Hoe Native American Chefs werken aan de decoloniseren van inheemse keuken

NPR Cookie toestemming en keuzes

Fair Food is iets dat niet kan worden gecompenseerd en we beginnen het te verslinden, het moment dat we de kermijnen binnenkomen. Avajo Taco gemaakt met Indiaas Fry Brood is iets dat we voor het eerst aten nadat we naar Oklahoma zijn verhuisd.

Als je dit recept hebt gemaakt en het leuk vond, geef dan een sterbeoordeling op de receptenkaart of laat het me weten in de hieronder opmerkingen. Je kunt het ook met me delen op Instagram met behulp van #mycookingjourney en me tagging van Sandhya. Amakrishnan. Je zou me en mijn recepten kunnen volgen op Facebook | Instagram | Pinterest | twitter

Op deze dag was Narbona samen met enkele honderden van zijn krijgers elkaar ontmoet en bespreken en vrede met u bespreken. Kolonel John M. Washington en anderen van het militair gestationeerd in het gebied. Er was problemen met de nieuwe mannen, de nieuwe Mexicaanse kolonisten die Mexicaanse kolonisten uit het gebied hadden gereden.

Na enkele uren werd geloofd dat er een schikking was overeengekomen. Een jonge krijger door de naam van Sadoval, had echter een eigen plannen. Het monteren van zijn paard begon hij voor het Navajo-feestje te rijden, probeerde ze het verdrag te laten breken. Een u. Calvary Soldier begon te zeggen dat een van de paarden gereden door een Navajo de zijne was, en welke vrede was er in de vergadering die uiteenziet in de strijd.

Colonel Washington beval de Navajo om op te staan ​​en het paard naar de soldaat terug te zetten of hij zou erin vallen. De rijder en het paard waren nu verdwenen en de Navajo-partij voldeed niet. Een canon werd afgevuurd en Narbona was dodelijk gewond. Het wordt verteld dat hij werd geselecteerd door een U.. soldaat terwijl hij stervende lag.

de overheidsbenodigdheden van reuzel, meel, zout, suiker, bakpoeder of gist, en poedermelk waren vaak ranzig. Fry-brood kwam uit deze paar voedsel verstrekt tijdens de 4 jaar gevangenschap. Sinds die tijd is het bij de meeste powwows van talrijke stammen gemeenschappelijk eten geworden

Toen ik klein was, zouden mijn vader en zijn broer me en mijn neven in de Olympische bergen brengen om Herten en Elk te jagen. Ik kan nog steeds de ochtendmist op mijn tong proeven. Als ik mijn ogen sluit, kan ik nog steeds die oude sparren en ceders ruiken. Ik hoor de lichte crunch van de bosbodem onder mijn voeten een wereld die sterft en regenereert. De flutter van een raaf. De langzame, onheilspellende kraken van boomlematen ouder dan de Verenigde Staten zelf.

we aten onze frybread met pindakaas en jam, zittend rond de tafel van de eetkamer, terwijl mijn vader verhalen over het wandelen in het Westen in de jaren 60 deelde. Als een jonge man verlicht hij op zoek naar details over het leven van zijn vervormde vader een blote knuckle bokser die de verkeerde blanke klopte en werd voor een trein geworpen. door een sheriff.

Laten we terug gaan. Frybread of Bannock Brood Zoals het Noord is opgeroepen, is voedsel geboren uit tragische noodzaak. In 1862, de U.. De overheid en Abraham Lincoln besloot om het Arizona-grondgebied van de Navajo te ontdoen. De stam vochten op dit moment 300 jaar voor Europees / Spaanse agressie. Hun aantallen werden door de eeuwen heen ernstig verminderd, vanwege ziekte en nabij constante oorlog. Tegen de tijd 1860 gerold, was de Navajo-bevolking afgenomen tot 25.000 zielen die overvallen en gesubliedd door New Mexican Militias en ranchers doet dat aan een bevolking. De kolonisten en U.. Leger had voedsel nodig en voer voor hun dieren, dus vielen ze de Navajo aan. De Indianen vergeldden geraakt door ranches en buitenposten te plassen om hun voedselbenodigdheden opnieuw te vergroten. Lincoln ging die shit niet laten vliegen.

ze verbranden duizenden perzikbomen in de enorme boomgaarden van Canyon de Chelly. Ze doden hele kuddes geiten, schapen, paarden en koeien. Ze verbranden het allemaal letterlijk al het grazende land en vernietigden duizenden irrigatiesystemen die maïs, bonen en andere gewassen hebben gevoed. Ze vernietigden een onbekend aantal steden en dorpen. Verschroeide aarde. Toen wachtten ze de hele winter voor de Navajo naar Starve, en dus overgave. Let wel, dit waren de goede jongens in de burgeroorlog.

Nadat de Navajo zich hebt ingeleverd, werden er sommigen in de slavernij verkocht verder West. Ironisch gezien dat Lincoln al de emancipatie-proclamatie had gegeven. De rest werd verzonden op wat de lange wandeling wordt genoemd. Een reis van 300 mijl van Fort Defiance in West-Arizona, over de Rio Grande, naar Fort Sumner in New Mexico. Zwangere vrouwen en drogers werden neergeschoten. De trein van mensen strekte zich uit tot 10 mijl. Dit was geen glanzend moment in de geschiedenis van het leger van de Verenigde Staten, en het gebeurde 50 verschillende tijden. 50.

Twee duizend Navajo-volwassenen maakten het in 1868 thuis. De schade aan het land was nog steeds catastrofaal. Hun hele infrastructuur was verdwenen. Het verlies van 90 van hun bevolking veroorzaakte een genetisch knelpunt die de stam tot op de dag van vandaag plaatst. Dit zijn niet de ideale omstandigheden voor het verbeteren van eetgewoonten. Frybread bleef een hoeksteen van het dieet.

laten we praten over Frybread. Het is te vinden op bijna elke bijeenkomst, viering en Indiase doen, maar zeker bij elke powwow. Liederen betalen er een eerbetoon aan, t-shirts worden emblatie met frybreadkracht, REZ-kinderen beweren over wiens oma het beste frybread maakt. Frybread is een cultureel fenomeen verbindingsgeneratie na generatie-- maar zijn ingewikkeld.

Family and Community Food Stories. Het gebruik van frituurbrood als gids ondersteunt studenten om na te denken over voedsel dat belangrijk is voor hun families of gemeenschappen. Hebben ze een equivalent van een Fry Bread Lady Wie is de keeper van een speciaal recept dat wordt doorgegeven? Hebben ze voedingsmiddelen die belangrijk zijn voor familie of gemeenschapsverblijven, zoals vakanties? Nodig studenten uit op interview familieleden of volwassenen in hun gemeenschap of geloofsgemeenschap over voedselverhalen. Vraag de cursisten om erachter te komen hoe bepaalde voedingsmiddelen belangrijk werden en die de receptenhouders in de loop van de tijd zijn geweest. Nodig studenten uit om een ​​genre te kiezen die het beste ondersteunt wat ze hebben geleerd, zoals een informatieboek, poëzie, lied, woordloos beeldboek of familieverhaal. Nodig families en Community-leden uit om het aanbevolen voedsel in te brengen voor een klasse potluck en het schrijven van viering.

ik wist nooit: feiten verzamelen. De auteurs noot is vol van belangrijke feiten over de diversiteit van inheemse Amerikaanse mensen, de verwijdering en verplaatsing van inheemse Amerikanen, gegevens over waar inheemse Amerikanen wonen in de Verenigde Staten, en federaal erkende inheemse Amerikaanse stammen en de Herkenning > en weigeringsproces. Veel van de informatie kan verbazen en kan zelfs studenten verstrekken. Ondersteuning van studenten om te lezen met een lens naar mij wist nooit naarmate ze de auteurs naderingen naderen. Laat de cursisten registreren wat ze nooit kenden en hun reactie op de informatie. Laat een klasse discussie om studenten de feiten die ze hebben opgeleverd en hoe ze over hen hadden gevoeld te vergelijken.

het verkennen en schrijven van conceptboeken. Fry Bread wordt door het Sibert-comité beschouwd als een conceptboek, een subgenre van non-fictie. Laat de cursisten delen wat ze opmerken over hoe het boek is georganiseerd. Gebruik dit gesprek als een manier om hun aandacht te vestigen op het gebruik van de rubrieken, de herhaling van frituurbrood is., En het gebruik van vier of vijf regels van vers om elk onderwerp uit te leggen. Verzamel andere conceptboeken in je klas- of schoolbibliotheek en laat studenten ze onderzoeken die rekening houden met overeenkomsten en verschillen in hoe de boeken zijn georganiseerd. Brainstorm met studentenonderwerpen kunnen ze concepten boeken maken over het gebruik van frituurbrood als mentor-tekst voor het schrijven en illustreren.

Duet Model: brood. Vergelijk en contrasteert gebraden brood met brood, brood, brood door Ann Morris, een fotografische ronde-de-wereldreis van brood. Overweeg de manier waarop het breken van brood significant is voor gezinnen en gemeenschappen. Hoe verbreden beide boeken ons denken over brood en zijn gemeenschapsbouwaard? Beide boeken worden beschouwd als informatie. Op welke manieren brengen de auteurs en illustratoren informatie anders over?

diversiteit en eenheid van inheemse volkeren. Studenten beseffen je misschien niet dat alle karakters geïllustreerd in het boek inheemse Amerikaan zijn. Steun studenten om hun aannames over inheemse volkeren uit te dagen door hun aandacht te vestigen op de diversiteit van de afgebeelde karakters, zoals het bereik van haarkleur en de huidtint in het boek. Lees over de diversiteit van inheemse Amerikanen in de auteurs, vooral in het fry-brood is een kleurgedeelte. Ondersteunt ook studenten om op te merken op de manier waarop de personages verenigd zijn. Hoe maken de illustraties een gevoel van behorende ? Wat doen de facial uitdrukkingen openbaar over hoe de personages voelen over frituurbrood, elkaar en historische onrechtvaardigheden? Hoe trotseren de illustraties een enkel verhaal Vertegenwoordiging van wat het betekent om inheems Amerikaans te zijn? Wat leren studenten over de complexiteit van wat een persoon American Indian maakt? Â

Volgens Navajo-traditie werd Frybread in 1864 gecreëerd met behulp van de bloem, suiker, zout en reuzel die aan hen werd gegeven door de regering van de Verenigde Staten toen de Navajo, die in Arizona woonde, werden gedwongen om de 300- Mile Journey bekend als de lange wandeling en verhuizen naar Bosque Redondo, New Mexico, op het land dat hun traditionele nietjes van groenten en bonen niet gemakkelijk kon ondersteunen; New Mexican Cuisine-stijl Sopapillas delen deze oorsprong ook als gevolg van Pueblos en Hispanos van New Mexico met een vergelijkbaar -onderdelen op dit moment. Boardingscholen hielpen ook om frybread in Indiaanse diëten te verspreiden.

Voor veel inheemse Amerikanen verbindt Frybread-verwarming generatie met generatie en verbindt ook het heden aan het pijnlijke Narrative van Native American History. Het wordt vaak zowel thuis als bij bijeenkomsten geserveerd. De manier waarop het wordt geserveerd, varieert van regio tot regio en verschillende stammen hebben verschillende recepten. Het is te vinden op zijn vele manieren op staatsbeurzen en pow-wows, maar wat wordt geserveerd aan het betaalbare publiek kan verschillen van wat wordt geserveerd in particuliere woningen en in de context van tribale familie relaties .

Pinterest wordt niet langer ondersteund op deze browser, dwz 6

Gebrande BBQ Tacos serveert een goede selectie van verbrande uiteinden, taco's, barbecue-treys en zijkanten, maar het Brood van Navajo is een uniek gerecht waardig van een reis naar de

Uus täna

De gecompliceerde geschiedenis van frituurbrood

De gecompliceerde geschiedenis van frituurbrood

Tegen 1890 waren de Mensen van Lakota, ooit krachtig en vrij, volledig afhankelijk van de U.. regering. De u. had onze mensen met geweld uit ons thuisland verwijderd, beperkten ze tot reserveringen en sneden hun rantsoenen met de helft. Die OL Indiaas Fry Brood gemaakt van Lard Meel weet je waar het idee van Frybread vandaan komt, Young One, vroeg de oudere ... iedereen zat terug en zag er zo graag het verhaal te horen dat deze prachtige oudere op het punt staat te vertellen, allemaal ... buggy meel en rancide reuzel, hij

Kom meer te weten
Heb je het Indiase Navajo Taco Chili en Native American Fry Bread Cultureatz geprobeerd

Heb je het Indiase Navajo Taco Chili en Native American Fry Bread Cultureatz geprobeerd

Moms Navajo Taco's en Indiaas Fry Brood, een recept van Cooking Classy.

Kom meer te weten
ItalianAmerican Sunday Jus Recept

ItalianAmerican Sunday Jus Recept

Je kunt de specialiteiten niet missen met het Napolitaanse gebakken voedsel van 39 gourmet in Jesolo in Largo Tempini. Kom en probeer ze in een explosie van smaak

Kom meer te weten
10 beste vis taco's met kool slaw recepten yummly

10 beste vis taco's met kool slaw recepten yummly

Krijg wijnen die goed gaan met je maaltijd

Kom meer te weten
Originele Neiman Marcus DIP-recepten met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Originele Neiman Marcus DIP-recepten met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Miljoen Dollar DIP-kaas, spek, uien en amandelen komen samen in minuten om een ​​aperitief te maken dat smaakt als een miljoen dollar

Kom meer te weten
Millionaire Dip Recept Bacon en Cheddar

Millionaire Dip Recept Bacon en Cheddar

5ingrediënt Neiman Marus DIP, AKA MILJOEN DOLLAR DIP, is een recept dat iedereen laat die meer wil dat het letterlijk 5 minuten duurt om te maken

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Een ijsrecept om je leven slechts 3 ingrediënten te veranderen en zo ongelooflijk gemakkelijk te maken. Waarom niet dit weekend op je familie testen

Kom meer te weten
Nooit falen romig karamel icing recept van het Christus Lutheran Church Family Cookbook

Nooit falen romig karamel icing recept van het Christus Lutheran Church Family Cookbook

Easy Caramel Icing Brown Sugar Recepten met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Kom meer te weten
Word verliefd op New Fall smaken Cinnaholic Downtown Naperville

Word verliefd op New Fall smaken Cinnaholic Downtown Naperville

Van hazelnoten tot kurkuma, onze daling van de trendsgids van de herfst flavors brengt u van de dag van de arbeid naar Thanksgiving 2021 en daarbuiten.

Kom meer te weten
Tomasitas groene chili

Tomasitas groene chili

Kun je Great Chile Verde maken zonder luikjilies Yep.

Kom meer te weten
New Orleans Fried Oyster Poboy Recept van swimmerjs

New Orleans Fried Oyster Poboy Recept van swimmerjs

Chef-kok John Folse Company is de moedermaatschappij van verschillende food gerelateerde industrieën. Van aangepaste productie van voedingsmiddelen met een lekker eten en bed breakfast, Chef John Folse Company omvat vele aspecten van de foodservice-industrie. Van Lafittes Landing Restaurant bij Bittersweet Plantation om onze fabriek ligt aan de rivier in New Orleans, de chef-kok John Folse Companys gumbo van de foodservice-locaties blijven kruiden toe te voegen aan de pot. White Oak Plantation ligt in het hart van Baton Rouge is de thuisbasis van onze catering divisie die diensten in offpremise en on-site coördinatie evenement. Uitzonderlijke Endings herbergt onze gebak divisie, die levert hapjes aan de regionale CC's Gourmet Coffee Houses. Daarnaast heeft de chef-kok John Folse Companys uitgeverij divisie 7 boeken in de Cajun Creoolse serie geproduceerd en accepteert titels van onafhankelijke schrijvers. Chef-kok John Folse gastheren een talkshow op de radio genoemd

Kom meer te weten
Finger Lakes Feast

Finger Lakes Feast

Romige Au Gratin Aardappelen Verwarm Oven voor 400 graden F. Boter A 1 Quart Casserole Dish. Laag 12 van de aardappelen in de bodem van de voorbereide braadpanschotel. Top met de uienplakken en voeg de resterende aardappelen toe. Seizoen met zout en peper naar smaak.

Kom meer te weten
We gebruiken cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven. Door de website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
STA COOKIES TOE.