de eed van kantoor te nemen. Dit is niet alleen dat personenverhaal, Dr. Mason Edwards belichaamt een resolute geest die overal in vrijomlovende mensen verblijft. De kruistocht voor mensenrechten en selfdeterminatie dat hij en zijn operatie Anuit Coeptis collega's kampioen precies zijn wat Amerika's Archenemy, de volgorde van de Illuminati, is beëdigd om van het gezicht van de aarde af te vegen. En, hoewel Mainstream Media Moguls weet over de Globalists is van plan om Amerika en haar bondgenoten om te vullen, de pers shilds de zelfappe-de-goden van de nieuwe wereldorde van de lichten van publiciteit.

Kom meer te weten
Hoe lang kun je uien in de koelkast houden

Hoe lang kun je uien in de koelkast houden

Hoewel uw koelkast en vriezer u toestaat om restanten relatief fris en veilig te blijven om te eten, is er een limiet aan hoe lang uw groenten kunnen worden opgeslagen. En toch houden niet veel mensen hier echt rekening mee. Ze zullen iets doen als een ui en laat het weken per keer in hun koelkast en gaan ervan uit dat het altijd klaar is voor hen om te gebruiken, maar hoe lang zal die ui daadwerkelijk daadwerkelijk duren, welke groenten nog steeds vers blijvend zijn De langste periode die belangrijke informatie is om te weten, dus laten we eens kijken

Kom meer te weten
We gebruiken cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven. Door de website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
STA COOKIES TOE.