Mexicaanse voedselgeschiedenis een melken van culturen

Aandacht vereiste cloudflare

Sinds de oudheid zijn de belangrijkste voedingsmiddelen in het Mexicaanse dieet maïs, bonen, squash, tomatillos en chili-paprika's. De rol van deze ingrediënten in de Mexicaanse voedselkweek door de eeuwen heen is de basis van dit volume. Bovendien zullen studenten en algemene lezers het panorama van voedseltradities ontdekken in de context van Europees contact in de zestiende eeuwWanneer de Spanjaarden nieuwe levensmiddelen introduceerden, variëteit aan het dieet toevoegen aan de diepgaande veranderingen die sinds de jaren vijftig in Mexicaanse voedingscultuur hebben plaatsgevonden. Recente verbeteringen in technologie, communicatie en transport, veranderende damesrollen, en migratie van land tot stad en van en naar de Verenigde Staten hebben een veel grotere impact gehad.

Voor studenten en algemene lezers van de middelbare school bespreekt dit boek maïs, bonen, squash, tomatillos en chili-paprika's en de rol van deze ingrediënten in Mexicaanse voedingscultuur sinds de oudheid. Het boek behandelt ook recente verbeteringen in technologie, communicatie, transport, het veranderen van de rollen van vrouwen en migratie van land tot stad en van en naar de Verenigde Staten - die allemaal een impact hebben gemaakt op de Mexicaanse samenleving, tradities en eten. Het panorama van voedseltradities in de context van Europees contact in de 16e eeuw wordt beschouwd, evenals veranderingen in de Mexicaanse voedingscultuur sinds de jaren 1950. € "Referentie & Research Book News, 1 augustus 2005

de nieuwste in de voedingscultuur rond de World Series, die altijd fascinerend lezen maakt vanwege de informatie en aandacht voor detail. Als je de ethos en achtergrond achter het eten wilt weten, dan zijn de boeken in deze serie een must. € "Menu Magazine, 1 februari 2005

Kleurrijke Mexicaanse keukenfestivals

In 2017 waren er een ongelooflijke 59.800 Mexicaanse restaurants in de Verenigde Staten, maakten bijna 9 van alle restaurants in het land. Het is duidelijk dat Mexicaans eten een behoorlijke impact heeft gemaakt op het land.

Wist u dat Markten van boeren ook deel uitmaken van de Mexicaanse cultuur? Mercado's of Tianguis genaamd, boerenmarkten in Mexico zijn rijke bronnen van lokale cultuur. Gevuld met felle kleuren, heerlijk voedsel, en talloze verkopers, brengen deze markten een grote bemonstering van Mexicaans eten, kunsten en ambachten samen.

Als je op zoek bent naar een Mexicaans gerecht, dat is dicht bij het echte ding, is Guacamole een veilige gok. Mexicaanse chef-koks bereiden guacamole met een traditionele lava stenen mortier en stamper. Terwijl u hier in de Verenigde Staten in de Verenigde Staten niet vindt, moeten de ingrediënten en consistentie vrij dichtbij zijn, vooral als u naar een restaurant gaat dat trouw blijft aan het Mexicaanse erfgoed, zoals BORRRACHA.

Maar Mexicaans eten is ook op andere manieren aanwezig in de Amerikaanse cultuur. Een korte blik op sociale media onthult dat Mexicaans voedsel hier in de VS wordt gerespecteerd. Denk maar aan de hashtags zoals Margaritamonday, Tacotuesday, Tequilatuesday of Fajitafriday. Bovendien vieren we National Taco Day in de VS. Mexicaans eten is hier een gemeenschappelijke draad in de Amerikaanse cultuur, en â € "Gelukkig voor ons â €" Deze heerlijke invloed is hier om te blijven.

Wil je een aantal traditionele gerechten uit Mexico eten? Het Mexicaanse eten is wereldwijd beroemd geworden, vooral voor de taco's, maar er zijn veel meer lokale gerechten die u moet proberen in aanvulling op Mexicaanse taco's.

Huevos Rancheros is een van mijn absolute favorieten als het gaat om Mexicaans eten, en wat maakt het nog beter, het kan het op elk moment van de dag eten, hoewel het meestal beschouwd als een ontbijtgerecht.

Je kunt al dagen over Mexicaanse taco's praten en het is niet alleen een geïntegreerd deel van de Mexicaanse voedingscultuur, maar het komt ook in vele variëteiten, en je zou waarschijnlijk je hele vakantie kunnen doorbrengen Mexico probeert gewoon verschillende vormen van Mexicaanse taco's.

Mijn favoriet en waarschijnlijk het meest bekende type is Tacos al Pastor, die zowel op straat als gespecialiseerde restaurants te vinden is. De taco's gekocht als straatvoedsel is bereid en dienden de traditionele manier.

Quesadilla's is een ander populair eten uit Mexico dat je zeker zou moeten proberen. Het is beschikbaar als straatvoedsel en in veel restaurants. Ik hou ervan om quesadilla's voor de lunch te hebben, maar je kunt ze eigenlijk op elk moment van de dag hebben.

In de eeuwen heen resulteerde dit in regionale randen op basis van lokale omstandigheden, zoals die in Oaxaca, Veracruz en het schiereiland Yucatn. Mexicaanse keuken is een belangrijk aspect van de cultuur, sociale structuur en populaire tradities van Mexico. Het belangrijkste voorbeeld van deze verbinding is het gebruik van mol voor speciale gelegenheden en feestdagen, met name in de regio's in het zuiden en het midden van het land.

Het belang van de Chili gaat terug naar de Meso-Amerikaanse periode, waar het werd beschouwd als zoveel van een nietje als maïs en bonen. In de 16e eeuw schreef Bartolom de Las Casas dat zonder Chiles, de inheemse mensen niet dacht dat ze aan het eten waren. Zelfs vandaag geloven de meeste Mexicanen dat hun nationale identiteit zonder chiliën verloren zou zijn.

kaaswerk in Mexico heeft zijn eigen specialiteiten ontwikkeld. Het is een belangrijke economische activiteit, vooral in het noorden, en wordt vaak thuis gedaan. De belangrijkste gebieden van kaas zijn Chihuahua, Oaxaca, Quertaro en Chiapas. Geitenkaas wordt nog steeds gemaakt, maar het is niet zo populair en is moeilijker te vinden in winkels.

De hoofdmaaltijd van de dag in Mexico is de comida, wat 'maaltijd' betekent in het Spaans. Dit verwijst naar het diner of het avondeten. Het begint met soep, vaak kippenbouillon met pasta of een droge soep, die pasta of rijst is op smaak gebracht met uien, knoflook of groenten. Het hoofdgerecht is vlees geserveerd in een gekookte saus met salsa aan de zijkant, vergezeld van bonen en tortilla's en vaak met een fruitdrank.

250 C.. - De Maya beschaving wint de bekendheid in de regio vandaag bekend als Mexico. Ze zijn gecentreerd in het schiereiland Yucatn, maar hebben een grote invloed in alle Mesoamerica, inclusief een belangrijke alliantie met de commerciële beschaving gevestigd in Teotihuacn.

900 C.. - De Toltec greep de macht als de Maya beschaving begint af te nemen in de regering. Hun militair kan hen in de 10e eeuw in staat stellen om aan de macht te gaan en hun rijk te vestigen in wat nu vandaag Centraal Mexico is.

1325 C.. - De AZTEC's vonden hun beschaving in Tenochtitln en vormen geleidelijk allianties met naburige stadstaten om hun macht te consolideren. Ze creëren een ingewikkelde en geavanceerde samenleving en hun taal, Nahuatl, wordt de dominante taal van Mexico door de 1350s.

februari 1517 - Francisco hernndez de córdoba wordt de eerste Europeaan om voet op MEIXCAN-bodem te zetten. Wanneer de helft van zijn verkenningspartij wordt gedood, vertelt hij de Spaanse gouverneur in Cuba om een ​​grotere groep mannen naar Mexico te sturen.

februari 1519 - Hernn Cortà © s zeilen voor Mexico met bijna 500 soldaten. Ze grijpen de stad Tabasco en leggen later de stad Veracruz. Hij vormt een alliantie met de Tlaxcalans, krachtige Azteekse vijanden en stelt zijn bezienswaardigheden in om het Azteekse rijk te vervoeren.

een ander belangrijk voedsel in Maya-gerechten was chocolade, die werd beschouwd als een geschenk van de goden die medicinale en mystieke eigenschappen hadden, hoewel de OlMEC's ​​worden aangenomen dat de oorspronkelijke makers van chocolade zijn.

Verschillende voedingsmiddelen en ingrediënten die werden uitgevonden en gecultiveerd door de Maya's bleef populair tijdens het Azteekse rijk. Ze hebben echter zout, paprika's en gedomesticeerd game toegevoegd, zoals Turkije en eend op hun dieet. In feite waren zout en chili pepers zo centraal in Azteekse keuken dat het werd geacht vast te houden als iemand zich onthoudt van het eten van deze twee ingrediënten.

Toen Spanje Mexico binnenvalt, vielen ze ook het land binnen dat nu Texas is. Voor de komende twee eeuwen koloniseerde de Spanjaarden de regio waarin Indianen wonen, wat leidde tot een amalgamering van de twee culturen. Toen Mexico hun onafhankelijkheid heeft opgedaan, was Texas nog steeds een deel van hun grondgebied. Het is in 1836 uit Mexico gesegmenteerd en werd een deel van de Verenigde Staten in 1845.

Omdat ze een staat zijn, betekende dat er nieuw voedsel beschikbaar was in Texas, zoals rundvlees, tarwe, cheddar kaas en komijn. Tejanos, de naam voor mensen van Mexicaanse afdaling die in Texas wonen, verwerkt deze nieuwe voedingsmiddelen in traditionele Mexicaanse gerechten. Uiteindelijk werd deze nieuwe variatie van Mexicaans eten populair en was de Tex-Mex-keuken bedacht. Sommige voedingsmiddelen die verschillend zijn aan Tex-Mex-keuken zijn tarwe tortilla's, burrito's en nacho's.

traditionele Mexicaanse gerechten en drankjes

The Tamales waar we vandaag van houden, hebben hun oorsprong in de oude Maya-cultuur. Tamales werden gemaakt met behulp van de schil van de maïs om de ingrediënten binnen te gist en de ingrediënten binnen die vaak een mengsel van vlees en groenten bevatten, gewikkeld in maïsdeeg.

Gezien het feit dat Tamales ongelooflijk gemakkelijk te vervoeren zijn, werden ze vaak verhandeld voor waardevolle items en geserveerd op feestvieringen. We weten dat de Tamale zijn oorsprong heeft in Maya Society omdat verschillende kunststukken Maya-mensen vertonen met tamales als aanbod aan de goden.

Tepache is een traditionele drank die dateert uit voor Pre-Columbiaanse Mexico. Hoewel het vandaag is gemaakt van gefermenteerde ananas, werd het oorspronkelijk gemaakt van maïs. Er is een geschil over de geschiedenis van Tepache omdat het recept voor meerdere generaties mondeling werd doorgegeven, maar er wordt aangenomen dat de Maya's Tepache tijdens religieuze ceremonies gebruikten.

Deze jaren is Hispanic Heritage Month, jaarlijks in de Verenigde Staten gevierd van 15 tot 15 september, is een perfecte gelegenheid om de diversiteit van de Spaanse keuken te verkennen. Van Mexico tot Midden-Amerika, van het Caribisch gebied naar Noord- en Zuid-Zuid-Amerika, vieren we de -geschiedenissen , Cultures en Bijdragen van Amerikaanse burgers waarvan de voorouders van die plaatsen kwamen. Hoewel een eenvoudige gemeenschappelijke taal die culturen verenigt, is de diversiteit binnen hun douane, etniciteit , regionale lingo en hun voedsel vrij breed.

voor velen die niet bekend zijn met de diversiteit van de Spaanse cultuur, is het misschien niet zo gemakkelijk om de verschillen in de keuken van de ene regio naar de andere te detecteren. Gezien het feit dat ongeveer 63 van de Hispanics in dit land van Mexicaanse afkomst zijn, gaan veel mensen aan dat de Spaanse keuken gelijk is aan de Mexicaanse keuken, maar dat is ver van de waarheid.

Mexicaans eten en kookvoorwaarden

Leer meer over dit populaire Mexicaanse bijgerecht, inclusief waarom het soms Spaanse rijst wordt genoemd, evenals hoe je jezelf kunt maken.

Uus täna

Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Van Chili en Mango-ijslollys naar Poblano Peppers gevuld met sozingskaas, deze gerechten zijn er zeker van om je mond water te maken.

Kom meer te weten
21 Heerlijke en goedkope Mexicaanse gerechten

21 Heerlijke en goedkope Mexicaanse gerechten

Beperkt op tijd Maak deze gezonde en gemakkelijke kip fajitas in slechts 30 minuten voor een snel en heerlijk Mexicaans diner vanavond

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Licht, knapperig, en bestrooid met kaneelsuiker, dit prachtige Mexicaanse Buuelos-recept is het perfecte dessert het hele jaar door.

Kom meer te weten
Vochtige Mexicaanse maisbrood met Creamstyle-maïs en paprika's

Vochtige Mexicaanse maisbrood met Creamstyle-maïs en paprika's

Skillet Mexican Cornbread is Chock vol met maïs, Jalapeno, Sjangs Cheddar. Dit brood kan een snack zijn, butits Alsoperfect met een stevige kom chili of soep.

Kom meer te weten
Een momentje...

Een momentje...

Een zoete en zure chutney Youll genieten van alle jaar begint met dit zomers overvloed van groene tomaten en tomatillos. Verpak het potten en geven als cadeau, of serveer met allerlei soorten vlees.

Kom meer te weten
La Cocina Casera Mexicana The Mexican Home Kitchen Spaanse editie

La Cocina Casera Mexicana The Mexican Home Kitchen Spaanse editie

Mexicaans eten kan gezond en heerlijk zijn, zolang je weet hoe je het moet voorbereiden. Deze Mexicaanse kookboeken laten je zien hoe je authentieke recepten thuis kunt maken.

Kom meer te weten
Mexican Layer Salade Recept Nutrition Berekening

Mexican Layer Salade Recept Nutrition Berekening

Heres hoe salade recepten die sneller verdwijnt dan elke andere gerecht op tafel te variëren de kleuren, de bovenkant met kaas en avocado, en afwerking met tortilla strips voor salade. Dit zuidwesten salade maakt een mooie vegetarische lunch.

Kom meer te weten
Mexicaanse Meatloaf Recepten beste recepten en bijbehorende recepten

Mexicaanse Meatloaf Recepten beste recepten en bijbehorende recepten

Voel je deze heerlijke geur Het is uit onze keuken Vandaag zijn we koken taco gehaktbrood Zelfs als u niet een van de gehaktbrood liefhebbers dit recept van taco gehaktbrood komen zeker niet onberoerd laten. ust stel super sappig en mals vlees met taco kruiden en pittige salsa gegarneerd met gesmolten kaas Mmm Super lekkere combinatie.

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Schakel Taco Night op met Mini Taco Meatbloboaf Dit eenvoudige dinerrecept kan van tevoren worden voorbereid en is leuk voor alle leeftijden.

Kom meer te weten
Weight Watchers Meatbloaf met Salsa Recepten met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Weight Watchers Meatbloaf met Salsa Recepten met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Je eet normaal gedurende vijf dagen per week vrouwen consumeren 2.000 calorieën en mannen 2.500 per dag en beperken je je calorie-inname voor de andere twee dagen 500 calorieën per dag voor vrouwen en 600 voor mannen. En het concept neemt de wereld stormig aan. Ixing 52 met een lageret dieet als WW zal waarschijnlijk gewichtsverlies vergemakkelijken. Je kunt 52 benaderingen accepteren om af te vallen. Of ook 2 maaltijden dagelijks van 5 uit dit boek of u kunt 2 dagen per week selecteren om recepten uit dit boek te eten. Intermitterende vasten is niet alleen bewezen om u te helpen af ​​te vallen, het kan u ook helpen om langer te leven dankzij de gezondheidsvoordelen. Maar als u uw calorieën op snelle dagen beperken, bevatten deze smakelijke recepten door Nutritionist Angelinaa Lynch lage calorieën voedingsstof Dichte kernrecepten per portie, maar sticken nog steeds uw smaakpapillen, zal u vullen en u kunt helpen om u een week te verliezen Dus waar wacht je op

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Chorizo ​​en Chipotle geven deze supermoïde gehaktbrood een pittige schop.

Kom meer te weten
Facebook Facebook

Facebook Facebook

Mexicaanse gehaktloaf 3 Recept Ingrediënten voor deze Mexicaanse gehaktbrood 3 omvatten mager grond rundvlees, mager grond Turkije borst, eiwitten groot, maisbrood vulling droge mix 1 kopje, ui, gehakt medium, chili poeder, komijn of rode peper, groene chili pepers 4 ounce kan .

Kom meer te weten
We gebruiken cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven. Door de website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
STA COOKIES TOE.