Lezers vragen Where Did Saus Originate

Aandacht vereiste cloudflare

Is tomatensaus Italiaanse of Mexicaanse?

Terwijl sommige historici geloven pasta is ontstaan ​​in Italië, de meeste zijn ervan overtuigd dat Marco Polo in feite bracht het terug van zijn epische reis naar China. In Italië werd pasta gemaakt van harde tarwe en gevormd tot lange strengen. het brengen van deze oude voedsel veel dichter bij hedendaagse spaghetti.

Welk land heeft gehaktballen vandaan?

In 2009, wereldwijd de productie van tomaten is gestegen tot 158 ​​miljoen ton, meer dan het voorgaande jaar met 3. De grootste producenten waren China met 24 van de wereldproductie, gevolgd door de Verenigde Staten, Turkije, India, Egypte en Italië.

Het verkeerde idee dat tomaten giftig waren waarschijnlijk ontstaan ​​omdat de plant behoort tot de familie Nightshade, waarvan sommige soorten zijn echt giftig. De sterke, onaangename geur van de bladeren en stengels ook bijgedragen aan het idee dat de vruchten waren ongeschikt voor voedsel.

Ons woord "tomaat" is maar een kleine wijziging van TOMATI, het woord gebruikt door de indianen in Mexico, die de plant voor voedsel sinds de prehistorie zijn gegroeid. Andere namen door de vroege Europese ontdekkingsreizigers gemeld waren tomatl, tumatle en tomatas, waarschijnlijk varianten van de Indiase woorden.

Gecultiveerde tomaten blijkbaar is ontstaan ​​als wilde vormen in de Peru-Ecuador-Bolivia gebied van de Andes. Matige hoogten in dat bergachtige land in overvloed vandaag in een breed scala aan vormen van tomaat, zowel wilde en gekweekte. De gecultiveerde tomaat is zeer mals te koud en ook vrij intolerant van extreem warm of droog weer, een karakteristiek als gevolg van de aard van het klimaat waarin het is ontstaan.

Vermoedelijk gecultiveerde species tomaat werd uit de hellingen van de Andes noorden in Midden-Amerika en Mexico op dezelfde wijze als maïs, door een prehistorische migratie indianen. Sinds enkele primitieve vormen van tomaten zijn te vinden in Midden-Amerika en Mexico vergeleken met het aantal in Zuid-Amerika, dit waarschijnlijk gedaan in relatief recente tijden, misschien in de afgelopen tweeduizend jaar.

Vanwege de zeer bederfelijke aard van de vrucht, lijkt het waarschijnlijk dat de tomaat was een van de laatste van de inheemse Amerikaanse soorten als gecultiveerde voedselplant door de Indianen te worden aangenomen en dat bleef het van weinig belang, tot na de komst van de blanke man. Gebrek aan bewijs van het gebruik ervan door Noord-Amerikaanse Indianen stelt verder voor haar vrij laat beweging uit Zuid-Amerika.

Al meer dan 200 jaar na 1554, toen de eerste bekende verslag van de tomaat werd geschreven, het werd geleidelijk uitgevoerd over de hele wereld. Europese schrijvers vermeld zien van het in veel plaatsen, maar niet in wat nu de Verenigde Staten.

Italianen eerst groeide de tomaat ongeveer 1550 en blijkbaar waren de eerste Europeanen om het te eten. Ongeveer 25 jaar later werd geteeld in het Engels, Spaans en mid-Europese tuinen als een nieuwsgierigheid, met weinig of geen interesse in het dan als voedsel. De Fransen gaven het de naam pomme d'amour; vandaar het Engels en het begin van de Amerikaanse term "liefde appel."

Een van de eerste Italiaanse schrijver noemde de tomaat poma Peruviana, wat suggereert dat het werd ingevoerd uit Peru. Een ander noemde het poma d'oro, of "gouden appel", wat aangeeft dat de vroegste introducties waren geel-vruchten. Tegen het midden van de 18e eeuw werd de tomaat werd gekweekt voor voedsel uitgebreid in Italië en tot op zekere hoogte in veel Europese landen.

Pas na de onafhankelijkheidsverklaring hebben we geen verslag van de tomaat vinden als zijnde geteeld door blanke mannen in dit land. Thomas Jefferson, een opmerkelijk progressief Virginia landbouwer en een staatsman, groeide in 1781. Het werd vermoedelijk geïntroduceerd in Philadelphia door een Franse vluchteling uit Santo Domingo in 1789 en naar Salem, Massachusetts, in 1802 door een Italiaanse schilder.

Tomaten werden gebruikt als voedsel in New Orleans al in 1812, ongetwijfeld door de Franse invloed; maar het was nog eens 20 tot 25 jaar voordat ze werden geteeld voor voedsel in het noordoostelijke deel van het land. Veel mensen die nu leven recall wordt verteld dat tomaten giftig waren.

De verschillende vormen en kleuren van tomaten vandaag bekend in de Verenigde Staten werden gevonden in Amerika door de eerste ontdekkingsreizigers. Plant fokkers hebben de grootte en de gladheid van het fruit en de productiviteit van de planten verbeterd, maar hebben niets in principe nieuw in vorm of kleur geïntroduceerd.

Als voedsel van het wereldwijde belang is de tomaat over de nieuwste. Het is zo ijverig in Europa gekweekt en gefokt in Europa dat Europese variëteiten nu belangrijke karakters bijdragen aan de verbetering van het gewas in de Verenigde Staten. Italië is al lang beroemd om zijn uitstekende tomatenpuree, gemaakt van kleine, langwerpige, rijke, rode tomaten; En Spaghetti is nauwelijks spaghetti zonder tomatensaus.

Nadat hij goed in het buitenland heeft gemaakt, heeft de tomaat groot belang bereikt in zijn inheemse halfrond. Tegenwoordig heffen in de Verenigde Staten alleen honderdduizenden hectare miljoenen tonnen tomaten.

ketchup is te vinden in 97 procent van de U.. huizen en waarschijnlijk 100 procent van de barbecues. Maar er is meer voor deze saus dan hamburgers, hotdogs en Heinz. Ketchup heeft in feite een verzorgd verleden dat dateert uit Imperial China, waar het Witnish Entrails, vleesbijproducten en sojabonen werd gemaakt. Het duurde pas 1812 dat een op tomaten gebaseerde ketchup werd uitgevonden.

De 18e eeuw was een gouden leeftijd voor ketchup. Kookboeken met recepten voor ketchups gemaakt van oesters, mosselen, champignons, walnoten, citroenen, selderij en zelfs fruit zoals pruimen en perziken. Meestal werden componenten gekookt in een siroopachtige consistentie of links om met zout te zitten gedurende langere tijd. Beide processen hebben geleid tot een zeer geconcentreerd eindproduct: een zoute, pittige smaakbom die lange tijd zou kunnen duren zonder slecht te gaan.

Een Oyster Ketchup-recept uit de 1700s genaamd voor 100 oesters, drie pinten van witte wijn en citroenschillen met fonkelingen en kruidnagels. De herdenkingsprins van Wales Ketchup was ondertussen gemaakt van elderbessen en ansjovis. Mushroom Ketchup was blijkbaar Jane Austen's favoriet.

voordat Azijn een standaard ingrediënt werd, was het bewaren van op tomaten gebaseerde sauzen een probleem, omdat de vruchten snel zouden ontleden. Een relatief nieuw bedrijf genaamd Heinz introduceerde zijn beroemde formulering in 1876, die tomaten, gedistilleerde azijn, bruine suiker, zout en verschillende kruiden bevatte. Ze pionierden ook het gebruik van glazen flessen, dus klanten konden zien wat ze aan het kopen waren.

Tomato-gebaseerde ketchup werd langzaam de alomtegenwoordige vorm van het kruiderij in de U.. en Europa. Tegenwoordig is Heinz het best verkochte merkketchup in de Verenigde Staten, met meer dan 650 miljoen flessen die elk jaar worden verkocht. Met de opkomst van commerciële ketchup hebben doe-het-zelfrecepten alles behalve uitgestorven. En tenminste voor Amerikanen, het is onmogelijk om je ketchup als iets anders dan felrood en tomaat-y voor te stellen.

mmmm. o Je ruikt dat? Vers uit de oven, een stomende taart zit te wachten om gegeten te worden. Je zintuigen worden ingehaald door het aroma van hete brood, gesmolten kaas en sudderen tomatensaus. Ben je klaar om te graven in die favoriet van alle voedingsmiddelen? Waar hebben we het over? Pizza, natuurlijk!

waar komt dit geliefd eten vandaan? We associëren vaak pizza met Italiaans eten. Maar krijgen de Italianen het krediet? Of heeft iemand anders de allereerste pizza gemaakt? Er is geen eenvoudig antwoord. Verschillende historici hebben verschillende ideeën. Veel hangt af van hoe je pizza definieert.

denk je aan pizza als een flatbread gekookt in een oven? Zo ja, zijn de wortels terug naar de oudheid in het Midden-Oosten. De oude Babyloniërs, Israëlieten en Egyptenaren gaten allemaal plat brood gebakken in modderovens.

denk je dat een pizza toppings moet hebben? In dat geval dateert het terug naar de oude Grieken en Romeinen. Ze aten allebei gebakken flatbreads gegarneerd met olijfolie en specerijen. Vandaag noemen we dit schotel focaccia brood.

hoe zit het met de pizza het meest bekend? Weet je, de soort met tomatensaus, kaas en toppings? Dat begon in Italië. Specifiek wordt Baker Raffaele ESPOSITO uit Napels vaak krediet gegeven voor het maken van de eerste dergelijke pizzapaart. Historici merken echter op dat straatverkopers in Napels vóór die tijd vóór die tijd flatbreads met toppings verkochten.

The First United States Pizzeria G. Lombardis opende in 1905. De eigenaar was Gennaro Lombardi. Hij opende zijn restaurant op 53 1/3 Spring Street in New York City. Het is vandaag nog steeds geopend met behulp van de originele oven, hoewel het van locatie is gewijzigd.

Vandaag is Pizza een van de meest populaire voedingsmiddelen in de Verenigde Staten en, inderdaad, over de hele wereld. Hou je van pizza? Wat zijn je favoriete toppings? Denk je dat toppings zoals ananas op pizza behoren? Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren!

Gracias, Italië, voor Inventing Deze heerlijke tomatensaus die in FRA Diavolo, puttanesca en andere van de Italiaanse variaties kan worden omgezet. Hoewel het Mexicaans en Peruanas was die eerst tomatensauzen, salsas, is Italiaanse tomatensaus uniek, omdat het olijfolie en knoflook bevat.

Al deze geschiedenis nodigt ons uit om het belang van de migratie van volkeren in de ontwikkeling van de wereldkeukens te waarderen. Ons voedsel wijst op het feit dat we allemaal verweven zijn, we zijn broers en zussen, het delen van één planeet. Als ingrediënten reizen van de ene cultuur naar de andere, verandering voedsel. We veranderen. Migratie is en blijft de fonteainhoofd van heerlijke culinaire wendingen en beurt in elk deel van de wereld.

doe wat ik doe en vermenigvuldig het recept om een ​​grote batch van deze zesty tomatensaus te maken en het in plastic zakken te bevriezen. Het is echt geweldig voor spaghetti, gehaktballen en vooral in gebakken gerechten zoals aubergine Parmigiana en pizza's.

Aandacht vereiste cloudflare

Het is geen bosbes en het is geen bosbes. Het vaccinium clespitosum michx., The Dwarf Bilberry. In vergelijking met zijn familieleden kan de Dwarf-bosbes worden beschouwd als een Dwarfit heeft de neiging om dichte matten dicht bij de grond te laten groeien. De bosbessenfabriek doet dit door klonen van zichzelf te maken die allemaal rechtstreeks of indirect zijn bevestigd,

Uus täna

Wat is een Huckleberry Montana Cadeau Corral

Wat is een Huckleberry Montana Cadeau Corral

Hoe te groeien Huckleberry Guide to Growing Hucklebrans

Kom meer te weten
Gemaakt in USA Cookware Source-lijst voor POTS PANS

Gemaakt in USA Cookware Source-lijst voor POTS PANS

We onderzochten de beste kookgerei gemaakt in Amerika en keken alles van roestvrij staal naar Nonstick meer aan. Bekijk onze aanbevelingen

Kom meer te weten
Pinterest wordt niet langer ondersteund op deze browser, dwz 6

Pinterest wordt niet langer ondersteund op deze browser, dwz 6

Je kunt Caramel Flan in het slow-fornuis maken. Je hebt gewoon kleine ramekins en een paar ingrediënten nodig.

Kom meer te weten
La Costena Chipotle Peppers in Adobo Saus 220g

La Costena Chipotle Peppers in Adobo Saus 220g

Chipotle in adobo chilipepers worden ingeblikt in een rode saus die typisch bevat tomatenpuree en een verscheidenheid van kruiden

Kom meer te weten
Alma Semillera Blue Corn Tortillas bevroren

Alma Semillera Blue Corn Tortillas bevroren

Sanitaire Tortilla Company is de leider in nixtamiliseerd producten in de VS, het aanbieden van lekkerder tortilla's, chips en andere producten met een grotere voordelen voor de gezondheid. Gemaakt in de VS We Deliver Nationwide vragen Geef ons een seintje 623 Urban Loop, San Antonio, TX 78204 210 2.269.209

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Groothandel borst, pastrami, corned rundvlees.

Kom meer te weten
Buzzballz Kellys-drank

Buzzballz Kellys-drank

Wodka met grapefruit sap en natuurlijke druivenfruit smaken. Gememixeerde drankjes beslaat een reeks geesten en cocktails die al gemengd zijn en worden verkocht in een ReadyTodrink-formaat. Het is een ... Winkels en prijzen voor Buzzballz Ruby Red Grapefruit, Texas proeverijen notities, marktgegevens, waar te kopen in de VS.

Kom meer te weten
Napolitaanse pizza thuis

Napolitaanse pizza thuis

Nduja, die heerlijk pittige smeerbare varkensworst van Calabrië, en tomaat zorgt voor een heerlijk pittige pastasaus.

Kom meer te weten
Waar is Chili Plak in de supermarkt controleren Deze Aisles ...

Waar is Chili Plak in de supermarkt controleren Deze Aisles ...

Heeft u een substituut voor sambal nodig, maar je bent niet zeker wat te gebruiken Bekijk deze 5 substituten die gemakkelijk te gebruiken en waarschijnlijk in uw keuken

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Grote 1 kg glazen potten gevuld met handgemaakte Calabrische pasta's. Verkrijgbaar in drie smaken Calabria Belle, Peperoncino Chilli-pasta of zongedroogde tomatenpasta.

Kom meer te weten
Hoe lang duurt de kaas al je vragen opslag, beantwoord

Hoe lang duurt de kaas al je vragen opslag, beantwoord

Deze witte, tweelaagse wrap is is ideaal die ideaal is voor een delicate bloei en de juiste moisturewhen-verouderde kaas. Koop onze kaas nu benodigdheden.

Kom meer te weten
Huckleberry-conserven

Huckleberry-conserven

Deze eigenzinnige cadeauwinkel in Idaho is uitsluitend gewijd aan lokaal gemaakte huckleberrythemed-goederen. Het is vrijwel geweldig

Kom meer te weten
We gebruiken cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven. Door de website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
STA COOKIES TOE.