Lente-ui groeiende gids

Lente-ui groeiende gids

Tijdens het oogsten trimmen veldploegen normaal gesproken de toppen en wortels met een paar clippers. Tops mogen niet minder dan 1 inch uit de lamp worden gesneden en de wortels mogen niet korter zijn dan 14 inch. Wanneer de hand oogstt, moeten veldnemers goed worden gecontroleerd en geïnstrueerd om de uien grofweg niet aan te pakken. Zorg die tijdens de oogst wordt uitgeoefend, zal resulteren in minder problemen bij de verpakkingsstal en in de markt. Er zijn veel overeenkomsten tussen het oogsten en afhandelen van uien en Sweetpotato's . Veel North Carolina Onion-telers zijn bekend met het oogstsysteem dat nu wordt gebruikt voor SweetPotato's . De 20-bushel houten palletbakken die worden gebruikt voor SweetPotato's zijn uitstekend voor uien.

Verschillende voor de hand liggende fysiologische omstandigheden duiden een grondige droging aan. Deze omvatten de volledige droging van wortels, gebladerte en verschillende huidlagen op de lamp. De droge huiden moeten een uniforme kleur en textuur hebben. De beste indicator van volledige droging is de toestand van de nek van de ui. De nek moet bijna op het oppervlak van de ui droog zijn en mag niet heen en weer glijden wanneer ze tussen de duim en wijsvinger worden geperst. Uien die zijn verpakt voordat ze grondig droog zijn, zullen snel vervallen. De meest voorkomende ziekte van Postharvest is nekrot, wat resulteert wanneer botrytis en vergelijkbare pathogenen een onvolledig gedroogde nekwond invoeren. Zodra een ui is geïnfecteerd, is er niets dat gedaan kan worden om het verval te stoppen.

In de meeste droogsituaties wordt de lucht gedeeltelijk gerecirculeerd. De relatieve vochtigheid kan worden geregeld door het aandeel van de buitenlucht te veranderen die is toegelaten tot de verwarmde luchtstroom. Deze aanpassing kan beide worden uitgevoerd om de droogsnelheid te regelen en energie te besparen. Een natte lamptemperatuur van 85 tot 90F levert snel en toch energie-efficiënt drogen op.

box-schuren zijn bijzonder goed geschikt voor het drogen van uien. Houten of metalen dozen met dezelfde Afmetingen Naarmate de tabaksdozen kunnen worden gebouwd voor minder dan 100 elk. Afhankelijk van het merk en het model van de schuur, kunnen deze dozen een capaciteit hebben van maximaal 75 bushels elk en kunnen ze naar het veld worden getransporteerd voor het vullen. Figuur 3 illustreert uien drogen in een tabakscuring-schuur.

Zoals het bouwen van een huis een goede basis is de sleutel tot succes in uw tuin. Hoe beter de grond, hoe beter je planten zullen groeien. Als u begint met een bestaand tuinbed in organisch materiaal zoals TUI-schapenpellets en TUI Compost op uw grond. Dan kunt u een laag TUI-plantaardige mix toevoegen. Als het planten in potten en containers planten, vult u de plantaardige mix van Withtui.

A: Plant de variëteiten 1015Y, Grano, Granex of, als u de rode ui, Bourgondië verkiest. Deze Bermuda-uien worden als korte-daagse uien beschouwd. Geplant op het juiste moment voor uw regio en gezien het juiste vocht en Vruchtbaarheid , moeten ze grote, zoete bollen produceren zoals die u in de lente vindt bij lokale supermarkten.

Omdat groene uien een kortere groeiperiode hebben dan uien, zijn ze gemakkelijker te groeien. Spring-geplante variëteiten kunnen 60-90 dagen na het planten worden geoogst. Groene uien vereisen bodem die rijk is aan voedingsstoffen en goed afvalt.

Stap 1: Bereid je plantengebied op Groene uien kunnen buiten worden gekweekt in een tuinbed of in een container binnenshuis. Ze hebben ten minste zes uur direct zonlicht per dag nodig. Groene uien vereisen mogelijk niet veel voeding tijdens het groeiseizoen als u voedingsrijke grond gebruikt.

Stap 3: Water regelmatig groene uien moeten regelmatig worden bewaterd om te gedijen. Zoals je zaden ontkiemen, bewaar de grond even vochtig, maar je moet het niet weken. Mulch rond de planten om bodemvocht- en onkruidbestrijding te handhaven, is ook een goed idee.

Stap 4: Dun uit de zaailingen Gebruik scharen om je groene ui zaailingen te verdunnen wanneer ze een tot twee centimeter lang zijn, dus er is een groene ui per twee centimeter. Het is het beste om de zaailingen te verdunnen om de groene uien meer ruimte te geven om te groeien en te voorkomen van concurreren voor voedingsstoffen met omliggende planten.

hoe u groene uien uit restjes kunt betrekken

Wat is het punt om weer groene uien opnieuw te hergroeien? Er zijn talloze redenen waarom u groene uien van restjes moet herstellen. Het eerste voordeel is dat u minder geld zult uitgeven en een regelmatig aanbod van groene uien hebt. U vermindert ook de hoeveelheid gegenereerde afval. Je zult nooit meer een half-gebruikte bundel groene uien weggooien. Ten slotte is het een fail-veilig project dat echt eenvoudig is.

Watergroene uien geven de voorkeur aan vochtige grond, maar hun wortelsystemen zijn niet sterk genoeg om te jagen op water diep onder de grond. Gieter is regelmatig vereist om te voorkomen dat de grond uitdrogen. Zoals eerder vermeld, overweeg dan in de planten mulchen om hen langer vocht te houden. Overwateren van de bovenkant van de ondergedompelde lamp, aan de andere kant, kan de ziekte in de grond introduceren.

Snoei groene uien kunnen niet concurreren met onkruid omdat ze geen robuuste wortelsystemen hebben. Om de voedingscompetitie te elimineren, verwijdert u onkruid rond uw planten. Het plaatsen van mulch rond je groene uien helpt ook bij het voorkomen van onkruidgroei.

Bescherm groene uien is vatbaar voor ongedierte zoals thrips, slakken en nematoden. Om deze plagen te helpen weerhouden, blijf dan in de gaten voor bruine vlekken of tunnels in uw groene uien en proberen metgezel planten. Gooi dit later in detail.

wanneer de groene uien klaar zijn om te worden geoogst, draai het vuil rondom hen voorzichtig los, zodat u ze met zorg mogen optrekken. Oogst de grootste groene uien eerst en gebruik ze eerst, omdat het beter is om groene uien zo snel mogelijk te oogsten en te consumeren.

Snijd de groene uien een paar centimeter van de root. Trek de plant niet uit. De groene ui-plant zal regenereren en kan 4 tot 5 keer worden geoogst. Als je per ongeluk de plant hebt uitgetrokken, plaats je de plant in water, de wortels en nieuwe scheuten zullen groeien. Transplantatie in de grond.

voor groeien-uw-eigen enthousiastelingen, is er niets slechter dan naar uw groentepakket in de tuin of toewijzing te vinden om te ontdekken dat uw uien en sjalotten hebben vastgeschroefd. Maar voel je niet alsof je harde werk, planning en aanplant zijn verspild, je kunt nog steeds een goed gewas oogsten, maar de groenten kunnen gewoon een beetje kleiner zijn.

Waarom bout uien en sjalotten?

uien zijn een valseizoen of lente gewas, gemakkelijk te groeien vanwege hun winterhardheid. Je begint je uien uit zaad, sets of zaailingen, er zijn enkele trucjes van het vak dat het verschil maakt tussen een grote gewas en een teleurstellende. Laat je zien hoe je uien kunt laten groeien, zodat ze je zouden kunnen maken!

Moet ik uien van zaad of fromsets laten groeien?

Wij geven de voorkeur aan het planten van ui-sets over het starten van ze uit zaden, simpelweg omdat de sets Snelstaand vast te stellen zijn gemakkelijker te planten. Onionsets zijn kleine ui-bollen die speciaal worden verkocht voor het tuinieren. Eenmaal geplant, ontwikkelen ze zich in een full-size gloeilamp na ongeveer 3½ maanden.

Hoe de lente-uien te bevriezen die groene uien scallions opslaan

Heb je je lente-uien al verkeerd opgeslagen, ontdekken hoe je lente-uien op te slaan om ze langer te bewaren

Uus täna

Hoe de lente-uien de vergroening van Gavin te betrekken

Hoe de lente-uien de vergroening van Gavin te betrekken

In mijn keuken zijn de scallions vaak de ster van de show. Ik hou van ze in zoveel gerechten toen ik heb geleerd dat je de scallions kunt betrekken, moest ik het proberen.

Kom meer te weten
Moet avocados worden gekoeld

Moet avocados worden gekoeld

Hoe avocado's op te slaan. Hoe een half avocado te besparen. Wat te doen als de avocado niet rijp is. Waar te bewaren Avocados.

Kom meer te weten
Hoe weet je als een ui Has Gone Bad The Kitchen Journal

Hoe weet je als een ui Has Gone Bad The Kitchen Journal

Hieronder zijn enkele manieren waarop u kunt zien of een ui is slecht. In veel gevallen kan de geur van uien je een goede indicatie van het al dan niet zijn slechte geven. Als

Kom meer te weten
Gaan ingelegde uien slecht

Gaan ingelegde uien slecht

Het lijkt erop dat de centra voor ziektebestrijding en preventie CDC de oorzaak van de nieuwste Salmonella Newport-uitbraak heeft gevonden. En het is niet buitenaards DNA.

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Leer hoe u een avocado with Love One Vandaag Wij helpen uitleggen hoe je kunt zien of een avocado rijp is en zorg ervoor dat u het kiezen van de beste verse avocado's om te genieten van te plukken.

Kom meer te weten
10 tips voor een betere hamburger

10 tips voor een betere hamburger

HOE PASSERENDE GEMIDDELDE RECEIDE RECEPTEN MET INGREDIËNTEN, VOEDINGEN, INSTRUCTIES EN GEBEELKEERDE RECEPTEN

Kom meer te weten
Stew Science Moet je eerst het rundvlees marineren

Stew Science Moet je eerst het rundvlees marineren

Vleesliefhebbers Chili Recept een stevige chili voor de vleesliefhebbers van het gezin. Maakt 12 kwarts, dus geniet van een dag of twee en bevriezen de rest voor later.

Kom meer te weten
The Science of Pectine artikel FineCooking

The Science of Pectine artikel FineCooking

Dikker dan appelmoes, dunner dan appel boter, appel jam is zijn eigen genot helemaal geen voedsel molen of versierder is vereist De meeste appels zal breken in een dikke, glanzende puree op hun eigen De weinige stukjes appel hier en daar zelfs verbeteren van de textuur

Kom meer te weten
Hele zwarte zomer truffels sensibus

Hele zwarte zomer truffels sensibus

Zelfgemaakte zwarte truffelboter vereist slechts 3 ingrediënten goedkoper en gemakkelijker dan het kopen in de winkel en u kunt het gebruiken op zoveel verschillende dingen

Kom meer te weten
Aardbei geglazuurde pond cake

Aardbei geglazuurde pond cake

Ons Glasse Strawberry-glazuur kan worden gebruikt als vulling of glanzend glazuur voor aardbei-shortcakes, taartjes en andere patisserie-items.

Kom meer te weten
Zwarte peper voor haarvoordelen, gebruikt bijwerkingen

Zwarte peper voor haarvoordelen, gebruikt bijwerkingen

Uien zijn een gemeenschappelijk item in veel mensenkeukens. Uien kunnen echter ook worden gebruikt voor gezondheids- en cosmetische doeleinden. Kunnen uien de gezondheid van het haar verbeteren of zelfs helpen om kaalheid en haarverdunnen te verlichten, ontdekken hier alles wat u moet weten over de vraag of deze remedie voor haarverlies werkt of niet.

Kom meer te weten
Witte peper vs. zwarte peper

Witte peper vs. zwarte peper

Zwarte peper is een gemakkelijk verkrijgbaar specerij in Indiase keukens.

Kom meer te weten
We gebruiken cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven. Door de website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
STA COOKIES TOE.