Hoe eet jufferfishen en welke drankjes om met hen te koppelen

Een snelle beginnersgids voor eten en genieten van langoesten in Cajun-keuken

Als je live langoesten koopt, wil je ervoor zorgen dat ze nog steeds een beetje beweegt. En zo ver als je moet kopen, wil je drie tot vier pond per persoon, in gedachten houden dat gekweekte langoesten meestal kleiner zal zijn dan hun wild-gevangen tegenhangers.

het eten van hele langoesten lijkt misschien intimiderend, maar het is echt niet moeilijk. Een eenvoudige draai-en-pull-methode is alles wat nodig is, en binnen een paar seconden kunt u genieten van het zoete hap van staartvlees dat zo hoogst gezocht wordt gewild door Mudbug-liefhebbers. Met een beetje oefenen, zul je in een mum van tijd een hele stapel kunnen doorkomen en er meteen in zijn bij je volgende langkreeften Kook Laissez les Bons Temps Rouler!

rivierkreeft worden over de hele wereld gegeten. Net als andere eetbare Crustacean S is slechts een klein deel van het lichaam van een rivierkreeften eetbaar. In de meeste voorbereide gerechten, zoals soepen, bisques en touffes, wordt alleen het staartgedeelte geserveerd. Bij langoesten koken of andere maaltijden waar het hele lichaam van de rivierkreeft wordt gepresenteerd, kunnen andere porties, zoals het klauwvlees, worden gegeten.

De Mexicaanse rivierkreeft lokaal genaamd Acocil was een zeer belangrijke voedingsbron van de oude Mexicaanse Azteekse cultuur. Andere regionale namen voor rivierkreeften zijn chacales, chacalines en Langostinos. Tegenwoordig wordt rivierkreeft voornamelijk gekookt, vergelijkbaar met rivierkreeftengerechten in andere delen van de wereld, of bereid met typisch Mexicaanse sauzen en specerijen, met name in Midden- en Zuid-Mexico. Traditionele preparaten omvatten soepen, taco's en cocktails vergelijkbaar met garnalengerechten.

rivierkreeft is een populair gerecht in Zweden en Finland, en is door traditie die voornamelijk wordt geconsumeerd in een rivierkreeftenfeest, genaamd Krftskiva, tijdens het visseizoen in augustus. De kook is typisch gearomatiseerd met zout, suiker, ale en grote hoeveelheden stelen en bloemen van de dill-installatie. Terwijl de meeste Amerikanen ze warm eten, eten de Zweden en Finns normaal ze koud. Een traditionele Zweedse en Finse praktijk is om rivierkreeft te eten met een wodka of Akvavit-chaser. De vangst van de binnenlandse zoetwaterkreeft, Astacus Astacus, en zelfs van een getransplanteerde Amerikaanse soorten, Pacifastacus Leniusculus, is zeer beperkt en om de vraag te bevredigen, de meerderheid van wat wordt geconsumeerd moet worden geïmporteerd. De omzet is al enkele decennia afhankelijk van de invoer uit Spanje en Turkije, maar na een daling van het aanbod, zijn China en de Verenigde Staten vandaag de grootste invoerbronnen.

De Cherokee-mensen hebben een lange traditie van het vangen van CRAWDAD's door te gigmen. De CRAWDADS worden schoongemaakt, dan gedrenkt, in warm water met ongeveer een eetlepel zout. De CRAWDADS worden licht gepaneerd met maïsmeel voordat ze frituren, en gekruid met zout en peper.

In 2021 concludeerde een studie uitgevoerd door deskundigen uit de London School of Economics, er is sterk wetenschappelijk bewijs Decapod Crustacean S en Cephalopod Molluscs zijn bewust. Dit zal waarschijnlijk resulteren in een verbod op het koken van levende kreeften in het VK onder voorgestelde wetgeving.

rivierkreeft, rivierkreeften, crawdads, modderbuggen. De namen zijn uitwisselbaar en ze verwijzen allemaal naar die smakelijke kleine beestjes die eruit zien als miniatuurkreeften. Hoewel ze gerelateerd zijn aan kreeften, perbritannica, is hun smaak meer een mashup van kreeft, krab en garnalen, volgens Tothe Eats. Rivierkreeften hebben ook minder van een zoute bijt voor hen, wat zinvol is, gezien het feit dat de meeste soorten in zoet water leven.

Hoe hield naar kruipen zoveel namen? Wat u de kleine Crustacean noemt hangt grotendeels af op uw locatie. Terwijl mensen uit de noordelijke U.. De neiging om rivierkreeft te zeggen, volgens een Grammatically-blog, zul je Louisianans horen zeggen "Rawish." Mensen in het westen en rond Oklahoma noemen ze "CRAWDAD's", terwijl "Mudbugs" Â de voorkeurstermijn in de Mississippi Delta is.

Hoewel mensen aan Louisiana zouden denken wanneer ze naar de kust hoorden, gebeurt 90% van alle langoestaande consumptie in China, volgens â € <â € Crustacean is te vinden op het menu op de Chinese Taco Bell en Pizza Hut-restaurants. Hier roert chef-koks die typisch geroerd zijn, hun rivierkreeften en kruiden ze op verschillende manieren, met behulp van knoflook, gezouten eierdooier, of een mix genaamd 13 kruiden met steranijs, kaneel, baaibladeren en kardemom. EEN

Swedes gooien kleurrijke outdoorwegkreeften in augustus, volgens de officiële website van Zweden. Rivierkreeften in Zweden worden gekookt in pekel met veel dille en koud gegeten. Zweden koppelen hun rivierkrees met een sterkecheese en was ze met bier of schnapps.

het primaire vlees in langoesten is in de staart, hoewel op grotere beestjes, kunt u ook de klauwen eten. o Kom bij het vlees van de zaak, Acadia Crawfish, Purveyors of the Louisiana-delicatesse voor drie decennia, biedt op zijn website een stapsgewijze handleiding over het schilferen en eten en eten. Grijp het schepsel aan het hoofd en het dikste deel van de staart en draai. Zodra het hoofd en de staart zijn gescheiden, peel je een paar van de ringen op de staart weg om het vlees bloot te leggen. Trek vervolgens de hond van het achterle vlees uit, of bespaar een stap en zuig het vlees recht uit de staart. Zodra je de methode down hebt, is het snel en gemakkelijk.

Net als kipbeenderen, overgebleven hoofden en staartschalen kunnen worden gebruikt om een ​​smaakvolle voorraad te maken nadat de stukken worden gespoeld om de kruiden die in de kook worden gebruikt, volgens TOW geen foodies te verwijderen. Advies over restjes komt uithunter engler tuinman kok, die suggereert om een ​​langoestenboter te maken, omdat veel van de -schaaldieren sieren zijn vet oplosbaar, niet in water oplosbaar.

Rivierkreeften moeten leven wanneer ze aan de kook komen, en de experts van Acadia Roesbis bieden advies voor hoe ze gezond en gelukkig kunnen houden totdat ze hun lot ontmoeten. Gelukkig is discutabel â € "ze zullen op ijs zijn en behoorlijk traag terwijl ze wachten op Dinnertime. Acadia zegt voor de beste smaak, kook ze op het moment dat ze aan je deur aankomen.

Maar eerst moet je erachter komen hoe ze ze opeten. Wat is de beste techniek? Hoe krijg je al die staartvlees om naar buiten te komen? Om het hoofd te zuigen of niet? En of je het op die manier hebt gepland of niet, er is altijd het toegevoegde competitie-element, omdat iemand aan je tafel gebonden is om je rivierkreeften te koent in een amateur-kruipendestwedstrijd.

het zuigen van het hoofd is optioneel. Wees voorzichtig met je techniek als je ervoor kiest om het hoofd te zuigen sinds het inademen dat kruidige kruiden ervoor kan zorgen dat je een gênante hoesthending past onthullend jezelf als een nieuwsgierig novice.

Terwijl de Super Bowl Madness en de Mardi Gras Happenings zijn absoluut de nieuws-grabbers van de laatste tijd, is het ook belangrijk om erop te wijzen dat we in het langoorseizoen zijn. En terwijl ik genoten van het plezier dat bij de Super Bowl kwam â € "Ik zat naast Deion Sanders bij Acme Oyster House! â € "Een van mijn favoriete delen van dit afgelopen weekend was mijn eerste rivierkreefkoken.

Kom met een strategie. Je vrienden gaven Chris en ik een mini-les over hoe je langoesten eet toen we onze platen kreeg. Ze hebben ons geleerd om de staart uit het lichaam te scheiden en dan het vlees in de staart eten. Je zuigt dan een deel van de smaak uit het lichaam en probeer te zien of er vlees in de klauw is. Het is vrijwel dezelfde mechanica als een kreeft, maar het voor de hand liggende verschil is dat langoesten veel kleiner zijn, dus door een hele plaat van hen gaat, kost me wat moeite. Van wat ik waarneemde, is het belangrijk om een ​​strategie te hebben. Je zou een luie kruipenseter zoals ik kunnen zijn â € "Ik at gewoon het vlees in de staarten â €" of je zou hardcore kunnen gaan zoals Chris en zorgvuldig Al het vlees in elke staart en klauwen vinden langoesten. Wat je ook kiest, houd in gedachten, dit is geen maaltijd om te kiezen of je in een haast bent.

heb veel servetten. Rawfish is geen schone maaltijd; Het is erg rommelig en neemt veel servetten en papieren handdoeken. Er is geen manier om er aantrekkelijk uit te zien tijdens het eten van kruipen. Het is een puinhoop en je zult het allemaal over je gezicht hebben. Was je handen achteraf.

Crawfish is goedkoop! Dit is niet echt een hint, maar het was mijn favoriete onderdeel van de hele rivierkreeftenervaring. Die grote bord van rivierkreeften zie je in de bovenstaande afbeelding alleen $ 6! Ik heb een fooi toegevoegd, maar het was nog steeds een koopje.

eet niet de rechten. Dit kwam niet op mijn eerste rivierkreefkoken, maar ik heb gehoord dat je niet verondersteld hoeft te eten met een rechte staart. Blijkbaar betekent een rechte rivierkreeften dat de langoesten dood was voordat het gekookt was, dus het is niet veilig om te eten. Eén ding dat ik niet begrijp, is echter niet koken, een langoesten wegnemen, eventuele veiligheidsproblemen wegnemen? Ik ben van plan hier een beetje meer onderzoek te doen omdat het me niet logisch is.

Interessant is dat langoesten een relatief flexibele semi-aquatische levensstijl leidt. Wanneer de moerassen en wetlands wateren opdrogen, zul je ze in holen en sloten vinden in de buurt van de recent geleende waterrivieren, meren en beken. Gelukkig zijn de holen typisch slechts ongeveer 40 diep; Ze kunnen echter een behoorlijk complex krijgen. Sommige hebben zelfs schoorstenen en 1 hoge ingangen!

of je nu in het water of in ondergrondse holen kijkt, onthoud dat de gemiddelde langoesten in wezen eruit ziet als een kleine kreeft. Hun schelpen zijn vaak zeer rijk gekleurd, variërend van donker oranje tot diep baksteenrood.

Beide termen, langoesten en rivierkreeft, verwijzen naar hetzelfde dier. Het verschil tussen de twee woorden is niet de soort waarnaar wordt verwezen, maar slechts een regionale taalvoorkeur. Er is zelfs een derde variatie van de naam van de dieren: CRAWDAD.

Het maakt niet uit welke naam je het weet, de langoesten is een van de meest populaire kleine Crustacean s in Noord-Amerika voor een breed scala aan regionale keuken, die de vraag smeekt: Is het veilig eten?

Zorg ervoor dat u eerst uw langoesten reinigt, en wanneer ze klaar zijn om te gaan, kookt u ze gedurende drie minuten en weken vervolgens 20 minuten bij 160F. Afhankelijk van je precieze recept, heb je misschien nog een paar stappen nodig om je maaltijd te voltooien.

Mensen klonteren vaak rivierkreeften in de algemene zeevruchtencategorie, hoewel dit niet helemaal accuraat is, aangezien zij een zoetwatersoort zijn. Bovendien, hoewel hun smaak vergelijkbare naar vele watergebonden S-schaaldieren s is, is het nabije gebrek aan zoetheid en milde zoutheid een onmiddellijke weggeefactie die ze niet behoren in deze groep.

zwangere vrouwen kunnen genieten van langoesten net als iedereen, zolang ze volledig zijn gekookt. Als je een verwachte moeder bent, is het het beste om een ​​vorm van undergooked of rauwe langoesten en soortgelijke voedingsmiddelen te vermijden.

Absoluut! Onze wereldwijde Marketplace is een levendige gemeenschap van echte mensen aansluiten via speciale goederen. Met krachtige hulpmiddelen en diensten, samen met deskundige ondersteuning en onderwijs, helpen wij creatieve ondernemers start, beheren en schalen hun bedrijven. Alleen al in 2020, aankopen op Etsy gegenereerd bijna 4 miljard inkomsten voor kleine bedrijven. We hebben ook 2 miljoen banen in de U. gemaakt. € "Genoeg om de hele stad Houston, TX te gebruiken!

Hoe eet je varkensvoeten

Matt Dana ingelegde varkensvoeten. Klaar om gespleten bot in te eten. DOOR EN DOOR SLECHT

Uus täna

Kun je pompoenzaadschelpen eten

Kun je pompoenzaadschelpen eten

Pompoenzaden toevoegen aan je favoriete salade, maar niet zeker van hun voordelen Klik om meer te weten te komen over Pumpkin Seeds voordelen voor vrouwen.

Kom meer te weten
Sorry, je bent geblokkeerd

Sorry, je bent geblokkeerd

Krijg kwaliteit bevroren aardappelpuree bij Tesco. Winkel in opslag of online. Levering 7 dagen per week. Verdien ClubCard-punten wanneer u winkelt. Meer informatie over ons assortiment bevroren aardappelpuree

Kom meer te weten
Hoe Rode Aardappelenrecepten te bevriezen met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Hoe Rode Aardappelenrecepten te bevriezen met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Alles wat u moet weten over hoe u aardappelen wilt bevriezen met alle tips en trucs die u nodig hebt om ervoor te zorgen dat u geld en tijd bespaart

Kom meer te weten
Hoe u gepureerde aardappelen bevriezen en opnieuw opwarmen

Hoe u gepureerde aardappelen bevriezen en opnieuw opwarmen

Leer hoe je gepureerde aardappelen bevriezen en opnieuw opwarmen met step-instructies. Plus, onze beste bevroren aardappeltips en trucs.

Kom meer te weten
Hoe versnipperde Zucchini WFMW te bevriezen

Hoe versnipperde Zucchini WFMW te bevriezen

Hoe versnipperde courgette te bevriezen

Kom meer te weten
500 Interne server fout

500 Interne server fout

Deze gebakken zeewolf recept wordt gemaakt met meerval, maïsmeel, kruiden zout, olie om te bakken, en een gietijzeren pan. Het is de beste gebakken vis.

Kom meer te weten
Het beste zuidelijke gebraden meerval recept eenvoudige stap voor stap instructies

Het beste zuidelijke gebraden meerval recept eenvoudige stap voor stap instructies

Leer klassieke zuidelijke meerval te maken. Van de lichte maïsmeelcoating tot de temperaturen, dit recept heeft alles wat u nodig heeft voor een afdwingvissenbak.

Kom meer te weten
Groene bonen en wortelen gebakken in boter en knoflookrecept voedsel. om

Groene bonen en wortelen gebakken in boter en knoflookrecept voedsel. om

Deze perfect gestoomde instantpot groene bonen hebben een verse knapperige textuur. Saute met boterknoflook, besprenkel wat citroensap voor een heerlijk bijgerecht.

Kom meer te weten
Classic pan gebakken lammeren lever recept Eten Magazine

Classic pan gebakken lammeren lever recept Eten Magazine

Lammeren Fry en Bacon is een retro recept dat is goedkoop, voedzaam en hartige. Hier is hoe om te koken.

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

De man pompende gas in de verdeler keek me grappig aan. Jij een chef-kok die hij vroeg, wijzend op de stickers op de Guimobile. Mijn Brotherinlaw gaf me een grote pot van geraspte kokosnoot. Ik wil ...

Kom meer te weten
Hoe kan Fry Shrimp de Easy Way

Hoe kan Fry Shrimp de Easy Way

Garnalen is een heerlijke zeevruchten gerecht dat je kunt maken thuis. Als uw garnalen wordt gepeld, schoongemaakt en ontdooid, kunt u beginnen te bakken het zelf thuis. Maak een breadcrumb mix, beslag uw garnalen of zweep Cajun gebakken garnalen om een ​​te creëren ...

Kom meer te weten
Beer beslagvissen, houden de paning van het peeling meteen tijdens het eten

Beer beslagvissen, houden de paning van het peeling meteen tijdens het eten

Porgy, ook aangeduid als SCUP of brasem, is een middelmatige, firmfleshed-witte vis met een milde smaak en eetbare huid. Het kost heel goed om te stoten en frituren, zoals in dit recept. Als je geen porgy kunt vinden, zal elke mediumsize, firmfleshed white fish in dit heerlijke recept, desgewenst werken. Buttermilk helpt de maïsmeelcoating aan de vis en houdt de vis vochtig, terwijl zeevruchten kruiden een mooie kick toevoegt. Vraag uw vismonger om de vis schoon te maken en de hoofden en vinnen te verwijderen.

Kom meer te weten
We gebruiken cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven. Door de website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
STA COOKIES TOE.