Toegepaste anatomie en fysiologie van yoga

Al het belangrijkste yogasyoga-centrum van Californië

Zoals je waarschijnlijk eerder hebt gehoord; Het woord yoga wordt vaak vertaald als eenheid of verbinding als bij het verbindenen van het ware zelf, God of bewustzijn. Yoga kan ook scheiding betekenen als bij het scheiden van het echte van de onwerkelijke, waarheid uit onwetendheid en het ware zelf van het Freudiaanse ego.

hier goed kijken naar de zes meest gewone geoefende oude takken of paden van yoga. dan alleen verschillende stijlen van fysieke yoga, hebben deze takken verschillende geschiedenissen, filosofieën en intenties aan elkaar, hoewel het mogelijk is om meer dan één samen te oefenen. Laten we duiken, ontdekken de ware diepten van de praktijk die al duizenden jaren bestaat, begrijpen waar yoga vandaan komt en de verschillende takken die deze oude boom heeft. Â

dit pad is nauwkeurig en contemplatief. Het is bedoeld om het intellect en de gedachten te beheersen door middel van meditatie. Een verband met God of bewustzijn wordt gewerkt aan de hand van UN- die identificeert met het op ego gebaseerde zelf en identificeren met het universele ware zelf. Als voornamelijk interieurpraktijk met weinig uiterlijke spirituele uitdrukking, wordt gedacht dat Raja Yoga veel zelfdiscipline vereist.

betekenis: wijsheid of kennis. Dit is de yoga van weten, van het realiseren van de waarheid van zichzelf. Eerst genoemd rond 400BC, wordt dit beschouwd als een van de meest directe paden naar inzicht en verlichting, maar ook als een van de moeilijkste. Priesters en geleerden worden het meest waarschijnlijk beschouwd als JNANA YOGIS door hun praktijk van constant onderzoek. Studie van filosofische en yogische teksten, samen met discriminatie en onderzoek zijn de manieren waarop deze beoefenaars de diepten van het lichaam, geest en geest begrijpen.

betekenis: het wortelwoord van Tantra Istanmeaning om uit te breiden of te weven. Het onderzoekt alle aspecten, sensaties en energieën die door het lichaam en de geest weven en daadwerkelijk begonnen als een religie rond 500BC. Al meer dan 1000 jaar was het het primaire geloofssysteem van India in zijn minder extreme vormen en is de eerste keer dat de lichamelijkheid van het menselijk lichaam belangrijk begon te worden in een yogische context. Daarvoor was veel van een yoga-praktijk gebaseerd op aanbidding, visualisatie en meditatie.

wat betekent: de yoga van kracht. Veel leraren Equatehato betekenen Sun Andthato Mean Moon, en reden dat de fysieke yoga-praktijk bedoeld is om de zon en maan energieën in ons in evenwicht te brengen. Terwijl de fysieke yoga-beoefening in het menselijke organisme een toestand van evenwicht tot stand brengen, is de echte betekenis en essentie van Hatha Yoga om het fysieke lichaam en de geest te veranderen door middel van experimenten, beweging en fysieke kracht.

Hatha Yoga is alles dat het fysieke lichaam gebruikt. Het is wat je het meest waarschijnlijk in de klas in een of andere vorm kunt oefenen, of het nu de naam Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Power Yoga of een van de andere vele stijlen van fysieke yoga wordt genoemd. Voor het eerst genoemd en geoefend rond 1100AD, is het de modernste tak van yoga. Deze tak van yoga is op een manier die eigenlijk is afgeleid van Tantra en de meest gevierde uitvinder van Hatha Yoga is Gorakshanath, die wordt beschouwd als een Maha-yogi, Â of grote yogi.

Shravana; of luisteren naar Heilige Scriptureskirtana; zingen van devotionele liedjesmarana; herinneren van het goddelijke door meditatiepada-Sevana; rituele aanbidding of dienst aan de voeten van de Lordvandana; ProTratie vóór het beeld van God; Dasya; Slaviekwijdte aan de Lordsakhya; ; Vriendschap waardoor het goddelijke de toegewijde opzet naar de status van een friendatma-nivedana; zelfoffer.

wat betekent: de yoga van actie, ook hedendaags bekend als de religie van liefde. Het woord karma in deze context is afgeleid van de root-verbroekinganing om te doen. Voor het eerst genoemd rond 300BC, is deze vorm van yoga de belangrijkste focus van de Bhagavad Gita. Karma Yoga is gebaseerd op onzelfzuchtige service en handelt zonder verwachting van profiteren. Het bezet een groot deel van het Indiase gedachte en door deze praktijk wordt de Unie met het goddelijke bereikt door actie te ondernemen een aanbod aan God.

karma yoga suggereert dat we de gehechtheid opgeven aan de gevolgen van onze acties en in plaats daarvan focussen op themoment in actie. Bewustzijn van elke gedachte, woord en daad en mindfulness zijn een belangrijk onderdeel van Karma Yoga, waarmee de beoefenaar het moment-in-actie echt kan ervaren. Door het beoefenen van Karma yoga, yogi's werk en handelen naar de mensen en de wereld om hen heen profiteren om bij te dragen in de richting van een verenigd en verlichte wereld vergemakkelijken.

Dit zijn de enige vier manieren waarop u kunt ergens: hetzij door middel van karma, Gnana, bhakti of kriya lichaam, geest, emotie, of energie. Nee, nee, ik ben op de weg van het geloof. Ik ga niet nodig om iets anders te doen. Is er iemand die alleen het hoofd, geen hart, handen en energie? Is er iemand die alleen hart, niet de andere dingen? Je bent een combinatie van deze vier dingen. Het is gewoon dat in één persoon het hart dominant kan zijn, in een andere persoon het hoofd dominant kan zijn, in nog een andere persoon de handen dominant kan zijn, maar iedereen is een combinatie van deze vier. Dus je hebt een combinatie van deze vier nodig. Het is gewoon dat, alleen als het wordt gemengd op de juiste manier voor u, het beste werkt voor jou. Wat wij geven voor één persoon, als het aan u wordt toegediend, kan het niet goed werken voor u, want die persoon is zo veel hart en dit veel hoofd. Dat is de reden waarom op het spirituele pad er is zo veel stress op een live Guru. Hij mengt de cocktail voor u, anders is er geen punch.

Maar een kriya yogi is de meest minachtende van allemaal. Hij lacht naar iedereen. Dont ze weten dat het hele bestaan ​​is energie? Als je niet je energie, lang voor God of je lang te transformeren of je voor iets anders, is er niets gaat gebeuren. Er zal geen transformatie.

In al hun vier geesten dezelfde vraag gesteld: Waarom nu? Zij vroegen zich af, "We legden zo veel filosofieën, deed zoveel poojas, geserveerd zo veel mensen, zo veel heeft gedaan lichaam breken sadhana, maar je didnt komen. Toen waren net de regen te ontsnappen, je opdagen. Waarom?"

Als we zeggen yoga, voor velen van jullie betekent dit waarschijnlijk een aantal onmogelijke fysieke houdingen. Dat is niet wat we bedoelen hier. Yoga betekent gewoon in perfecte harmonie. Wanneer je in yoga, je lichaam, geest en energie en het bestaan ​​zijn in absolute harmonie. Als je lichaam en geest in een ontspannen toestand en op een bepaald niveau van gelukzaligheid, kunt u gratis zoveel zeuren kwalen. Laten we zeggen, je gaan zitten in uw kantoor met een zeurende hoofdpijn. Uw hoofdpijn is niet een grote ziekte, maar gewoon dat kloppende weg zou kunnen nemen sommige van uw enthousiasme voor het werk en misschien een deel van uw vermogen voor die dag. Maar met de beoefening van yoga, je lichaam en geest kan worden met de hoogst mogelijke top gehouden.

Het woord yoga betekent letterlijk unie. Als je alles als één in je bewustzijn te ervaren, dan bent u in yoga. Om te bereiken dat de eenheid in jou, er zijn vele manieren. Bijvoorbeeld, er is hatha yoga. Hatha yoga betekent dat je beginnen met het lichaam. Het lichaam zelf heeft zijn eigen opvattingen, zijn eigen ego, zijn eigen natuur. Afgezien van je geest, zie je, je lichaam heeft zijn eigen ego? Stel dat je zegt: Vanaf morgen, ik wil opstaan ​​om vijf uur in de ochtend en op het strand lopen. U hebt het alarm. De wekker gaat. U wilt opstaan ​​maar je lichaam zegt: Zwijg en slaap. Het heeft zijn eigen manier.

Yoga is een fysieke, mentale en spirituele praktijk of discipline. Er is een breed scala aan scholen, praktijken en doelen in het hindoeïsme, het boeddhisme waaronder Vajrayana en het Tibetaanse boeddhisme en het jainisme. De bekendste zijn Hatha yoga en Raja yoga.

De oorsprong van Yoga is gespeculeerd te dateren uit pre-Vedische Indiase tradities, maar waarschijnlijk ontwikkeld rond de zesde en vijfde eeuw voor Christus, in het oude Indias ascetische kringen, die ook worden gecrediteerd met de vroege Sramana bewegingen . De chronologie van de vroegste teksten beschrijven yoga-praktijken is onduidelijk, varyingly bijgeschreven op hindoeïstische Upanishads en boeddhistische Pli Canon, waarschijnlijk van de derde eeuw BCE of later. De Yogasoetra's van de eerste helft van de 1e millennium CE is een van de belangrijkste overlevende belangrijke teksten over Yoga. Hatha yoga teksten ontstond rond de 11e eeuw CE, en in haar oorsprong was gerelateerd aan tantrisme.

De eerste hindoeleraar actief pleitbezorger en te verspreiden aspecten van yoga tot een westers publiek, Swami Vivekananda, toerde door Europa en de Verenigde Staten in de jaren 1890. De ontvangst die Swami Vivekananda ontvangen gebouwd op de actieve belangstelling van intellectuelen, met name de New England Transcendentalisten, onder hen RW Emerson, die op de Duitse Romantiek en de interesse van filosofen en geleerden als GFW Hegel de broers trokken August Wilhelm Schlegel en Karl Wilhelm Friedrich Schlegel Max Mueller, A. Schopenhauer en anderen die dezelfde interesses in de dingen Indian gehad.

Dit is een metafysisch systeem te bereiken heil . InHatha Yoga, het lichaam, cognitieve inrichting, endocriene, bloedsomloop en het zenuwstelsel worden geoptimaliseerd. Daarna wordt thekundalinienergy gedwongen door het centrale kanaal orsushumna nadito thesahasrara. Owever, dit is andersdere vormen van yogapractices die zich richten op het isoleren van de identiteit via conventionele middelen. Overigens, daar is geen westelijk equivalent of logica die de subtiele energiebeweging in Hathayoga kan verklaren.

Mudra: Dit aspect van Hatha Yoga wordt gebruikt aan Montroleer de stroom van Prana. DDitionally, het is belangrijk om die Prana te erkennen, zoals elke stroom, opereert in een circuit. Wanneer het de uiteinden van het lichaam bereikt, moet het uitstromen of terug in het lichaam. Dientengevolge, wanneer het eruit stroomt, is het verloren. Wanneer het echter in het lichaam is gericht, fungeert het echter als een condensator, waardoor de prana-niveaus in het systeem toenemen.

School of Yoga Kriya Yogaâ heeft onderdelen;

ASANA die het lichaam voorbereiden, reinigen en het maken van fysiek geschikt voor het voldoen aan uitdagingen die worden geleverd met interne en externe verandering. Bovendien, Â ASANASSE HELPEN IN HET BEHEERD VAN DE FERLOP VAN VERANDERING EN IN HET VERMINDEREN VAN GEBRUIKERSE STRESSIVEAUS.

Pratyahara In deze stap is er actieve isolatie van de zintuigen. Bijgevolg probeert de beoefenaar stimuli te stoppen uit het vergroten van de agitatie binnen het logische en emotionele Framework . In feite is deze staat de basis voor verdere ontwikkeling in yoga, de praktijk van Dhyana, Dharana en Samadhi.

Uiteindelijk is de intentie van yoga -bevrijding Kaivalya. Dit is de hoogste staat in Raja Yoga en wat de praktijk van Hatha Yoga ook leidt. Patanjali stelt het doel van yoga om yoga Citta Vrtti Nirodha te zijn en TADA DRASHTU Svarupe Vasthanam Union ophoudt de fluctuaties van de geest, dan is de ziener op zijn gemak in zijn essentiële vorm. Dit is Kaivalya Bevrijding .

Ring Het alarm Tiktoks Ramen Lasagna Recept is bizar. . . en lekker

Ik hoorde veel geweldige dingen over het plaatsen van kaas op Ramen. Ik besloot het een kans te geven. Ik gebruikte pittige instant noedels, en ik had niet echt ...

Uus täna

5 ongezonde saladedressings die uw routine voor gewichtsverlies saboteren

5 ongezonde saladedressings die uw routine voor gewichtsverlies saboteren

McDonalds Ranch is lichtjes met smaken van ui en knoflook. Probeer deze smakelijke McDonalds Dipping Saus met kip McNuggets of Fries

Kom meer te weten
Uw webbrowser wordt niet ondersteund

Uw webbrowser wordt niet ondersteund

Een klassieke, veelzijdige, essentiële zwarte schildpadboon. Het bevat zijn vorm door veel koken, maar behoudt zijn beroemde romige interieur. De bouillon kan worden gebruikt als basis voor allerlei soep. Deze zijn ongelooflijk vers zo weinig, indien aanwezig, weken is vereist. U kunt de zwarte kleur beter behouden door niet te weken. Als je

Kom meer te weten
Rancho Gordo Rice

Rancho Gordo Rice

Steve Sando, van Rancho Gordo, biedt een recept bevorderlijk voor improvisatie

Kom meer te weten
Spicy Ranch geroosterde pompoenpitten Recepten WW USA

Spicy Ranch geroosterde pompoenpitten Recepten WW USA

Print Recept Geroosterde Ranch pompoenpitten Recept Prep time5 minuten Cook Time35 minuten Total Time40 minuten Porties 6 personen Ingrediënten 2 kopjes pompoenpitten rauwe pompoenpitten 2 eetlepels boter gesmolten boter 1 1 oz. packet Hidden Valley Original Ranch Dips Mix Hidden Valley Original Ranch Dips Mix Instructions Verwarm de oven voor op 375F. In een tas met ritssluiting, combineer pompoenpitten, gesmolten boter en dips

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Dit zelfgemaakte ranch dip recept is gemaakt met mayo en veganistische zure room voor romige ranch Dip, die perfect is voor zowel vegetarische platters en chips.

Kom meer te weten
Raspberry Almond Thumbprint Cookies Courtneys Zoetwaren

Raspberry Almond Thumbprint Cookies Courtneys Zoetwaren

Als youre net als ik en hebben behoefte aan een eenvoudige, snelle en leuke traktatie voor Valentijnsdag, dit is het Deze RaspberryAlmond Thumbprint Cookies zijn eggfree en u waarschijnlijk het grootste deel van de ingrediënten in uw keuken al

Kom meer te weten
Raspberry balsamico vinaigrette recept voedsel. om

Raspberry balsamico vinaigrette recept voedsel. om

Gemengde greens met raspberry balsamico vinaigrette is een mix van sla, geroosterde amandelen en frambozen gegooid in een balsamico-vinaigrette gezoet met frambozenjam.

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Klik hier voor de Driscolls BlackBerry en Raspberry Brownie Recept. Bekijk hier meer recepten.

Kom meer te weten
Witte chocolade frambozen cheesecake

Witte chocolade frambozen cheesecake

Zelfgemaakte, fudgy Dark Chocolate Brownies worden meegenomen naar het volgende niveau met wervelingen van pittige cheesecake, fruitige frambozenjam en pops van gebakken in frambozen.

Kom meer te weten
5ingredient Raspberry Cheesecake ThumbPrint Cookies

5ingredient Raspberry Cheesecake ThumbPrint Cookies

Raspberry Cheesecake Bejeweled met bessen, zat op een decadente Oreo Cookiebase. Deze prachtige gekoelde cheesecake is een gemakkelijk bakrecept ideaal voor luie zomerdagen.

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Maak deze eenvoudig framboos thumbprint cookies thuis Ze zijn zacht en boterachtige, en gevuld met heerlijke frambozenjam. Zo heerlijk

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Bekijk onze gemakkelijk te volgen Raspberry Spirals Cookies-recept inclusief ingrediënten, gereedschappen en stepbystep-instructies.

Kom meer te weten
We gebruiken cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven. Door de website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
STA COOKIES TOE.