Medelijden met de dwaas die zich niet van pasta fazool kunnen houden

Authentieke Pasta Fazool Dadspantry

Een lange tijd favoriet van de Italiaanse Amerikaanse keuken, Pasta e Fagioli wordt meestal Pasta Fazool genoemd. Elke keer dat ik die termijn hoor, vooral van een niet-Italiaans maakt het me een beetje ineen. De woorden worden vaak gebruikt als iets van een grap, zelfs, ik moet zeggen, door Italiaanse Amerikanen. Ik zal toegeven dat de woorden zelf een grappig geluid hebben. Zool is inderdaad een grappige lettergreep. Het is gewoon dat die iemand zegt Pasta Fazool Ik toveren dat Â-enigszins stereotypisch beeld van een oversized Italiaanse Giuseppeâ met een servet die in zijn overhemdskraag verschoeide, scheppende rode saus in zijn musto-mond, terwijl Rosa zijn rotund, polka-dot schept meer in zijn kom. Hier kunnen zelfs een orgaanmonking zijn die op het aangrenzende dressoir springt. Italianen.

er is zelfs een muzikaal equivalent. Iedereen van een bepaalde leeftijd zal snel het decaan Martin-nummer herinneren: dat is Amore. In het nummer is het couplet in kwestie wanneer de sterren je laten kwijlen, net als pasta fazool. In de songtekst leest het woord dat kwijlt als het beeld van Giuseppe met servet en lepel. De populariteit van het nummer in zijn dag diende alleen om het stereotype te versterken. Als u van de generatie bent die dit nummer niet kennen van traditie of van zijn meest, recente presentatie over de film Moonstruck, bekijk dan de YouTube:

De geschiedenis van Pasta e Fagioli ligt dicht bij tijdloos. Gerechten die bonen zijn gemengd met andere zetmelen gaan terug naar de oudheid. Clifford A. Wrights Een mediterrane feest, biedt een prachtige Venetiaanse versie in het Venetiaanse dialect, Pasta e Fasioi. Het Venetiaanse recept als Wright is gemaakt met een varkensbeenbasis. De toevoeging van het varkensbot verenigt het recept in de familie van vele boerige gerechten uit de Italiaanse feodale baronies naar de plantages van het Amerikaanse zuiden waar de veldwerkers de restanten van het varken kregen terwijl de landeigenaren met andere woorden hoog op het varken hebben gegaan, met andere woorden , op de betere sneden. Todays-varkensvlees en bonen deelt in deze afstamming.

toch, veel recepten voor pasta e fagioli beginnen niet met een varkensvleesbasis. Traditioneel, in ieder geval in Amerika, was Pasta e Fagioli een vleesloos diner. Als zodanig was het een vrijdagavond-standaard die in jaren geleden de regel gehoorzaamde die vlees op vrijdag forbad. Heel vaak was het Pasta E Fagioi Meatless Dinner vaak vergezeld door of zelfs gezorgd door mevrouw Pauls vissticks.

Zoals met alle traditionele binnenlandse recepten zijn er talloze variaties. Hoewel de meeste tomaten zoals de stichting zijn, zijn er die niet. Sommigen beginnen met de basis van wortels, uien en knoflook, terwijl anderen wortels uitsluiten. Selderij is ook vaak inbegrepen. Kortom, denk ik, het traditionele recept gebruikte alles wat bij de hand was om de pasta en bonen te begeleiden. Een van de meest interessante variaties, en ik vind een goede, reserveer de helft van de bonen die vervolgens worden ingeslagen en terug naar de pot om de bouillon te verdikken. In Italië, van wat ik op Google heb gevonden. t de bonen zijn bijna bijna barlotti, een soort dikke cranberryboon. In Amerika, althans in de tradities die ik ken, zijn de bonen meestal cannellini.

het type pasta is ook een andere overweging. In de meeste recepten is de pasta van keuze Dialini, maar op Italiaanse sites heb ik een fair variëteit aan pasta-typen gezien om nog korte-platte noedels op te nemen. Ditialini, ik denk dat het de beste is omdat ze overeenkomen in textuur en grootte met de bonen.

In de versie heb ik hier uiteengezet, maak ik de zeer onhandige toevoeging van sommige Zwitserse snijbiet. Waarom, omdat ik wat op de hand van de boerderij had. De toevoeging van een gesneden groen zoals Swiss Card of Escarole verandert niet significant de textuur van de pasta en bonen, maar het draagt ​​zeker bij aan de voedingswaarde. Het belangrijkste om te onthouden is dat als je niet alle pasta e fagioli in één keer wilt gebruiken, de pasta op zichzelf kookt en alleen aan de soep toevoegen terwijl je het nodig hebt.

ik had ook rare, onverklaarbare textuurproblemen met de bonen. Toen ik wist dat het Fazool-avond zou zijn, smeekte ik mijn ouders om de cannellini in de blender te zakken, dus ik hoefde ze niet te zien of te voelen.

je kunt waarschijnlijk voelen waar ik hiermee ga. Mijn smaken gerijpt, ik kreeg over mijn bean-fobie en ik ontwikkelde een diepe nostalgie voor de smaken van mijn jeugd. Hoewel dat zeker allemaal waar is, het is echt slechts de helft van het verhaal. Op de een of andere manier slaagde ik erin de volwassenheid te bereiken zonder realiserend dat Pasta Fagioli een soep moet zijn. De versie-ID gegroeid gewend om onnodig droog te zijn, dankzij een overbrugging van macaronithe noedels opgenomen het grootste deel van de vloeistof. Ik heb onlangs geleerd dat dit mijn vaders fout was. Ik was over bij het huis van mijn ouders en mijn moeder maakte kippensoep. Ik vroeg haar waarom ze een hele pond doos met wagenwiel pasta in de pot dumpte en het gesprek van gingen als volgt:

Verhit vervolgens in een middelgrote pot de olie ongeveer een minuut op middellange hitte. Voeg de pancetta toe en bak gedurende 3 tot 4 minuten of totdat het tekenen van milde crispininess vertoont. Gooi in de knoflook en roer met de pancetta nog eens 3 minuten of zo, of tot het begint te verzachten en kleine stukjes bruin te tonen. Strooi in de rode pepervlokken en laat de olie ongeveer 30 seconden infulen. Voeg de tomaten en 1 theelepel zout toe en combineer al met de ingrediënten in de pot. Tot een sudder brengen, herhaaldelijk roeren.

Pasta Fazool Stockfoto's, Vectoren, en Illustraties beschikbaar Royalty-Freesee Pasta Fazool stock-videoclips

we hadden veel overgebleven paasham. Ik stuurde mijn tienerzoon naar de supermarkt, en hij kwam terug met een spiraalham van 14 pond voor 3 personen. Ik denk wel dat mijn groeiende jongen een kwart van zichzelf at, maar er was nog steeds veel ham over.

elke overgebleven ham zal doen en hoewel ik de voorkeur liever de smaak van een goede spiraal ham, werkt hij ook. Ik speen de ham, dus het krijgt een beetje knapperig als spek. Sommige mensen zullen spek of pancetta toevoegen aan hun recept. Je kunt echt ambitieus worden en maak de voorraad met een varkenshambeen als je een overgebleven hebt.

Als je de pasta fagioli soep wilt bevriezen, kook dan alles behalve de pasta, voeg het toe wanneer de soep wordt opgewarmd. Indien nodig kunt u ook wat extra water toevoegen, zodat het uw gewenste dikte is.

ik denk dat Dean Martin van ervaring wist toen hij zong toen de sterren je kwijlen, net als pasta fazool, dat is dat amore. Kun je een Piping Hot Bowl van Authentieke Pasta Fazool, Err, Fagioli, op een koude en regenachtige winterdag, of op elk moment voor die kwestie? Niet echt!

Oké, terug naar mijn vrouw en is liefde voor pasta fazool. Ja, de meeste van onze date-nachten waren in Italiaanse restaurants. Geen plaatsen zoals de olijftuin, maar het sorteergat in de muur plaatst dat alleen de lokale bevolking zou weten. Wie had de beste pasta fazool? Villa Grazia in Centreach, Branchinellis in Hauppauge of Bamontes in Brooklyn waren de miss-versies niet. Laatst was ik bij Bamontes, het was niet op het menu, maar je kunt het aanvragen. In Greenville was de beste die ik heb gehad in Da Vincis Ristorante op Pleasantburg Drive, maar eerlijk gezegd is het niet precies op grote schaal beschikbaar.

dus wat betekent Pasta Fazool, Err, Fagioli, zelfs? Pasta e Fagioli vertaalt zich naar pasta en bonen. Het is een traditionele boergerecht die bestaat uit ingrediënten die goedkoop waren beschikbaar in Italië. De recepten kunnen variëren van de stad naar de stad in Italië, sommige zijn dik en sommige zijn meer waterig. Maar naar mijn mening is deze versie de beste. En PS, ik pluk niet op de olijftuin .. Eigenlijk ben ik in de loop der jaren nogal wat maaltijden genoten.

Hier in de Pacific Northwest kwam de zomer laat en eindigde vroeg. September is meestal regenachtig en ik voel me al een beetje bloef van al het grijs. Al het grijze, en het kennen van het sombere seizoen is nog maar net begonnen. Behalve het voelt alsof het nooit echt is afgelopen?

dus ik probeer het gewoon te omhelzen. Vuur brullende, fuzzy dekens overal, theeketel op aanvraag. En! Pasta e Fagioli, goede OL Italiaanse pasta en bonen. Behalve niet de traditionele dingen is dit vleesloos, vegetarische pasta e fagioli.

een van mijn favoriete manieren om een ​​gerecht te geven dat rokerige diepte van smaak zonder het vlees is gerookt paprika, en je raadt het al aan dat wat we hier hebben. Snaute gewoon de uien in een goede hoeveelheid olijfolie en gooi vervolgens in gehakt knoflook, verse rozemarijn en gerookte paprika. Inademen. Glimlach.

Uit mijn onderzoek zijn er zoveel versies van Pasta E Fagioli omdat er buurten in Italië zijn. Traditioneel heeft Pasta e Fagioli een stoofachtig consistentie, ergens in het midden van dik en dun. Te dik en het smaakt Gloppy, te dun en het is minder vulling. Als Goldilocks Italiaans waren, zouden de drie beren de pasta Fagioli verlaten in plaats van pap voor Goldilocks om te monsteren. Ze zou elke kom pasta fagioli proeven om degene te vinden die precies goed was, met de juiste consistentie en textuur. Of het nu pasta eFagioliis dik zoals een stoofpot of niet, het is een magische soep met geruststellende smaak van de bonen, pasta, aromaten en parmezaanse kaas. Net als Mac en Cheese, is Pasta e Fagioli puur comfort eten en stimuleert niet alleen het lichaam, maar kalmeert de ziel.

Traditional Pasta Fagioli Recept gebruikt geen voorraad omdat de Soepen Foundationis hetzelfde water dat de bonen en deegwaren kookt, samen met aromaten en overgebleven rinds van Parmezaanse kaas. Het koken van alles in één pot helpt de stoofvormige consistentie van de soep te ontwikkelen. Lus, met behulp van schilvels uit Parmezaanse kaas voegt een nootachtige en kaasaroma toe aan het water dat echt mooi is. Het is een geweldige techniek om te gebruiken wanneer je moet bakken van de smaak van een milde proeverijbouillon of soep.

In plaats van gewoon water te gebruiken, gecombineerde groentebouillon, pastagerwater en de bonenkokenvloeistof om de soepen in te vatten. Dit mengsel houdt de traditionele elementen, maar verlicht het zowel in smaak als -viscositeit . Ik koos voor plantaardige stock over kipbalk omdat kipvoorraad alles maakt met het smaak likechicken soep.

als je cranberry bonen kunt vinden, koop ze dan. Zijn tijd van het jaar, verse cranberry bonen zijn verkrijgbaar bij boerenmarkten of speciale supermarkten. Een pond en een helft van de cranberry bonen in hun shell geeft je genoeg bonen voor deze soep. De bonus van het gebruik van verse bonen over gedroogde bonen is dat ze niet zo lang duren om te koken, en er is geen behoefte aan het overnachtendoen.

het maken van soep geeft me dezelfde tevredenheid en geruststelling. Vind het een Meditatief -proces met een heerlijke uitkomst. Wat ik leuk vind aan het maken van soep is dat ik oneven en eindstukken van voedsel zoals groenten, kip of vis kan gebruiken en ze nieuw leven geven. Pasta Fagioli is de perfecte basis voor een dergelijke activiteit. Je krijgt de traditionele soep niet, maar het uitgangspunt is hetzelfde. Gebruik wat je hebt in de bijkeuken of de koelkast, ook al is het gewoon pasta en bonen en transformeer die restjes in een substantiële maaltijd.

30 minuten tomatensaus recept door smakelijk

Dit is een snelle en gemakkelijke manier om een ​​zelfgemaakte veganistische marinara-saus te maken die glutenvrij is.

Uus täna

Orecchiette met Broccoli Rabe en Tomaten Recept

Orecchiette met Broccoli Rabe en Tomaten Recept

Deze kleurrijke pasta komt samen in minuten, en de gedurfde smaken maken dit gezonde gerecht een winnaar.

Kom meer te weten
Rotini Pasta met kip, broccoli, tomaten, parmezaanse kaas en verse basilicum

Rotini Pasta met kip, broccoli, tomaten, parmezaanse kaas en verse basilicum

Broccoli Pasta zorgt voor een gezond dineridee en heeft ook vers geroosterde tomaten met munt. Maak het met elke soort pasta.

Kom meer te weten
Pasta met broccoli, tomaten en kruiden

Pasta met broccoli, tomaten en kruiden

Orecchiette met broccoli, tomaten en worst

Kom meer te weten
Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara

De beste Penne Pasta EGE-recepten op Yummly Citroen Penne Pasta, Penne Pasta met Chipotle, Penne Pasta met geroosterde groenten

Kom meer te weten
Zoete aardappel en pastrami Hash

Zoete aardappel en pastrami Hash

Geweldig recept voor corned beef gekartelde aardappelen. lekker

Kom meer te weten
Gebak Cookie Cookie Run Works

Gebak Cookie Cookie Run Works

Franse Palmier-koekjes zien eruit alsof ze een miljoen stappen betrekken, maar wist je dat je ze met slechts drie ingrediënten kunt maken, het is echt net zo gemakkelijk en eenvoudig als het uitroeien van wat opslagdought bladerdeeg, sprenkelende suiker en boter, en het rollen van het klassieke hart vorm geven aan. Naarmate de koekjes bakken, wordt de suiker gekarakteriseerd en maakt ze gouden, waardoor het een fancyooking maar niet-fussy dessert maakt die indruk maakt op al je vrienden

Kom meer te weten
10 beroemde zwarte voedingsmiddelen delen hun kenmerkende recepten

10 beroemde zwarte voedingsmiddelen delen hun kenmerkende recepten

Ebony is het vlaggenschipmagazine van Johnson Publishing. Opgericht in 1945 door John H. Johnson, handhaaft het nog steeds de hoogste wereldwijde circulatie van een Afrikaans Amerikaans geefocuseerd tijdschrift.

Kom meer te weten
Mini Pavlova met limoenpurte en bosbessen

Mini Pavlova met limoenpurte en bosbessen

Sinds mijn eerste PAV in hoe te eten, ben ik iets van een pavaholic geweest. Voor mij is de zuurgraad sleutel. Ik heb nooit begrepen waarom iemand zoete vrucht op de top van iets zou palen dat in wezen en dromerig een kruis is tussen een marshmallow en een meringue. Ik had het idee ja, echt van de acteur Michael Sheen. Ik zag hem een ​​geweldige stapel Lemony PAV's op de grote komische reliëf bakken maken, en het inspireerde me. Diolch Michael als ik mei.

Kom meer te weten
Peach Cobbler met roomkaas Recept Soul. ood. om

Peach Cobbler met roomkaas Recept Soul. ood. om

Gezoete perziken opgestapeld in een bakblik, bestrooid met kaneel en bedekt met gele cake mix. Blokjes roomkaas en boter wordt toegevoegd en het wordt gebakken schoenmaker goudbruin en borrelen.

Kom meer te weten
3 ingrediëntencake Mix Dump Peach Cobbler

3 ingrediëntencake Mix Dump Peach Cobbler

Een kruising tussen een Peach-schoenmaker en een dumpcake, deze koken met kinderen recept is gemaakt met een doos cakemix, roomkaas, ingeblikte perziken en pudding.

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Posts over Peach Dump Cake geschreven door Nancyc

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Als u wilt dat een rijke dessert en liefde perziken, dont u wilt deze Crock Pot Brown Sugar Cinnamon Pop Tart Peach Dump Cake Delicious missen

Kom meer te weten
We gebruiken cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven. Door de website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
STA COOKIES TOE.