Halloween Samhain of Summers End

Samhain de wortels van Halloween en hoe het in 2020 te vieren

Samhain wordt beschouwd als een tijd waarin de deuren naar de OtherWorld open, en bovennatuurlijke zielen van de doden in onze wereld komen. Vanwege de liminale aard van de grens tussen de wereld van de doden en de levenden, was het niet ongebruikelijk om de doden in die huis te verwelkomen: plaatsen in een eettafel voor wanneer ze opnieuw bezoeken. Dit moet natuurlijk worden verwacht in een tijdstip van het jaar waarin de natuur lijkt te sterven, bomen die hun bladeren en velden kwijt raken die kaal worden. Immers, waar anders is er voor de geesten om andere dan binnen te gaan, naar de warmte van huisjes?

Er wordt aangenomen dat Samhain later de halloween overgeeft die vandaag wereldwijd wordt herdacht. Dit is hoogstwaarschijnlijk dankzij een christen van het festival. Halloween vindt plaats voor de christelijke heilige dag van alle Hallows-dag, ook bekend als alle heiligen of Hallowmas op 1 november. Op deze dag eren christenen alle heiligen bekend en onbekend. Dit komt door een geloof in een krachtige spirituele binding tussen die in de hemel en degenen die op aarde leven. Het is vermeldenswaard dat alle Saints-dag op een andere dag in het kalenderjaar werd herdacht voordat hij werd overgevraagd naar op 1 november in 835 A.. Dit leidt sommigen om te speculeren dat de christelijke traditie in feite de viering van Samhain kan prediken.

de manier waarop Halloween vandaag vaak wordt gevierd, heeft zijn wortels in de tradities van Samhain. Bijvoorbeeld, het wordt geloofd dat het Halloween-kostuum voortkomt uit tradities van mumming of mading in Schotland, Ierland en Wales. Het werd opgenomen in de 16e eeuw dat mensen van huis naar huis zouden gaan in kostuum of vermomming, en liedjes voor voedsel reciteren. Natuurlijk heeft het idee van gekostumeerde en trekkende grappen niet veel een conceptuele sprong van hier, die zich ontwikkelt in de praktijk van het truc-of-behandelen internationaal vandaag.

niet die een verplaatst de andere. Samhain is nog steeds rond en wordt nog steeds gevierd vandaag. Rond de wereld, hedendaagse heidenen van Wiccans tot Druïden verzamelen elk jaar om de tradities en rituelen die ermee samenhangen te observeren. Bonfires zijn opgeblazen; Feesten zijn verslonden. Maar Samhain is niet alleen een ander enge kostuumfeestje. Voor Pagan-gemeenschappen is het een diepe spirituele tijd van reflectie en herdenking.

Tegen de tijd rolde Samhain rond, de zomeroogst waren voorbij en klaar met. Toch was het zwaarste deel van het winterseizoen nog een paar weken weg. Dit, volgens de boekstations van 2003 van de zon: een geschiedenis van het ritueel jaar in Groot-Brittannië door Historicus Robert Hutton, maakte Samhain een perfecte achtergrond voor belangrijke stambijeenkomsten in Pastoral Ierland. Sommigen duurden dagen.

terwijl historicus S Debat zijn oorsprong, op een gegeven moment, ontstond het geloof dat Samhain ook een tijd was waarop de geesten van iemands dode voorouders gemakkelijk toegang hadden tot onze wereld die de deur tussen de deur openste de levenden en de overledene.

stomme suppers behoren tot de tradities Samhain celebranten kunnen ervoor kiezen om te observeren. Deze aangepaste oproepen voor een plaatsinstelling die leeg wordt gelaten bij een anderszins stevige maaltijd. Met het ontwerp eert het gebaar een overleden voorouder of familielid. Alle levende gasten eten in stilte terwijl ze nadenken over de overledenen.

Buitenshuis, Bonfire Rituals zijn een Samhain-nietje onder druïden. Pagan-groepen die tuinen bewaren, zijn ook bekend om het festival te behandelen als een harde deadline voor hun oogst. Elk eetbaar materiaal dat niet is verzameld tegen de tijd die Samhain-uiteinden achterblijft als een geschenk aan de geesten.

Betekent dit allemaal Wiccans, Druïden en andere hedendaagse heidenen die Halloween zweven? Niet noodzakelijk. Er zijn mensen die van het seculiere Halloween-seizoen genieten, maar niet aangaan, oktober 31 oktober. Anderen maken tijd voor zowel Trick-of-treat als Samhain-rituelen.

Als je aan Halloween denkt, denk je waarschijnlijk aan enge gesneden pompoenen, allerlei soorten chekkleding en kinderen vragen om snoepjes. En als je denkt aan een land dat Halloween viert, denk je waarschijnlijk eerst aan ongelooflijke staten. Amerikanen en Canadezen hebben Halloween op een grote manier geadopteerd, maar de tradities van Halloween komen eigenlijk uit de 16e-eeuwse Ierland, Schotland en Engeland.

Zoals we het vandaag kennen, is Halloween wanneer we veel snoep eten en ons verwennen in alle spookachtige dingen. Verkleden in kostuums, gaan naar spookhuizen, snijwerkpompoenen en trick-or-treat was niet altijd hoe deze vakantie werd gevierd. Historisch gezien was de vakantie religieus en erg belangrijk voor de cultuur van de mensen die het vierden.

Naarmate de tradities van Halloween algemeen wordt aangenomen dat ze van Samhain zijn afgeleid, zijn er veel overeenkomsten tussen de twee. Beide vieringen worden op hetzelfde moment van het jaar gehouden en zijn gewijd aan de doden.

in de loop van de tijd, werd 31 oktober bekend als alle Hallows Eve, wat in de zin van de heilige avond, die veel van dezelfde traditionele heidense praktijken bevatte. Tegenwoordig kennen we het als Halloween, die in 19e-eeuwse Amerika is aangenomen door Ierse immigranten die hun tradities van de vakantie over de oceaan brachten.

de meest populaire activiteit om vandaag Halloween te vieren, is de gewoonte van trick-or-treating. Trick-of-treating omvat kinderen die in kostuums verkleden en deur tot deur in hun buurt gaan, om traktaties van buren te vragen, meestal is de traktatie snoep. Ever afvragen waarom we deze vakantie vieren door onze kinderen in kostuums te kleden om te gaan kloppen op vreemdendeuren om te vragen naar traktaties en snoep

Naarmate Ierse en Schotse gemeenschappen de oude wereld hebben ingebed, die bekend staat als geuring, die de praktijk is om zich te vermommen en de huizen van mensen te bezoeken om een ​​truc uit te voeren, zoals het reciteren van een gedicht in de verwachting van een grap in de hoop van een ruil . Beginnend in het begin van de 20e eeuw, ontwikkelde de oude wereld gewoonte in de praktijk van wat we kennen van vandaag als, trick-or-treating, die extreem populair werd.

In de Keltische mythologie is de andere World een bovennatuurlijk rijk van de goden en de doden. Zoals de andere World vergelijkbaar is met het parallelle universum, wordt gezegd dat het naast onze eigen wereld bestaat, die zich buiten de rand van de aarde bevindt, gesignaleerd door plotselinge veranderingen in het weer, een mist of het uiterlijk van goddelijke wezens. Mensen bereiken de andere World bij toeval of na uitgenodigdheden uitgenodigd door een van zijn bewoners. Om de andere World in te gaan, moet u oude begraafheuvels of grotten invoeren of door onder water te gaan.

Mensen die Samhain vieren, geloven dat de barrières tussen de fysieke en spirituele wereld afbreken tijdens Samhain, wat meer interactie toestaat tussen mensen en inwoners van de andere World. Met andere woorden, de Kelten geloofden dat de doden terugkeerde naar de aarde op Samhain, de nacht van 31 oktober.

oude Kelten nam de viering van Samhain zeer serieus, omdat Samhain het meest significante van de vier kwartaalbrandfestivals was. Naarmate deze tijd van het jaar het oogstseizoen van het jaar, werden vuren overgelaten om te verbranden in gezinshuizen, terwijl de oogst verzameld was. De geoogste voedingsmiddelen moesten op tafels worden weggelaten om de ongewenste geesten te sussen. Nadat de oogst is voltooid, kwamen de mensen samen voor een gedeeld feest naast de gemeenschap Druid-priesters die een groot gemeenschappelijk vuur verlicht. Een druïde was een lid van een high-ranking klasse in Keltische culturen, bezig met de natuurlijke wereld en de bevoegdheden. Druïden waren vaak religieuze leiders die zich hadden gericht op contact met de spirituele wereld en holistische Geneesmiddelen om ziekten te behandelen.

Dit gemeenschapsvuur werd verlicht door een wiel te gebruiken. Het wiel in het vuur veroorzaakte wrijving, waardoor de vlammen vonk, waardoor het vuur dramatisch en krachtiger maakte. De Keltische culturen beschouwden het wiel in het vuur een -vertegenwoordiging van de zon. Terwijl de Gemeenschap en Druid-priesters zich rond het grote vuur verzamelden, werden gebeden gezegde, dieren werden opgeofferd en in het vuur gegooid.

Zoals Samhain drie dagen en drie nachten duurde, moest de Gemeenschap zich aan de lokale koningen of leiders laten zien. Samhain was een verplichte -viering, dus er werd verondersteld dat er geen deel te nemen als straf van de goden, meestal door ziekte of dood.

Halloween Traditions zijn afgeleid van de tradities van het oude Keltische festival van Samhain. De Kelten vierden in de nacht van 31 oktober omdat ze geloofden dat de doden op deze avond naar de aarde terugkeerde. Op de heilige nacht van Samhain zouden de mensen oogst verzamelen en vieren dan door te verzamelen aan lichte branden, bieden offers en betaal hulde aan de doden. Het vieren van de doden is door de jaren heen langzaam veranderd. Zoals sommige tradities van Samhain, met inbegrip van grote vuren, geofferde dieren en tafels vol met voorbereid voedsel als aanbod aan de doden, zijn tot stilstand gekomen, sommige tradities blijven, zoals de oude wereldtradities van mading, of verkleden in een vermommingskostuum. Tegen de jaren 1920 werd verkleden in kostuums en trick-of-treating de meest voorkomende halloween-activiteit om de vakantie te vieren.

Meer informatie en context Onsamhain

Halloween komt snel. De decoraties en het snoep zijn overal. Koeltjes en lijken en pompoenen zijn overal. Dat heb ik allemaal de show geweten waarom we deze tijd van het jaar al deze enge dingen vieren.

Halloweens Origins PCA Festival

Een blik op de geschiedenis van Halloween.

Uus täna

. Als de ... Chef Daniel Holloway

. Als de ... Chef Daniel Holloway

Kook de pompoenpulp gedurende 20 minuten. Roer de maïsolie, eieren, water en pompoenpulp totdat deze soepel wordt. Voeg meel, zoutes walnoten, kaneel, gist, rozijnen en suiker toe.

Kom meer te weten
Samhain rituele cakes met pompoenkruid

Samhain rituele cakes met pompoenkruid

Warme, romige soep is perfect geschikt voor deze tijd van het jaar met de kleurrijke bladeren en de ijzige lucht, het past er precies in. Onder de snede vindt u zowel het recept als de magickal ...

Kom meer te weten
Soul Cake Recept voor Samhain Easy, Veganistisch en Heerlijk

Soul Cake Recept voor Samhain Easy, Veganistisch en Heerlijk

Deze smakelijke, licht gekruide koekjes zijn gemakkelijk te maken voor Halloween en hebben een interessante geschiedenis voor hun oorsprong. Oorspronkelijk gemaakt voor alle zielendag, een dag om de doden te vieren en te herdenken. Het geven en ontvangen van zielscakes is bekend als de oorsprong van truc of behandelen. Je kunt deze koekjes ook maken voor Samhain, een Pagan-festival om het begin van de winter te markeren.

Kom meer te weten
Soul Cake Recepten voor Samhain Food News

Soul Cake Recepten voor Samhain Food News

Samhain is ook bekend als het feest van appels. Vochtig, heerlijk appelbrood is de perfecte vakantie-snack. Neem gewoon een vleugje van dit brood ... het ruikt naar alles wat de oogstseizoen vertegenwoordigt.

Kom meer te weten
Pompoen champignonsoep voor Samhain door Kimberly F. Moore

Pompoen champignonsoep voor Samhain door Kimberly F. Moore

Verken tumblr-berichten en blogs getagd als Samhain-voedsel zonder beperkingen, modern design en de beste ervaring Tumgir

Kom meer te weten
Pinterest wordt niet langer ondersteund op deze browser, dwz 6

Pinterest wordt niet langer ondersteund op deze browser, dwz 6

Sumerische Tuhu Lam en Beet Stew Vandaag, Ziek is het maken van een Soemerische Stew deze tijd, een lam en bieten stoofpot genaamd tuhu uitgesproken Tuhi. Dit is een luxe gerecht, gezien het feit dat vlees was een zeldzaamheid ...

Kom meer te weten
Samyang Fire Hot Cheese Flavoured Chicken Ramen Noodles, 1 Case 8 familie packs, 197. oz

Samyang Fire Hot Cheese Flavoured Chicken Ramen Noodles, 1 Case 8 familie packs, 197. oz

Koop Samyang Hot Chicken Ramen Cheese 140g met een grote waarde bij NikanKitchen. Gratis levering in Duitsland bij bestellingen boven de 50. De hele wereld van Japanse en Koreaanse koken ingrediënten, vers voedsel nd snacks meer dan 9.000 authentieke producten rechtstreeks uit Japan en Korea Super snelle levering

Kom meer te weten
San Marzano Tomatensoep Recept Ciaoflorentina

San Marzano Tomatensoep Recept Ciaoflorentina

Deze lichte tomatensaus, verrijkt met room, is een specialiteit van Cantina Pierino in Buenos Aires. Een beetje extra voorraad verandert het in een prachtige soep.

Kom meer te weten
Meest sanitaire snijplank welk materiaal is de beste keukenhakkerwinkel

Meest sanitaire snijplank welk materiaal is de beste keukenhakkerwinkel

Als een van de meest betwistbare aspecten van winkelen voor snijplanken, die uitzoeken welk materiaal de meest sanitaire snijplank creëert, kan het behoorlijk de taak zijn.

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Santa Fe Green Chile Stew Recept Modified Recept van Santa Fe School of Cooking

Kom meer te weten
Satsuma lange aubergine

Satsuma lange aubergine

In deze video, kijk dan eens naar onze Satsuma-aubergine, een nieuwkomer in de containertuin dit jaar.

Kom meer te weten
We gebruiken cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven. Door de website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
STA COOKIES TOE.