Harissa gegrilde perziken, met tijm, labneh en honingfoto van Bedu, Hong Kong

De heerlijke geschiedenis van perziken

Perziken zijn een ingewikkeld deel van onze cultuur in de Verenigde Staten, die eenvoudige geneugten vertegenwoordigen in film en televisie. De staat Georgië heeft zelfs de bijnaam de perzikstaat. Maar waar komt deze niet-inheemse perzik af en hoe bloeide het in de nieuwe wereld?

Al Hacer Clic en El Encrace de Traduccin Se Activa VN Servicio de Traduccin Gratuito Para Convertir La Página al Espaà ± ol. Al igual que con cualquier traduccin por internet, la conversin nee es verstandige al contexto y puede que nee traduzca el texto en su significado origineel. NC State Extension No Garantiza La Exactitud del Texto Traducido. Por Gunst, Tenga en Cuenta Que Algunas Aplicaciones Y / O Servicios Pueden Geen Funcionar Como Se Espera Cuando Se Traducen.

Godfrey's Farm Market Pick-your-eigen boerderij

Tot nu toe Dit jaar had we slechts de enige hittegolf, hoewel dat een doozy was en resulteerde in een gruwelijke bushfire in de Heuvels van Adelaide en voor de laatste week zijn we verrast door een golf van zeer milde dagen en nogal coole nachten . Dus geen jammeren van mij.

Dit recept voor Pistache en Rosewater geroosterde perziken is heel erg een riff op mijn eerdere abrikozengerecht, maar is veel eleganter en werd geïnspireerd door een open zak met pistaches die ik na Kerstmis moest gebruiken. De toevoeging van Rosewater geeft het gerecht een beslist gevoel van het Midden-Oosters en als je heel goed was, diende je dit met een goede dikke yoghurt. Ik diende het met Cream Judge Me All You Love!

Hoe vaak neemt een zekere smaak ons ​​graag pijn aan nostalgie? Het kan een speciaal vakantie-recept zijn, of een schotel oma heeft precies goed gemaakt. Voor onze oprichter, Terry, was het die zoete Oosterse Washington-perziken, degenen die zo lief en sappig zouden druppelen dat ze in je kin zouden druppelen wanneer ze worden gebeten. Maar dit was het lastige deel; Het was een perzik dat niet lekte in winkels. Zijn missie was ambitieus, maar duidelijk: het recreëren van de perzik-gevulde smaak van zijn jeugdherinneringen en uitzoeken hoe het te delen 'met anderen.

Mijn familie woonde in Yakima toen ik jong was, en we hebben perziken geplukeerd om te eten, jam en het inblikken. Moeder maakte pastei en we aten vaak perziken voor dessert. Ze waren net zo goed als je kon krijgen, zegt Terry Halverson, oprichter en voorzitter van de metropolitaanse markt. Er gaat niets boven het maken van een puinhoop met het eten van de volledig geladen, sappige, aromatische perziken. Hoe vaak brengt een zekere geur of smaak ons ​​vrolijk tegen nostalgie? Het kan een speciaal vakantie-recept zijn, of een schotel oma heeft precies goed gemaakt. Voor Halverson was het die zoete Oosterse Washington-perziken, die zo lief en sappig dat ze je kin zouden druppelen wanneer ze worden gebeten. Maar dit was het lastige deel; Het was een perzik dat niet lekte in winkels. Zijn missie was ambitieus, maar duidelijk: het recreëren van de perzik-gevulde smaak van zijn jeugdherinneringen en uitzoeken hoe ze het met anderen kunnen delen.

het was tijd om te vieren. Halverson introduceerde deze perziken aan de winkels en de traditie van Peach-O-Rama werd geboren. Elk juli brengen we deze rijpe, kant-en-klare perziken en Halversons jeugdgeheugen snel veranderd in een algemeen verwachte zomerse gemeenschapsstraditie. Peach-O-Rama is nu meer dan twintig jaar oud, en mensen komen van overal heen om deze perziken te proberen. Alle perziken zijn dagelijks geïnspecteerd, controleren van rijpheid, brix-niveaus en algemene kwaliteit om ervoor te zorgen dat het niets minder dan onze normen voldoet. Het is een feest voelde niet alleen in de producentenafdelingen, maar ook in onze bakkerijen, onze voorbereide voedingsmiddelen, en in de rest van de winkels. Wij nodigen u uit om bij ons te vieren en om de bestpeches van de zomers te proeven.

EastfruitAnystSnote dat het begin van het seizoen voor grote perzik-export uit de Fergana-vallei, Oezbekistan in 2021 werd gekenmerkt door hun relatief hoge prijzen. De gemiddelde groothandelsprijs voor perziken in het land is nu gemiddeld tweemaal zo hoog als gebruikelijke prijs in deze periode.

Perziken zijn de op een na belangrijkste bron van exportomzet in het fruitsegment van Oezbekistan, na verse tafeldruiven. N 2020, bijna 86 duizend ton perziken ter waarde van ongeveer $ 65 miljoen werden geëxporteerd. Kersen brachten nog minder omzet aan Oezbekistan dan vorig jaar perziken! Geen wonderfarmers van Oezbekistan verminderen abrikozenplantages ten gunste van perziken.

Bulk van Oezbeekse perziken wordt direct naar Rusland geëxporteerd, maar ook via Kirgizië en Kazachstan, hoewel ze ook perziken van Oezbekistan consumeren. Zbekistan begon onlangs perziken te exporteren naar Turkmenistan, en kleine volumes werden geëxporteerd naar de VAE, Tadzjikistan, Afghanistan, Wit-Rusland en Mongolië.

kan Rusland een hogere prijs betalen voor perziken Dit jaarsdeel Monitoring Eastfruit Groothandelsprijzen, het is gemakkelijk om te zien dat de gemiddelde verse perzikprijzen in Rusland momenteel lager zijn dan in Oezbekistan. Trouwens, Oezbekistan heeft momenteel de hoogste groothandelsprijs voor perziken in de regio. Verse perziken in Tadzjikistan worden bijvoorbeeld momenteel verkocht 3. keer goedkoper dan in Oezbekistan. Zelfs in landen waar perzik oogst nog niet is begonnen, zoals Moldavië en Polen, zijn de prijzen voor perziken lager omdat ze tegen een lagere prijs uit Griekenland en Turkije worden geïmporteerd. Alleen in Oekraïne en Wit-Rusland zijn de prijzen voor Peaches hetzelfde als in Oezbekistan.

Oezbeekse perziken worden voornamelijk geëxporteerd naar de Aziatische regio's van Rusland en de noordelijke regio's van Kazachstan, waar de prijzen hoger zijn dan het nationale gemiddelde en waar de invloed van Turkse export niet zo groot is. Owever, exportvolumes zijn waarschijnlijk nog niet hoog genoeg, anders zouden de prijzen lager zijn dan ze nu zijn.

Ondanks de bijna volledige afwezigheid van Oezbeekse perziken op de Russische markt, zijn perzikprijzen in Rusland nu de laagste in de afgelopen jaren. Sulles in Rusland waren in het midden van juni vorig jaar gehantalleerd bij $ 2 per kg gemiddeld, bij $ 3. per kg in 2019, en bij slechts $ 1 per kg dit jaar. Zijn betekent dat de export van Turkse perziken naar Rusland dit jaar aanzienlijk is toegenomen. Ukey is de leider in de export van perziken naar Rusland door een enorme marge van anderen. Het jaar, het exporteerde 122 duizend ton perziken naar de Russische Federatie en Oezbekistan exporteerde slechts 35 duizend ton. Inleidend kan men niet overdrijven de invloed van Oezbekistan op de Russische perzikmarkt.

het is duidelijk dat de prijzen voor perziken kunnen beginnen te weigeren dynamisch in de nabije toekomst in Oezbekistan tot stimuleren exporteren. t is heel goed mogelijk dat de prijs dit jaar zelfs het pad van kersenprijs zal afslaan dat veel hoger was aan het begin van het seizoen dan een jaar eerder en eindigt het seizoen op een lager niveau dan vorig jaar. Terwijl, een hoge vraag naar perziken uit Oezbekistan wordt niet verwacht â € "tenslotte, perziken uit Moldavië, Servië en zelfs de zuidelijke regio's van Rusland zullen binnen een paar weken op de markt beschikbaar komen.

In de afgelopen jaren heeft Oezbekistan de export van perziken actief verhoogd en het is sinds 2018 een van de tien grootste -exporteurs in de wereld. N 2020, Oezbekistan rangschikte 5th voorwaarden van het fysieke volume van perzik-export en 8e ter wereld in waardevoorwaarden.

In 2021 is het onwaarschijnlijk dat Oezbeekse perzik-exports de opnamesniveaus van vorig jaar bereikt, vanwege een waarschijnlijke daling van de Oezbekistans perzikoogst als gevolg van vorst eind februari en medio maart. Owever, moet worden opgemerkt dat de belangrijkste regio's voor de uitvoer van perziken, de Fergana-vallei en de regio Khorezm, in mindere mate lijden. Owever, de schade van vorst in het centrale en zuidelijke deel van Oezbekistan voor perzikboomgaarden was significant. t Het einde van maart, de schade aan het perzikgewas van weeranomalieën in de centrale en zuidelijke delen van het landschap geschat op 50% tot 70%.

Aandacht vereiste cloudflare

Iedereen houdt van voorgerechten Vind eenvoudige, crowdleasing voorgerecht recepten voor feesten, feestdagen en meer.

Uus täna

28 Makkelijk Voorgerechten For A New Years Eve Party Smart Ideeën van de Partij

28 Makkelijk Voorgerechten For A New Years Eve Party Smart Ideeën van de Partij

Vereenvoudig uw vakantie partij menu door het opnemen van deze snelle en eenvoudige hapjes en hors d'oeuvres, waaronder dips, gekruide noten, perfect garnalen, gegarneerd toast, en nog veel meer.

Kom meer te weten
Gemakkelijke cake mix apple schoenmaker recept praktisch zelfgemaakt

Gemakkelijke cake mix apple schoenmaker recept praktisch zelfgemaakt

Appeltaart en cake komen samen in deze appeltaart Cakemix-cake die 3 eenvoudige ingrediënten gebruikt en is klaar in ongeveer 1 uur.

Kom meer te weten
Apple Pie Enchiladas

Apple Pie Enchiladas

Een heerlijk, lief, traktatie waardoor mensen je van de naam vragen, en zwijgen op de smaak. Dit was heerlijk en een geweldige manier om een ​​suikerfix te krijgen. Gemakkelijk te koken, terwijl het niet snel, maar een groot dessert voor het hele gezin of een eenzame single die snoepjes wil, maar geen snacks meer van het benzinestation maagt.

Kom meer te weten
Reader Recept Makkelijk Apple Squares Kentucky Living

Reader Recept Makkelijk Apple Squares Kentucky Living

Een lekker romige appelplak dat zal je terugkomen voor meer

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Omarm het koudere weer en serveren dit verleidelijk aanbod van de herfst desserts. Dit is een geweldige tijd van het jaar voor snoep, met appels, peren, rabarber en kweeperen al op hun best. Dus dont laat de herfst aan je voorbij gaan kopen zonder te proberen dit scala van seizoensgebonden desserts.

Kom meer te weten
Snelle en gemakkelijke herfstrecepten Meer dan 200 lekkere, gezinsvriendelijke recepten voor de herfst ... Ost in 30 minuten of minder

Snelle en gemakkelijke herfstrecepten Meer dan 200 lekkere, gezinsvriendelijke recepten voor de herfst ... Ost in 30 minuten of minder

Herfstrecepten gaan allemaal over het verwarmen van comfort eten dat u een dikke knuffel geeft aan de binnenkant. Er zijn onze favoriete recepten voor het herfstseizoen. Je hebt tijd om ze allemaal te proberen

Kom meer te weten
Recept Authentieke Baja Style Fish Tacos

Recept Authentieke Baja Style Fish Tacos

Knapperige gefrituurde vis is gewikkeld in een warme maïstortilla en vervolgens gegarneerd met versnipperde kool, verse koriander en en vervolgens besprenkeld met romige chipotle-saus en afgewerkt met een kneep verse limoen.

Kom meer te weten
Simple bier chili recepten met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Simple bier chili recepten met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Simple bier chili recepten met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Kom meer te weten
Gemakkelijk Blini-recept zonder gist met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Gemakkelijk Blini-recept zonder gist met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Gemakkelijke Blini Russische pannenkoek, een vegetarisch recept uit allrecipes.

Kom meer te weten
Pinterest wordt niet langer ondersteund op deze browser, dwz 6

Pinterest wordt niet langer ondersteund op deze browser, dwz 6

De beste Blueberry Cake Geen Melkrecepten op Yummly Courgette, Banaan, en Blueberry Cake, Blueberry Cake, Blueberry Cake

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Southwest Breakfast Tacos zijn een van mijn favoriete brunch ideeën. Deze taco's zijn zeer geschikt voor een brunch met vrienden of voor het voeden van de hele familie.

Kom meer te weten
Veganist Buffalo Chickpea Sandwich

Veganist Buffalo Chickpea Sandwich

MeatlessMonday Vegan Glutenfree CookingVideosin Deze video, ik maak een gewijzigde versie van de All Recepten Diner Spinner Apps Slow Cooker Buffalo Chicke ...

Kom meer te weten
We gebruiken cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven. Door de website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
STA COOKIES TOE.