Hoe een omelet te maken

Een westerse omelet bij Franks Grill

Het meest betrouwbare account suggereert dat de omelet een uitloper van de westerse sandwich was - in principe, roerei met groene paprika's en uien op brood, idealiter een zuurdeselsrol. In het woordenboek van Amerikaans eten drinken, ESQUIRE FOOD Writer John F. Mariani zegt de vroegste afdrukverwijzing naar een westerse sandwich in 1951, hoewel hij verwaarloost is waar het verscheen. Het eerste record dat ik kon vinden was in 1964's American Heritage Cookbook en geïllustreerde geschiedenis van Amerikaans eten, die stelt dat de sandwich werd uitgevonden door Pioneer Women die probeert te proberen "de smaak van de eieren van de heuvel te maskeren." Maar dat is waarschijnlijk onzin sindsdien, zoals Jean Anderson opmerkt in het American Country Cookbook, Pioneer Vrouwen hadden geen toegang tot groene paprika's.

En hoe werd de Western Sandwich een Denver Omelet? Eenvoudig. Onderweg was het brood gepast, en, als twee kookboeken van achteren in het oostelijke impliceren, toen Eastermers in Denver in de westelijke omelet in Denver werden geïntroduceerd, werd de naam veranderd in die van de grootste stad in het Rocky Mountain West.

Toch, verwijzingen naar de sandwich en de omelet - ofwel West of Denver - zijn zeldzaam in grote culinaire woordenboeken en boeken over de voedselgeschiedenis. Geliefde voedselschrijver Craig Claiborne maakt er geen melding van in een van zijn kookboeken of voedselwoordenboeken, en merkte voedselhistorici Jane en Michael Stern en Waverly Wortel niet om het gerecht in hun werken te vermelden. James Beard's American Cooking van 1972 biedt echter recepten voor zowel de omelet als de sandwich, samen met deze waarschuwing: er is hier geen echt recept voor.

Wanneer een trein-enthousiastvriend de Denver-omelet voorstelde, zou ik kunnen ontstaan ​​tijdens vroege spoorwegendagen, heb ik bijna honderd eet-auto-menu's geperkt en geen vermelding gevonden van de omelet of de sandwich. Maar toen struikelde ik verschillende verwijzingen naar een theorie dat de westerse sandwich werd gemaakt door Chinese koks die in spoorweg- en houtkampen werken, die de ei-foo-yung-achtige puinhoop op brood zetten om het gemakkelijker te maken voor de mannen om de mannen gemakkelijker te maken of zet in een zak. Vlak, net voordat hij stierf, gaf BADD toe dat hij altijd de voorkeur had gegeven aan deze theorie, omdat de spoorwegkampen zo sterke invloed waren op de beweging van voedsel door dit deel van het land. Het lijkt het westen te zijn gebeld totdat de spoorwegen het aan Utah maakten, en toen gaf mensen in Utah blijkbaar om het Denver, voegde hij eraan toe.

Het personage in een Romantiek Noir klaagt dat vrouwen hem meestal niet de tijd van de dag geven nadat ze zich realiseren dat hij een gezicht als een Denver-omelet heeft, terwijl een meer roman van Harlequin-Type wordt onthuld Hoe, na een nacht van omzichtige passie, biedt een man een man om een ​​ontbijt te maken: ik maak een gemene Denver Omelet, hij Coos. Toen Jeff Goldblum vorig jaar op David Letterman's show was, probeerden de acteur en de gastheer, samen met Music Man Paul Schaeffer, de ingrediënten van een Denver Omelet te herinneren, en diezelfde vraag is nu een officieel deel van de Game Trivial Pursuit.

Twee motorfiets-enthousiastelingen die een online recap van een langlaufontvanger bekennen dat ze een Denver-omelet eten voor veel geluk net voordat ze in Colorado rijden. Dat is slim, want volgens een transcript van een chat-room, kunt u geen Denver-omelet in Denver krijgen. Onwaar. En er is meer slechte informatie, met name op de food-historie-site die beweert dat de Denver Omelet werd uitgevonden door iemand in Frankrijk die het oorspronkelijk noemde de DÃ © Nuer Omelet omdat DÃ © nuer 'beroofd' is en de intentie was om aan te tonen dat een Amerikaans-gemaakte omelet de les zou worden beroofd. Kom op.

Ondertussen lijkt Denver zelf te genieten van de EGGY-associatie, aangezien verschillende gidsen door de stad zijn uitgesteld, onze beroemdste export als de Denver-opstart en de Denver Omelet. Mijn favoriete lokale referentie komt echter van de late, geweldige journalist Herb Caen, die in 1996 toen hij naar Denver kwam om de Damon Runyon Award te accepteren van de Denver Press Club, zei: Denver-laarzen en omeletten: is dat al deze stad is bekend voor? We hebben de Denver-boot in San Francisco. We dachten dat we het zouden moeten eten. In feite smaken de Denver-boot en de Denver Omelet nogal een beetje op elkaar.

denk aan een typisch voedsel dat gebruikelijk is. Overweeg dan hoe anders het kan zijn van restaurant naar restaurant. Stel je dan voor hoe anders het in verschillende staten, regio's kan zijn en dan je het beeld krijgt van hoe een Europese omelet wild kan zijn dan degene die je bekend bent. Zelfs de manier waarop een omelet in het noordwesten wordt bereid, is uitermate anders dan in Texas of Zuid-Californië. Als regio's die veel variëren, stel je voor hoeveel anders het kan zijn wanneer het een ander land is met zijn eigen geschiedenis en cultuur.

in de Verenigde Staten, waren dol op grondig koken onze eieren tot ze stormiger zijn, maar misschien vind je dit moeilijk om over de Atlantische Oceaan te vinden. Ze zijn dol op pluizige eieren aan de andere kant van de oceaan. De eieren worden continu gevoerd terwijl de pan wordt geschud, zodat ze niet aan de onderkant hangen, noch bereiken ze die gouden kleur die we associëren met gekookte eieren. De eieren in een Europese omelet zijn meer aan de natte kant en gewoon stevig genoeg om over te rollen. Bij het snijden in dit soort omelet, bereid je voor op het centrum om uit te stromen in plaats van stevig te blijven. Denk eraan als een ei meer overmatig opgeruimd dan goed gedaan. Maar in tegenstelling tot Amerikaanse omeletten is het Europese merk veel vochtig in textuur en pluizig.

Hoewel het misschien verleidelijk is om aan te denken, stel je geen Europese omelet voor als loopneuseieren die het bord met weinig meer overspoelen dan boter. Ze zijn slechts een zachtere en romiger textuur dan je gewend . Misschien vindt u dat u deze stijl van eieren verkiest dan die u hebt gewend. Weet het nooit totdat je het een kans geeft en laat de chef-kok koken wat je kwam proberen.

Nu kan dit natuurlijk veranderen afhankelijk van het land of op iemands persoonlijke smaken, maar het kruid- en kaasvulling is de meer traditionele manier. Een Duitse omelet kan bijvoorbeeld worst toegevoegd in het centrum. Maar u hoeft niet gebonden te zijn aan de basis Europese omelet, het is een rijke regio met veel voedselculturen om te verkennen.

Een ander voorbeeld is de Spaanse omelet. De eieren worden dichter bij de Amerikaanse omelet gekookt, maar in een cirkelvormige vorm en staat bekend als een tortilla de patatas. Ze bereidten meestal bereid met dunne plakjes aardappelen, gekruid en gebakken in olijfolie en gingen vervolgens in de eieren. De chef-kok kookt vervolgens de omelet aan de ene kant tot het gegrild voordat hij het omdraait. Een paar verschillen met een Amerikaanse omelet, zoals je kunt zien, maar twee zouden je oog moeten vangen. Uien toevoegen, in sommige regio's van Spanje, is een controversieel -beslissing. Lijkt afhankelijk te zijn van de gebruikte aardappelen. Een ander is dat het eten van koud is perfect acceptabel.

Dus wees niet bang dat je een aantal heilige omelet-code schendt. Er zijn veel manieren om een ​​omelet te koken. Wat als verkeerd wordt beschouwd, is afhankelijk van waar u bent op meer dan wat dan ook. Sommige mensen denken dat het raar is om de omeletkou te eten of om uien toe te voegen, hoe pluizig of gekookt de eieren zijn, en zelfs de vorm van het gerecht zelf. Het is echt de manier waarop de eieren worden gekookt, evenals hoe het wordt gepresenteerd dat het verschil is tussen Amerikaanse en Europese omeletten. Zelfs dan hangt af van welk Europees land u in- en welke regio ervan u bent. Laten we zelfs niet in welke chef-koks geloven over gerechten, dat is een heel andere wereld.

Omeletten in Amerika worden meestal eenmaal gevouwen en grondig gekookt, maar de Franse manier is om het op te rollen. Denk aan een burrito, maar in plaats van de eieren van het brood. Voordat hij in een ei-cilinder wordt gevormd, is de omelet gevuld met kaas en keuzeskruiden, ervan uitgaande dat het natuurlijk een traditionele omelet is. Vergeet niet dat Europese omeletten pluizig zijn en het centrum eruit stroomt bij het snijden van de omelet, dus zeg niet dat de omelet niet gaar is, omdat de chef-kok naar je grappig zal kijken. Kan niet gaan voor een authentieke Europese omelet en hebben het op een ongeauthentieke manier bereid. Mist het hele punt van het proberen van nieuwe voedingsmiddelen en neemt de keuken volledig aan om dit te doen.

In Spanje, zoals eerder vermeld, is hun versie van de Europese Omelet om het als een pannenkoek te maken. Het is aan beide zijden gekookt en in de vorm van een, behalve dat je erin kunt snijden waar het vullen naar buiten komt. Hoewel er gelijkenissen tussen de Spaanse en Franse omelet zijn in termen van hoe pluizig het ei is, zijn ze heel anders in termen van vorm en ingrediënten. Terwijl de Spaanse omelet taai aan de buitenkant is, is het erg pluizig aan de binnenkant en gebruiken ze niet alleen kruiden als de Franse koks doen. Dus nu hebben we omeletten in Amerikaanse, gerolde omeletten in Frankrijk en pannencake-vormige omeletten in Spanje.

Nogmaals, een primair verschil tussen Amerikaanse en Europese omeletten is de textuur van de eieren. Amerikaanse omeletten zijn meer op de knapperige kant en het stevige, terwijl Europees zachter en pluizig is. Zelfs dan hangt het af van welk Europees land u in bent, zoals hierboven vermeld. Proef het verschil en zie wat je meer leuk vindt. Ga gewoon in met een open geest in plaats van je tong aan de traditie te laten kleven.

onze geliefde gerechten veranderen van vorm, en hun melodieën van smaak kunnen verschillende deuntjes over de hele wereld zingen. Waarom verrijkt alleen om een ​​glazen plafond te vinden vanwege blootstelling? Laat je smaakpapillen de wereld reizen en elke manier van omelet ontdekken, van Europa tot het Verre Oosten. Eieren zijn een prachtig item om te koken en we weten dat er veel stijlen van koken zijn, en dus is het met omeletten. Het is niet alleen over de verscheidenheid aan items die u kunt vouwen of rollen: de kruiden, vlees, groenten en kazen. De textuur van het ei zelf heeft diversiteit.

zelfs verschillende koks hebben verschillende neemt hun culturenversie van een omelet op. Probeer een Frans omelet Gordon Ramsay Recept, zie hoe het anders is dan een Amerikaanse omelet. Misschien een pluizige Franse omelet met kaas om te zien hoe het verschilt van andere stijlen. Eten is een eindeloos plezier dat altijd je smaakbuds kan verrassen.

Dus wanneer u op zoek bent naar een ontbijt met de familie of vrienden en u ziet Traditional European Omelet, weet u niet alleen de dingen om te verwachten, maar u zult weten wat u uw palet verrijkt. Proef het begin van de omelet, in al hun pluizige en boterachtige glorie. Probeer vervolgens een aantal verschillende omeletrecepten te vinden om thuis op te kloppen, blijf experimenteren en de keuken hier ook ontwikkelen. Wie weet, kan je versie van de omelet de volgende regionale traditie worden voor het ontbijt.

Het gerecht bestaat uit pluizige eieren die over een mix van kaas, uien, champignons, groene paprika's en ham zijn gevouwen. Het vlees en de groenten worden in kleine stukjes in blokjes gesneden en toegevoegd aan de eieren en kaas. Het resultaat is een eenvoudig, maar toch smaakvol, eiergerecht waar mensen in de buurt van genieten.

Volgens sommige bronnen gaat de oorsprong van de westelijke omelet terug zo ver als de pionierdagen. Op basis van dit verhaal zouden Pioneer Women in Colorado met rotte eieren koken. Ze zouden gehakte ham, paprika's en uien aan de eieren toevoegen om de smaak van het verwende voedsel te maskeren. Dat verhaal is zo bekend, het is gegraveerd op een Denver-straat op een officiële grondplaque.

Helaas kan dit verhaal niet accuraat zijn. Niet alleen is het onmogelijk om de smaak van rotte eieren te maskeren, maar paprika's zijn ook beschikbaar tijdens het Pioneer-tijdperk. Volgens de U.. Afdeling Landbouw, de eerste commerciële productie van paprika's in de zuidelijke staten kwam niet voor tot 1925.

Historici geloven dat er meer plausibel is Uitleg voor het creëren van de westelijke omelet. Eén hypothese is dat Chinese Transcontinental Railroad-werknemers roerei hebben vermengd met uien en ham in een broodje om het gemakkelijker te eten te maken. Uiteindelijk werd het recept een omelet zonder brood.

een andere theorie is dat iemand in San Francisco de omelet met zuurdesembrood heeft gepaard. Het brood was echter niet langer opgenomen in de maaltijd toen het zijn weg naar Denver maakte. Ten slotte kan de westelijke omelet een gestolen recept zijn voor een Mexicaanse omelet met de Denver of de westerse naam.

Hoe geniet je van je eieren? Als je je omeletten op de zoete kant leuk vindt, kun je de Romeinen voor die uitvinding bedanken. Vermoedelijk kwam de eerste vorm van dit eierschaal uit het oude Rome, waar kookt gemengde honing in de gebaande eieren, die het voedsel van voedsel namen, Â, wat eieren en honing betekent. Terwijl het woord Â-OVEMELE 'lijkt op de moderne, ontstaat een andere mogelijke oorsprong voor de naam van het gerecht in Frankrijk.

Het Franse woord voor het mes, amelette, nadert nauwer de alternatieve spelling van omelet die sommige mensen gebruiken. Maar waarom zou u dit woord gebruiken om te verwijzen naar een op ei gebaseerd gerecht? De semi-circulaire vorm van een gevouwen omelet lijkt op een gebogen bijlblad, dus sommige mensen zijn mogelijk begonnen met het gebruik van het Franse woord voor het recept.

Ongeacht zijn oorsprong, op basis van ei-gebaseerde gerechten die andere ingrediënten in zich opnemen, bestaan ​​over de hele wereld. In India kun je genieten van een omelet Pav Aâ Green Chili-Spiked Omelet geserveerd op een zachte en taaie broodje van Portugese oorsprong.

De bekende Denver, of Western, Omelet begon op dezelfde manier een eierandwich tussen stukjes brood. Chinese immigranten die aan de spoorweg werken, hebben waarschijnlijk hun ei-gebaseerde gerechten van huis bereid met behulp van lokale ingrediënten om een ​​lunch te creëren voor hongerige arbeiders. Ei Foo Young blijft een favoriet Eggy-gerecht bij Chinees-Amerikaanse restaurants.

Italianen genieten van Frittata. Thispan-gekookte schotel bevat hartelijke ingrediënten, waardoor het onmogelijk is om het eindproduct te vouwen. Alle ingrediënten koken tegelijkertijd langzaam in de pan in een frittata. Omeletten hebben echter gekookte ingrediënten in het midden gevouwen.

Als u in Japan bent, kunt u genieten van Tamagoyaki voor het ontbijt in plaats van roerei. Met behulp van een rechthoekige pan die is ontworpen voor het koken van het gerecht, acook friet-up dunne lagen eieren en rolt ze in een bundel. De chef-kok plak vervolgens het aanmelding in secties voor het serveren. Tamagoyaki verschijnt op ontbijttafels en in Bento-boxen tijdens de lunch en kan zoet of hartig zijn.

Hoe maak je een omelet in 8 eenvoudige stappen

Muziek van Philanthrope, Dotlights Anemone Httpslll. Ob2fdd53esubscribe op mijn kanaal voor meer video's, opmerking en deel de videofollow-me in ...

Uus täna

Chef-kok Johns Franse omelet

Chef-kok Johns Franse omelet

Een omelet is een gezonde, snelle keuze voor het ontbijt of elke maaltijd van de week. Alle omeletten hebben eieren die gemengd en licht worden gekookt, maar de methode om dit te doen verschilt veel in de keuken. Dit artikel geeft instructies voor hoe ...

Kom meer te weten
Hoe een champagne-dessertfeestje te gooien om WilliamsSonoma-smaak te onthouden

Hoe een champagne-dessertfeestje te gooien om WilliamsSonoma-smaak te onthouden

Bekijk gemakkelijke dessertrecepten en aanbevolen wijnarrangementen voor hen bij Damesdag. om.

Kom meer te weten
Kaneel roll cheesecake dip

Kaneel roll cheesecake dip

Deze roomkaas dip recepten zijn enkele van de gemakkelijkste diprecepten die je kunt maken en ze zijn zo heerlijk dat iedereen je smeekt voor het recept

Kom meer te weten
Raspberry Dark Chocolate Empanadas

Raspberry Dark Chocolate Empanadas

Dol Packaged Foods levert premium kwaliteitsfruit met een jaarrond aanbod, waardoor seizoensvariaties worden geëlimineerd. Van de plank of de vriezer bieden Dole verpakte producten consistente smaak, versheid en jaarrond menu-mogelijkheden van een merk dat u kunt vertrouwen.

Kom meer te weten
Apple Cream Cheese Enchiladas

Apple Cream Cheese Enchiladas

Peanut Butterbanana Dessert Enchiladas

Kom meer te weten
Sour Cherry Likeur Recept

Sour Cherry Likeur Recept

Meer informatie over de verscheidenheid aan Kroatische desserts, beïnvloed door het kruispunt van culturen daar en probeer deze easytomake sour cherry likeur.

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Probeer dit gratis recept voor druivenmost-dessert van Mountain View Country Market. Krijg al je bulk-ingrediënten bij Mountain View Country Market in Chukkey, TN

Kom meer te weten
Wijn en Caramel Koppelen

Wijn en Caramel Koppelen

Laten we eerlijk zijn, cookies zijn synoniem met Kerstmis. Dit was duidelijk de eerste keer dat we iced suiker cookies en leg ze op een bord, wachtend op de Kerstman om hen te verslinden. Naarmate we ouder werden, werden we hoogstwaarschijnlijk begaafd een blikje muffe shortbread cookies op een bepaald punt, en nu kunt u cooki bakken ...

Kom meer te weten
Rookwolken van de room met Basic Cream Chantilly

Rookwolken van de room met Basic Cream Chantilly

Chantilly Cream Recept Jamie Oliver met ingrediënten, voedingsstoffen, instructies en aanverwante recepten

Kom meer te weten
Sucuri-website Firewall Toegang geweigerd

Sucuri-website Firewall Toegang geweigerd

Fruitige, flavoursome appelpeer dessertrecepten, waaronder chocolade peper pudding, appel tarte tatin, appelpikelets, vanillapache peren en Apple Strudel.

Kom meer te weten
Maple Pear Apple boter recept

Maple Pear Apple boter recept

Gezellig met Beccas Comfort Pudding. In dit heerlijke peer en appelschoenmakerrecept, pluizig en licht schoenmogelijk vulling, vult perfect de warme, kannamontlecked appel en peer eronder.

Kom meer te weten
We gebruiken cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven. Door de website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
STA COOKIES TOE.