Hoe om te vieren Samhain

Aandacht vereiste cloudflare

In oktober de beurt tot november, duizenden Heksen, Wicca, Druïden, en andere heidenen in heel Amerika, Canada, Europa en elders in acht nemen van de heilige tijd van Samhain. Samhain is een festival van de Doden. Betekenis Summer's End en uitgesproken saah-win of SAA-ween, Samhain is een viering van het einde van de oogst en het begin van de koudste helft van het jaar. Voor veel artsen, waaronder ikzelf, Samhain is ook het begin van de spirituele nieuwe jaar.

Samhain is ook bekend onder andere namen. Sommige Celtic Wicca en druïden noemen het Calan Gaeaf, Calan Gwaf, Kala-Goanv of Nos Galan Gaeof. Welsh is Nos Cyn Calan Gaual. Het is ook bekend als Oie Houney. Een middeleeuws boek van verhalen, de Yellow Book van Lecan, rapporten die gewone volk noemde het het Feest van Mongfind, de legendarische Witch-koningin die een koning van Tara in het oude Ierland getrouwd. In de oude Coligny Calendar, een gegraveerde bronzen dateert uit de eerste eeuw C.. nd opgegraven in 1897 in Frankrijk, Samhain genoemd Trinouxtion Samonii of drie nachten van de End of Summer. Spellingsvarianten van Samhain omvatten Samain, Samuin en Samhuinn.

2. ​​Maak een geheugentabel huldiging dierbaren die zijn overleden. Versieren met mooie natuur objecten, gekleurde cut outs, foto's, tekeningen, alles wat je wilt. Op Samhain, een kaars en bieden dankbaarheid en liefde.

4. Noteer de gewoonten, activiteiten, gevoelens enz. Dat u wilt laten gaan en branden van uw lijst in de Samhain vuur, onder vermelding van uw intentie s. Schrijf dan een lijst van ideeën en dromen voor het komende jaar â € “je kunt ze ook delen met familie of houden ze veilig tot het voorjaar, zorg ervoor dat je ze tender aandacht te geven in de wintermaanden.

5. Heeft een oogst ambacht dag. Verzamel felgekleurde bladeren om een ​​foto of blad prints, touwtje eikels maken aan een ketting, make fee bedden in notendoppen, carve een pompoen. et je fantasie de vrije loop!

6. Get buiten in de frisse herfst lucht en hebben een run rond om het bloed pompen te krijgen. Vaak hebben we de neiging om te beginnen te vertragen en meer sedentaire in deze tijd van het jaar. Dat doet natuurlijk logisch, maar het is ook goed om te bewegen en genieten van het buitenleven van het energieniveau hoog en je lichaam en geest gezond.

8. Looft de mooie herfst wereld om je heen op welke manier goed voelt voor uw gezin. Of het nu een eigen gebed van dankbaarheid of een feestelijke jodelen in de tuin, neem de tijd om rond te kijken en zie de wereld op de rand van de magische verandering.

2 Maak een feestelijke val altaar. Versier met seizoensgebonden thema's en kleuren. Gebruik dingen van uw tuin of huis. Inclusief een aantal favoriete items uit uw dierbaren in je eren van hun leven en wat ze voor je betekende.

3 Steek een kaars of plaats bloemen op de graven van overleden dierbaren, met inbegrip van uw huisdieren. Het aansteken van een kaars voor iemand geeft aan één is intentie om een ​​gebed voor een andere persoon, en de kaars symboliseert dat gebed uit te spreken.

4 Eer uw voorouders. Het idee van het eren van onze voorouders omvat die onlangs of in iemands leven verloren. Veel mensen omvatten alle huisdieren en dieren die ze hebben verloren in hun praktijk, omdat dieren zijn vaak net zo heilig. Dit seizoen is ook een tijd om hen die ons zijn gekomen, al generaties lang eer voor ons.

5 hebben een gekostumeerd feestje thuis of op het werk. algemeen, mensen dragen kostuums vaak gelijkend de dood of iets-dood-gerelateerde en versieren hun huizen en werkplekken met verwante thema's. De moderne tradities waarschijnlijk geworteld in de heidense tradities.

Samhainis een Keltisch festival markeren het einde van het oogstseizoen en het begin van de winter, of de donkere helft van het jaar. Traditioneel wordt gevierd van 31 oktober - 1 november als de Keltische dag begon en eindigde bij zonsondergang. Dit valt ongeveer halverwege tussen de herfst equinox en de winterzonnewende. Historisch, werd het op grote schaal waargenomen in heel Ierland, Schotland en het eiland Man.

Net als Beltain,  Samhain werd gezien als AA liminal tijd waarin de grens tussen deze wereld en de volgende gemakkelijker kan worden overschreden, en dit betekende de geesten en feeën kon meer gemakkelijk in onze wereld komen. Deze feeën moest worden gunstig gestemd om de mensen te waarborgen en hun vee overleefde de winter, dus het aanbod aan eten en drinken buiten waren voor hen. De zielen van de doden werden ook gedacht om hun huizen te bekijken die op zoek waren naar gastvrijheid , dus feesten werden geregeld waarbij de zielen van de dode kin wennen om bij te wonen en plaatsen in de tafel voor hen.

Terwijl in de 7e eeuw CE-Paus Boniface IV alle heiligendag introduceerde die oorspronkelijk op 13 mei werd gevierd. Paus Gregory III, een eeuw later, verplaatst de vakantie naar 1 november als een christelijke substituut voor het festival van Samhain. Terwijl de dag voor de viering van All Saints Day populair werd als alle Hallows Eve of Halloween.

Halloween begon in Celtic-regio's van Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk en verspreidde zich in een mum van tijd naar andere delen van de wereld. Aanvankelijk waren de Amerikaanse kolonisten in New England verboden om Halloween om religieuze redenen te vieren, maar het was echter behoorlijk populair in zuidelijke kolonies. Tegen de jaren 1800, het herfstfestival dat de seizoensgebonden oogst markeerde Halloween-elementen, en later brachten de Ierse immigranten die ontsnappen aan aardappelnoodsfamilie verschillende Halloween-tradities met hen.

dus werd een nieuwe Amerikaanse traditie geboren en het is doorgegaan. Tegenwoordig besteden Amerikanen een geschatte 6 miljard jaarlijks op Halloween, waardoor het na Christmas de tweede grootste commerciële vakantie is.

gesproken over commercieel succes, enge Halloween-films hebben een lange geschiedenis van het zijn van box Office-hits. Klassieke Halloween-films zijn de Halloween-franchise, gebaseerd op de originele film van 1978 geregisseerd door John Carpenter en in de hoofdrol Donald Pleasance, Nick Castle, Jamie Lee Curtis en Tony Moran. In Halloween vermoordt een jonge jongen Michael Myers zijn 17-jarige zuster en is toegewijd aan de gevangenis, alleen om te ontsnappen als een tiener op Halloween-avond en zijn oude huis op zoek te gaan, en een nieuw doelwit. Direct vervolg op het originele "Halloween" werd uitgebracht in 2018, met Starring Jamie Lee Curtis en Nick Castle. Een vervolg op datâ € "" Halloween Kills ", de twaalfde film in de" Halloween "-franchise in totaalâ €" werd in 2021 uitgebracht.

Hoe Cook Instant Pot Acorn Squash Perfect Acorn Squash

Wacht niet tot de bladeren beginnen te veranderen om te genieten van deze oogsttijd, ongeacht hoe laat het jaar het is, we kunnen het gevoel van de herfst brengen met dit stevige bijgerecht.

Uus täna

SlowRoasted Venison een nieuwe slowcooker

SlowRoasted Venison een nieuwe slowcooker

Een snelle recept voor een eenvoudige WayTo kook je hertenvlees. Hiermee kunt u het beste van elk stuk vlees te maken en voorkomt verspilling van uw kostbare spel. Voor of ...

Kom meer te weten
Langzaam gekookt hertoon

Langzaam gekookt hertoon

Het hersenhaven is het bovenste gedeelte van een van de achterpoten, ook bekend als de ronde of het denver-been.

Kom meer te weten
Toegang tot deze pagina is geweigerd.

Toegang tot deze pagina is geweigerd.

Niets is net zo geruststellend als een smaakvolle, braadstuk van vorkdender oven. Het beste van alles is klaar om in 15 minuten te koken en maakt gebruik van eenvoudige pantry-ingrediënten

Kom meer te weten
Ovenroasted asperges

Ovenroasted asperges

Locablees verrukken de serie 30. Volg ons terwijl we de bounty van onze regio's boerderijen verkennen. Wenever wist of zelfs gedacht aan asperges als een product van een boerderij. We hebben het helemaal niet gezien. Het was een product van een blikje. Te gaar. Niet eetbaar. Koud gegeten. Een ingrediënt, drie recepten serveren verse ...

Kom meer te weten
Hoe asperges te laten groeien

Hoe asperges te laten groeien

Asperges is een van de eerste gewassen die ons in het voorjaar begroeten, dus zodra het is gevestigd, zullen de tedere spears elk jaar terugkeren. Leer hoe te planten, groeien en oogsten van asperges met deze groeiende gids van de oude boeren Almanac.

Kom meer te weten
Asperges frittata Recept voor baby's 7 maanden

Asperges frittata Recept voor baby's 7 maanden

Meer informatie over het spenen en wat om uw baby te voeden op verschillende leeftijden en podia. Klik hier om meer te weten te komen.

Kom meer te weten
Geroosterde asperges gewikkeld in Parma ham

Geroosterde asperges gewikkeld in Parma ham

Onze drie waterdichte methodes zullen ervoor zorgen dat u perfect mals asperges elke keer te bereiken. Leer hoe u panfry, grill of stoom asperges.

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Uiterst knapperige met de perfecte hoeveelheid kauwen, en klaar in slechts zeven minuten. Dit is uw teken gebakken ribben proberen.

Kom meer te weten
Perfect Thyme Skillet Aardappelen

Perfect Thyme Skillet Aardappelen

These Thyme Skillet Potatoes are perfectlycrispy on the outside yet creamy on the inside and prepared in under 30 minutes in a skillet

Kom meer te weten
Oog van Ronde Roast Recept

Oog van Ronde Roast Recept

Dit rosbief recept betaalbaar is volledig waterdicht Het is slathered met een kruidenboter zo mals en sappig geserveerd met champignons en een zijdeachtige jus, dit gebraden heeft het allemaal

Kom meer te weten
Hoe te Cook Perfect Instant pot Linzen Cook keer Recepten

Hoe te Cook Perfect Instant pot Linzen Cook keer Recepten

Lentils might look like an unassuming legume, but theyre a powerful pantry ingredient. Theyre high in protein and fiber while being low in calories. Green, brown, and red lentils have thin skins so they cook quickly and soften a lot....

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Bevat zeevruchten, optionele soja, optionele nachtschade. Is glutenfree, graanfree, zuivelvrij, snel en eenvoudig. Paleo en de hele30-optie. Mijn recept is vandaag geïnspireerd door één gevonden in de New York Times met behulp van een vis die niet in de buurt van Vietnam wordt gevonden. Dus ik voelde me ook vrij om te gaan met mijn eigen noties. Bekijk snel

Kom meer te weten
We gebruiken cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven. Door de website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
STA COOKIES TOE.