10 Todo dingen om het bewustzijn te verhogen naar Sattva Guna

Aandacht vereiste cloudflare

In Samkhya-filosofie is een GUA een van de drie "tendensen, kwaliteiten": Sattva, Rajas en Tamas. Deze categorie kwaliteiten is op grote schaal aangenomen door verschillende scholen van het hindoeïsme voor het categoriseren van gedrag en natuurverschijnselen. De drie kwaliteiten zijn:

er is geen fysieke entiteit zonder al deze drie dimensies. Geen enkele atoom is vrij van deze drie dimensies van een bepaalde statische aard, van energie en van vibratie. Als deze drie elementen er niet zijn, kun je niets bij elkaar houden, het zal uit elkaar gaan. Als het gewoon SATTVA is, blijf dan niet hier voor een moment dat je weg bent. Als het gewoon Rajas is, gaat het niet werken. Als het gewoon tamas is, zul je de hele tijd slapen. Dus deze drie kwaliteiten zijn in alles aanwezig. Het is gewoon een kwestie van in welke mate je deze dingen mengt.

de passage, het geheim van het leven is in dit alles in het zien van alles met een niet-ernstig oog, maar absoluut betrokken als een spel. Dat is de reden dat de meest diepgaande aspecten van het leven op een feestelijke manier worden benaderd, zodat u het punt niet mist.

we streven naar Sattva om ons in evenwicht te brengen, onszelf te harmoniseren met de natuur en om energiek en gezond te blijven. Een werkelijk satvic persoon heeft geestelijke helderheid, is puur in gedachten, woorden en acties, ze overwerken of duwen niet in het leven, en ze zijn niet lui of lethargisch dat ze genieten van een uitgebalanceerd leven. Dit kan niet worden gedwongen. De sleutel is klein bij beetje, cultiveren Sattva dagelijks door wat we eten, hoe we bewegen, oefenen, denken en spreken, en in de loop van de tijd resulteert in de tijd in de beweging naar een leven van meer balans, vrede, zuiverheid en duidelijkheid. Sattva is natuurlijk zowel in zijn essentie als in zijn cultivatie.

Wanneer we nadenken over energie, denken we vaak aan het fysieke en mentale typesthe OOMPH dat ons helpt bij het verplaatsen van een Vinyasa of focus op een taak. Het is gemakkelijk te identificeren wanneer deze energieën achterblijven, en meestal weten we hoe we ze moeten aanvullen of balanceren: we eten gezonde voedingsmiddelen, rust, ga naar de natuur, verbinden met de mensen die we liefhebben, verbinden met een consistent Asana-praktijk, of laat enkele dubieuze gewoonten los.

Maar energie is meer dan wat het lichaam of de geest brandt. Veel oude tradities, zoals yoga, taoïsme, boeddhisme en hindoeismeplus moderne fysicsteach dat alles in het universum energie is. Een tafel, een computer en een fiets zijn alle vormen van energie; Iedereen trilt op een snelheid waarmee u het kunt zien, aanraken en gebruiken. Elke gedachte, gevoel en ervaring heb je ook een unieke energie-vibratie die in de vorm van fysieke sensaties in het lichaam is gedrukt en dan hopelijk vrijgegeven op de golf van de ademhaling. Deze niet-tastbare energie kan het best worden begrepen door in één aspect van yogas subtiele lichaamsanatomythe guna's te duwen.

alle drie guna's zijn aanwezig in elke ervaring in een constant verschuivende relatie met elkaar. Eén kwaliteit is altijd aanwezig of dominant dan de anderen, afhankelijk van wat uitdaging is, het belangrijkste, het belangrijkste, hoe je erop reageert. Wanneer je overreeft omdat iemand je in het verkeer afsnijdt, wordt Rajas dominant. Als je emotioneel sluit om te voorkomen dat je een moeilijk gesprek hebt, is dat een teken dat Tamas de teugels heeft genomen. Terwijl je komt uit een prachtige Restorative Oefenen, kunt u de sattvische kwaliteit van vreugde ervaren.

tamas of stabiliteit, krijgt een slechte rap, die vaak uitsluitend wordt beschreven als de kracht van entropie, lethargie en stagnatie. Maar de energieke vibratie, die traag en dik is, stabiliseert en focust. Het is de uitademing die kalmeert en stodigingen. Tamas wordt ook als materie vertaald en het overheerst in elk object dat schijnbaar een solide tafel, laptop of fiets is. In de natuur vernietigt tamas plantstof, dus het kan worden geresorbeerd in de aarde en het nieuwe leven voeden. In je lichaam is tamasische energie veel voorkomend in de spieren, botten en ï¬-restaurant; In ASANA oefenen het je voeten terrein en helpt je in evenwicht te brengen. In je hoofd is tamasische energie dominant als je je depressief voelt, of wanneer een zware emotionele last het moeilijk maakt om uit bed te komen. Toen Tamas Prevalent is, ben je niet in staat om veel enthousiasme te verzamelen voor alles, inclusief je oefening. Je zou jezelf kunnen obsederen over een relatie die verkeerd is gegaan of jezelf opdagen voor de gemaakte keuzes.

rajas of activiteit, is wat dingen in beweging krijgt. In de natuur, Rajas maakt het mogelijk zaden van zaden te ontkiemen, op schotten om te ontkiemen en baby's die moeten worden geboren. De vibratie van Rajas staat op een hogere frequentie dan tamas. Het is de inhalatie; Het maakt je 's morgens op en houdt je de hele dag door. Het is ook de energie van verandering, ongebreideld enthousiasme, passie en de zelfverbetering om Stuï¬ € klaar te krijgen. Rajas Energy is toekomstgericht en manifesteert zich vaak als verlangen, verlangen of verdriet. Op de mat is Rajas wat je beweegt om je te poseren om je armen omhoog over je hoofd te trekken of op te tillen. Wordt geagiteerd met je werk of relaties kan Rajas veroorzaken om te domineren, en dus kan uzelf overbelasten in uw praktijk of stappen in situaties zonder rekening te houden met wat anderen voelen of behoeven.

sattva of bewustzijn, is stralende aanwezigheid, onvervalste waarheid en medelevende, SELINES-actie. De kwaliteit van Sattva is duidelijk, gefocust, kalm en ontvankelijk. Het is de volledig gevormde ower, de schoonheid van een zonsondergang, de bounty uit de tuin. Intern is het in de kloof die je ervaart na de uitademing en voordat de inhalatie weer komtâ € "de pauze waar je vrij bent van gedachten, zorgen en oordelen, gewoon voor het moment, zodat je kunt luisteren en meer kunt luisteren intellect en minder van ego. Je ervaart sattva op de mat in de eerste plaats in meditatie of wanneer je je committeert om naar binnen te gaan, naar je lichaam te luisteren en in synchronisatie te gaan met je ademhaling. Cultiveren Sattvic Harmony is het doel van yoga en van de natuurlijke wereld. Het kan alleen uitstralen als Tamas en Rajas in evenwicht zijn, wat een constante dans is van de energie-ogenblik op het moment, zoals we opvallen hoe we aan elke ervaring voldoen die zichzelf presenteert.

sattva die is geassocieerd met de principes van harmonie, kennis, geluk en goedheid. ATTVA is het heden, ontwaken, het proces van bewustzijn ontvouwt zich. Het overstijgt spanning tussen de twee hierboven en het is de wenselijke kwaliteit van de drie.

zeg dat we een sattvic-sfeer hebben, we zijn tevreden met het leven terwijl het zich ontvouwt, aanwezig zijn. Dit kan een tijdje duren, maar dan heeft het de neiging om over rijp te worden en de tevredenheid verandert in het worden een beetje lui en neemt u het als vanzelfsprekend aan. Dit is dan veranderd in een tamasische stemming, en verandert in je ongemotiveerd en zwaar. De Rajas-stemming zal dan op zijn beurt de tamasische toestand breken. Je wordt ziek van je zwaarte en begint iets te doen om door te gaan, door ambitie en passie. Maar dan is het natuurlijk de overmatige hyperactiviteit, angst in de hoek liggen. De staat van chaos waar Rajas je in krijgt, zal je stoppen en nadenken en we komen terug in de sattvic staat van begrip en duidelijkheid.

Dus hoe is dit alles relevant in de dag en leeftijd van vandaag? Welnu, de moderne levensstijl heeft zo veel drukken en eisen dat het een tol nodig heeft op onze fysieke en mentale gezondheid. Het maakt niet uit hoe ons leven is, of we nu rijk of arm zijn, succesvol of mislukt - het vergroten van de sattvik-kwaliteiten in ons leven zal helpen de onevenwichtigheden in evenwicht te brengen en ons lichaam in een toestand van evenwicht te brengen. Net als een ziek lichaam kan worden gevoed met goed eten, kan een ongezonde geest gezond worden gemaakt met sattvik-acties en gedachten.

Mensen kijken naar de wereld rond en de schuld van de gruwelen rond obesitas, oorlog, armoede, vervuiling , klimaatverandering, honger, misdaad als Tamo-Guna, die een steno is geworden voor Negativiteit . Maar wat veroorzaakt tamo-guna? Is het hetzelfde als entropie of implosie, de neiging om in te storten, om energie op te geven? Maakt dat SATTVA-GUNA-extropie, opgesteld door energie, intelligentie, totdat het buitensporig wordt en verandert in Rajo-Guna, wat resulteert in explosie? Dit zijn typische technische termen, uit de wereld van de natuurkunde, gebruikt voor objecten. Ze kunnen niet worden toegepast op -organismen , vooral mensen organismen met verbeeldingskracht.

Cajun Cream Sauce Recept

Van het Blog van de betoverde kook met kleine aanpassingen. Ze werd geslagen met de vis-nuggest in de Gumbo-winkel in New Orleans, dus ze kwam met deze prachtige creatie. De remoulade-saus is een Ruths Chris Steakhouse-creatie. Kan worden geserveerd als aperitief of hoofdgerecht.

Uus täna

Knapperige varkensvleeskoteletten met citrussaus recept

Knapperige varkensvleeskoteletten met citrussaus recept

Een BrinPeppery Mayonaise voegt Zing toe aan deze enigszins pittige gefrituurde varkensvleeskoteletten. Rond de maaltijd rond met een boterelsla.

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Deze smakelijke variatie op gebakken rijst houdt gegarandeerd de hongerige hordes gelukkig te houden.

Kom meer te weten
Pinterest wordt niet langer ondersteund op deze browser, dwz 6

Pinterest wordt niet langer ondersteund op deze browser, dwz 6

175 LowCarb-recepten Voor het bevredigen van wholefood-gerechten voor elke maaltijd van ontbijt tot het avondeten om tussendoor te snakken, perfect voor fans van de luchtfrituur die een van de lowcarb-diëtsin volgen, de I Love My Air Fryer Lowcarb Recept Book, leer hoe de heetste te gebruiken Keuken Appliancethe Air Fryerto Creëer Lowcarb-maaltijden die snel, gemakkelijk en vooral heerlijk zijn. De Air Fryer biedt gezonde kookopties voor drukke gezinnen, en het kan zoveel meer worden gebruikt dan frites en uienringen. De convectievermogen van een luchtfrituur maakt het mogelijk om een ​​breed scala aan voedsel te bereiden van biefstuk naar tofu, spek naar groenten, en zelfs desserts met 175 lowcarb-recepten en foto's, dit kookboek is een musthave voor elke frans frans. Ontdek hoe gemakkelijk en heerlijk het is om een ​​Lowcarb Dietfrom Atkins naar Ketothanks naar een luchtfritor te volgen.

Kom meer te weten
Wane 15

Wane 15

Tanya Baker Jimmy Papadopoulos Boarding House 720 N. Wells Street Chicago 312 2800720 www. OARDINGHOUSECHICAGO. Om Boheemse Huis 11 W. Illinois Street Chicago 312 9550439 www. ohochicago. om evenement een verhaal van twee huizen 19 augustus 630 p. . Voor tickets theboardinghouse. icketleap. OM Gebakken Boudin Balls Ingrediënten 5 lbs Pork Butt 12 lb kip levert 4 stengels selderij, kleine dobbelstenen 2

Kom meer te weten
Thuis Cookin met Daves Mom

Thuis Cookin met Daves Mom

Lees de Zuurkool Balls Columbus OH discussie uit de Chowhound Restaurants, Great Lakes eten gemeenschap. Doe mee met de discussie vandaag.

Kom meer te weten
Het zuurkoolbal dilema

Het zuurkoolbal dilema

Vind en deel het dagelijks recept voor zuurkoolballen Ohio. Ontdek recepten, koks, video's en howtos op basis van het voedsel waar je van houdt.

Kom meer te weten
Oma Warfels Huurkool Balls Recept

Oma Warfels Huurkool Balls Recept

Zoek en deel elke dag Corned Beef zuurkool recept. Ontdek recepten, koks, video's en howtos op basis van het voedsel waar je van houdt.

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Verpakt met hartige worst, zuurkool en grondmosterd en pan gebakken tot knapperige perfectie, deze smakelijke ballen zijn een geweldige manier om in het nieuwe jaar te bellen

Kom meer te weten
Hoe maak je zuurkool

Hoe maak je zuurkool

William Saurin biedt een zoete zuurkool gekookt in witte wijn vergezeld van zijn smakelijke varkensvlees en zijn heerlijke koude vlees en gerookte worstjes

Kom meer te weten
Een momentje...

Een momentje...

Het leven wordt druk, vooral als je kinderen, vergaderingen en andere verplichtingen hebt. Te vaak gezonde eten valt laag op de prioriteitenlijst, en mensen in gebreke naar verwerkte convenience foods beladen met suiker en koolhydraten. Maria Emmerich is hier, nogmaals, om de maaltijdstress te beteugelen door haar geliefde lowcarb te combineren, ketofriendly recepten met Americas Laatste keuken trend de luchtfriteuse. Luchtfrituren zijn in de laatste paar jaar extreem populair geworden vanwege hun gebruiksgemak, hun snelheid en het gezondere voedingsmiddelen dat ze produceren. Moe van het wachten op je oven om te verwarmen om niet te zwijgen van je huis, vooral in de zomer Hoe zit het met soggy restjes na het opnieuw opwarmen in de magnetron, de luchtfriteuse heeft je gedekt bijna een diepe of ovengebakken gerecht kan in een luchtfrituur worden gemaakt. Het voorbereiden van je favoriete keto-gerechten in recordtijd met kleine opruiming is nog nooit zo eenvoudig geweest. Maria laat je zien hoe je het allemaal naadloos kunt doen, stap voor stap. Ze geeft je haar beste tips en trucs voor succes op het keto-dieet en biedt een breed scala aan heerlijke gerechten, van luchtfrituurklassiekers zoals uipringen en kippenvleugels tot onverwachte toevoegingen zoals cookies en zelfs omeletten. Keto Air Fryer helpt u snel en heerlijke maaltijden te maken, tijd in de keuken te besparen en te genieten van de familiebevestigingsrecepten omvatten doubleed zelfde mini-kaneel koekjes ontbijt pizza baconwikkelde augurk poppers knapperige calamari ringen gekarameliseerde broccoli crunchy top persoonlijke mac n kaas paddestoel en Zwitserse burgers BBQ Riblets Buffalo Chicken Benen Coconut Garnalen met pittige Mayo Nocorn Dogs Pumpkin Cheesecake Handtaarten en nog veel meer

Kom meer te weten
Worst en Apple Gevulde Acorn Squash

Worst en Apple Gevulde Acorn Squash

De familie Thome deelt hun recept voor worst en appel gevulde acorn squash

Kom meer te weten
Pinterest wordt niet langer ondersteund op deze browser, dwz 6

Pinterest wordt niet langer ondersteund op deze browser, dwz 6

Dit worst- en koolbladpan dinerrecept is een eerbetoon aan degenen die een heerlijke maaltijd willen maken, veel restjes hebben, en minimale gerechten

Kom meer te weten
We gebruiken cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven. Door de website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
STA COOKIES TOE.