De 8 beste sojausen in 2022

Beste sojasaus volgens chef-koks

We kunnen er gewoon genoeg van krijgen en het is geen wonder dat sojasaus is, op dit punt, de derde bestverkopende saus, na ketchup en mayo in de Verenigde Staten. En als je zo gepassioneerd bent, wil je misschien de beste gebottelde sojasaus weten om te kiezen.

wat is sojasaus en hoe wordt het gemaakt

sojasaus is een nietje in de Aziatische keuken. Het is traditioneel gemaakt van sojabonen soms gemengd met tarwe, gerst of rijst. Een van de oudste specerijen ter wereld, sojasaus is het resultaat van het fermenteren van sojabonen en ontbijtgranen.

Terwijl de Chinese sojasaus traditioneel is gemaakt van 100 sojabonen, werden ontbijtgranen zoals tarwe, rijst en gerst toegevoegd in Japan. De resulterende smaak is niet zo scherp, eigenlijk behoorlijk mild in smaak en het heeft een zoet accent. Shoyu is ook duidelijker en dunner als het gaat om de textuur.

genaamd Jiangyou, Zhiyou en Douyou, Chinese sauzen omvatten een kleine hoeveelheid tarwe, indien geen. In Noord-China zijn mensen bekend om te koken met een sojasaus van alle doeleinden, die dunner en milder is, terwijl mensen in Zuid-China met een donkere sojasaus koken.

dubbele gefermenteerde soja-sauzen moeten worden gebruikt in roerbakgerechten en diften. Licht Soja-sauzen, ook bekend als verse sojausen zijn te vinden als pure bonen of dunne sauzen. Zorg ervoor dat u ze gebruikt om de smaak van uw gerechten en in dips te verbeteren.

Het mooie van deze saus is dat het niet toevoegingen en conserveermiddelen bevat . Gewoon hele sojabonen, tarwe en zeldoornzout. Heel interessant, toch? En er is nog een paar meer: ​​de ingrediënten worden gedurende een jaar in verouderde cider vaten gefermenteerd. Hoewel het in het koken kan worden gebruikt, zeg dan dat deze saus op zijn best is wanneer het rauw wordt geconsumeerd.

kimlan sojasaus chinese sojasaus

in termen van smaak, is deze saus vrij gebalanceerd en neutraal. Het is niet te zoet om een ​​roerbak te maken smaak raar, noch te zout. Het is van nature gemaakt van sojabonen en tarwe, en het is ongeveer een jaar gefermenteerd. Het kan worden gebruikt als een saus van het hele doel.

mijn favoriete merk van lichte sojasaus is Kimlam omdat het een frisse, smaak heeft. Het is niet te zout en voegt veel umamito enig voedsel toe. Hedark Sojasaus is dikker, zoeter en voegt kleur toe aan een gerecht. Het is geweldig voor gebakken rijst en schoof.

deze lichtere gekleurde sojasaus is goed voor 10-15 van alle Japanse sojasaus. Het recept gebruikt meer zout dan Koikuchi, waardoor het eindproduct zowel zoute en minder sterk gefermenteerd dan de meeste andere sauzen. USUKUCHI is ontstaan ​​uit de regio Japans Kansai en kan het best worden gebruikt voor Kansai-gerechten of voor gerechten die een subtielere Umami-smaak vereisen.

een relatief recente uitvinding, verminderde zout sojausen worden gemaakt door Koikuchi Soja-saus te plaatsen via een speciaal gistingsproces dat smaak behoudt terwijl het zoutgehalte met ongeveer 50 wordt verminderd. Deze soja-sauzen worden op de markt gebracht in de richting van het gezondheidsbewustzijn en kunnen worden gebruikt Net als gewone Koikuchi-sauzen.

gaan met moderne globalisering, sojasaus wordt populairder over de hele wereld. Sojasaus is de derde best verkochte saus na ketchup en mayonaise in de Verenigde Staten. New York Times meldden in jaar 2011 dat ongeveer 65 Amerikaanse huishoudens sojasaus in hun keukens hebben. Het kopen van een rechterkant bij supermarkt is niet altijd gemakkelijk omdat de Aziatische planken rijen en rijen van verschillende soorten en merken uit verschillende landen en regio's hebben.

zout of natriumchloride, wordt toegevoegd aan het begin van de fermentatie bij ongeveer 12-18 van het eindproductgewicht. Het zout wordt niet alleen toegevoegd voor smaak, maar het helpt ook tot vaststelling de juiste chemische omgeving voor de melkzuurbacteriën en gist om goed te gist. De hoge zout -concentratie is ook noodzakelijk om het afgewerkte product te beschermen tegen bederf, tenzij extra suiker of alcohol wordt toegevoegd.

China heeft geen nationale standaard om de Chinese sojasaus te onderscheiden door kleur of bij gebruik. De soorten lichte sojasaus en donkere sojasaus komen oorspronkelijk afkomstig van het traditionele naamgevingsconventie in de regio's van Zuid-Cantonse keuken, waaronder Guangdong en Hong Kong. Tegenwoordig wordt deze sojasaus die conventie langzaam populair wordt in China en buiten.

Historisch gezien gebruiken de meeste regio's buiten het zuiden van China, waaronder Sichuan, slechts één sojasaus voor alles, inseek van een lichte voor het frituren en een donkere koken voor rood-koken afzonderlijk. Zelfs op dit moment, zelfs op dit moment, de plaatselijk bekende merken in Sichuan, zoals Zhongba en Xianshi, stillevens, slechts één echte sojasaus. Deze "all-in-one" sojasu sauscultuur is vergelijkbaar met die van Japan en Taiwan. Het is niet Uncmmon dat veel lokale mensen er nog steeds geen lichte sojasaus en donkere sojasaus kennen. Meestal vandaag is de sojasaus van de hele doeleinden onofficieel genaamd "Northern Sojasaus", terwijl een lichte of donkere sojasaus "Zuidelijke sojasaus" wordt genoemd.

indien tweemaal gefermenteerd door de lichte sojasaus van een andere batch te gebruiken om de plaats van pekel te nemen voor een tweede brouwen, wordt het resultaat met dubbele gefermenteerde sojasaus genoemd. De Deluxe-smaak maakt het voornamelijk voor dompelend en roerbak.

Alle Koon Chun-producten zijn gemaakt in Hong Kong. ItThin Sojasaus is een bekroonde premium lichte sojasaus gemaakt van Canadese sojabonen, kwaliteit zeezout en tarwemeel. Superior eerste extract is de beste lichte saus van Koon Chun die anders is dan de dunne sojasaus met 6-12 maanden gistingstijd. De sojasaus van de gouden label staat tussen zijn dunne sojasaus en zwarte sojasaus. Deze sojasaus is perfect voor gerechten die noemen voor niet-specifieke sojasaus, vooral niet-Kantonese gerechten

Pearl River Bridge Merk is synoniem met kwaliteit Chinese soja-sauzen gemaakt in China. Het is een van de meest recomatie sojas-merken op internet. Net als Koon Chun, hebben alle Pearl River Bridge Soja-sauzen geen additionele additieven.

Amoy is meer dan honderd jaar geproduceerd. Moy Soja-sauzen die voor de Amerikaanse markt worden geleverd, zijn gemaakt in Hong Kong met Canadese niet-GMO Sojabonen die worden gefermenteerd. Amoy Light Soja-sauzen bevatten toegevoegde smaakversterker.

Ons klassieke product van nature gebrouwen sojasaus is de perfecte saus om te koken of als een tafelkruil. Het is ook geschikt voor allerlei soorten gerechten, niet alleen Aziatische! Probeer Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus met je favorieten Italiaanse pizza, Amerikaanse hamburgers, salades en zelfs desserts. Dit unieke kruiderij voegt een mellow smaak en een rijke umami-kwaliteit aan allerlei soorten voedsel.

Kikkoman Natuurlijk gebrouwen sojasaus wordt geproduceerd volgens een traditioneel recept van slechts vier pure ingrediënten: sojabonen, tarwe, water en zout. Kikkoman Gebrouwen sojasaus bevat geen kunstmatige additieven, conserveermiddelen, kleuren of smaak Enhancers . U kunt het herkennen aan zijn transparant , roodbruine kleur en onderscheidende smaak.

Kikkoman Natuurlijk gebrouwen sojasaus snijdt een goede figuur in zijn DRIP-FRIO Dispenser , wat vandaag een echt cult-object is. Opgeblazen door de Japanse ontwerper Kenji Ekuan, de dispenser S iconisch ontwerp maakt het heel eenvoudig om de juiste hoeveelheid saus uit te gieten. De fles van 150 ml designer is vaatwasmachinebestendig en uiterst eenvoudig te vullen.

een gemeenschappelijke fles in ons huis was sojasaus. Ik heb haar nooit moeten zien gebruiken, hoewel ik zo vaak nieuwe flessen zou zien. Ik heb nu nooit genoeg van sojasaus, nu begrijp ik waarom. Vertrouw me, de dame was een goochelaar toen het bij het koken kwam.

Onlangs zag ik een artikel online aangeven dat sojasaus de 3rdcommon-kruiderij in de wereld na ketchup en mayonaise was. Hile Ik begon het een paar jaar geleden te gebruiken sinds het gemeenschappelijk ingrediënt in Chinese keuken, ik wist er echt veel over.

De oorsprong wordt teruggevoerd naar de 6e eeuw toen het zout werd gebruikt om vis, varkensvlees, kip en vlees te bewaren, dan werd het bloedzegelde vloeibare bijproduct gebruikt om andere maaltijden te seinen. De vegetariërs werden toen gebruikelijk in welke betekende dat de vlezige kruiden niet door velen kon worden gebruikt.

bijgevolg vervangen de korrels het kruiden de vleesmeubels tijdens de HAN-dynastie. De granen die op dit moment worden gebruikt, waren soja sinds ze gemakkelijk langskomen en oogsten. De gefermenteerde sojabonen werden gebruikt om Douchewhich later te laten evolueren naar sojasaus.

hetzelfde principe zag de opkomst van sojasaus in Japan. Waar een Japanse Zen-priesterwijne studeering in China dit soort kruiden tegenkwam. Toen hij terugging naar Japan, introduceerde hij hetzelfde concept van kruiden. Maar hij voegde een aantal andere ingrediënten toe aan het recept.

hij gemengde tarwe en sojabonen. Dit zorgde voor een zachte smaak tot de saus waardoor het voedsel nog beter is. Bij het 17e eeuw was het recept geëvolueerd in de mate dat het vandaag heel dicht bij onze sojasaus was.

De beste simpele sojasaus vervangt

Bent u op zoek naar een geschikte donkere sojasausvervanger die een aantal uitstekende alternatieven heeft die dagelijkse ingrediënten zijn, gemakkelijk te vinden in supermarkten.

Uus täna

Pittige tofu met ingelegde shiitake-paddenstoelen

Pittige tofu met ingelegde shiitake-paddenstoelen

Krijg gegrilde mushroom spiesjes recept uit voedselnetwerk

Kom meer te weten
Toegang tot deze pagina is geweigerd.

Toegang tot deze pagina is geweigerd.

Gemaakt in de Ninja 30cm Saut Pan, deze Salie Pesto Spaghetti met geroosterde knoflookpaddestoel is een geruststellende schotel vol met een smaak van Herby.

Kom meer te weten
Vegan Croquettes Gourmandelle

Vegan Croquettes Gourmandelle

Ontdek meer van Italyys Finest Ingrediënten en gezellig met heerlijke Italiaanse gerechten dit seizoen. Probeer ons recept voor aardappelkroketten vandaag met truffel

Kom meer te weten
Kip croquettes croquetas de pollo van Spanje recept voedsel nieuws

Kip croquettes croquetas de pollo van Spanje recept voedsel nieuws

Veel vertaalde voorbeeldzinnen met kippenkroketten SpaansGlish Woordenboek en zoekmachine voor Spaanse vertalingen.

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Mijn man en ik houden ervan om deze te maken en eten in een Gorditas tortilla voor het ontbijt ... of zonder tortilla .... ze zijn geweldig als we gaan kamperen of gewoon thuis voor een snelle pauze

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

James Martin Meatballs Recepten met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Kom meer te weten
Smakelijke Spaanse gehaktballen Nadia Lim

Smakelijke Spaanse gehaktballen Nadia Lim

Rijk en hartig, deze gehele voorgerechten gebruiken een mix van grondvarkensvlees en gekruide chorizo-worst en worden gesudderd in een citrusy tomatenjus.

Kom meer te weten
Paprika Spaanse omelet

Paprika Spaanse omelet

Ontvang Spaanse Omelet Tortilla Espaola Recept uit Food Network

Kom meer te weten
Spaanse taalreferentie

Spaanse taalreferentie

Gebruik een van onze 22 tweetalige woordenboeken, vertaal je woord van Engels naar Spaans

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Deze aardbeienwijnlaags zijn slechts drie ingrediënten en zo heerlijk als een slushie voor volwassenen

Kom meer te weten
Luchtfriteuse Ham doorbrengen met Pennies Honey en Bumble Boutique

Luchtfriteuse Ham doorbrengen met Pennies Honey en Bumble Boutique

Hartig en enigszins pittig, deze zout en peper bestrooide spuds maken de beste air friteuse frietjes ooit dit eenvoudige luchtfrituurrecept levert de volle smaak die je wilt tijdens het eten van friet, terwijl je een klein beetje olie gebruikt. Heerlijk en klaar in 20 minuten

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Ik hou van snacken op geroosterde amandelen. Amandelen bevatten naast vezels veel gezonde vetten en eiwit. Ik vind het leuk om het op het werk te hebben voor een ochtendsnack. Gewoon een handvol amandelen is voldoende om mijn buik blij te lunchen. Voordat ik mijn moeder moest vragen om het voor mij te roasten

Kom meer te weten
We gebruiken cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven. Door de website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
STA COOKIES TOE.