Alles over het groeien van erwten in containers potten

Hoeveel kou kan er's tolereren

Wat kan ik doen om dit in de toekomst te voorkomen?

erwten worden geclassificeerd als peulvruchten voor het doeleinden van de rotatie van het gewas. Het is essentieel om ze in twee jaar niet op dezelfde grond te laten groeien. Een rotatieplan van drie jaar zou voldoende moeten zijn om eventuele opbouw van ongedierte te voorkomen. Klik hier voor meer informatie over een voorgestelde ROAD ROTATION-plan.

het bodemtemperatuurbereik waarbij erwtenzaden ontkiemen is tussen 42F / 6C tot 82F / 28C. Als de kloof op zijn plaats is, of de grond bedekt is met kunststof, is de bodemtemperatuur ongeveer 2c hoger. Met de bovenstaande factoren in gedachten worden de volgende zaaizaaidata aanbevolen:

vraag en antwoord: moeten erwtenzaailingen worden verdund?

de kieming Tarief voor Peas die buiten is gezaaid is goed, ongeveer 80 is normaal. Hetzelfde geldt voor degenen die binnenshuis worden gezaaid. U kunt pre- ontkiemen de zaden binnenshuis en vermijden planten die falen in ontkiemen .

Leer groeiende erwten in containers potten om ze te planten in het balkon of de patio van uw appartement, omdat zoet en mollig, vers geplukte homegrown erwten smaak zo hemels

Snow Peashave Sweet maar erg kleine erwten binnen, en de hele pods zijn eetbaar. De smaak is matig en ze kunnen rauw worden gegeten, maar het is het beste om ze te gebruiken in roergebraden, soepen en saladedressing.

overwegende dat de Sugar Peas Sugar Peas Sugar-SUIMTE tussen de Tuard Peas en Snow Erwten zijn, zijn de zaden of erwten merkbaar en kunnen ze worden geschild. Ze kunnen ook worden gebruikt als vervanging voor sneeuw erwten in recepten.

Gelukkig zijn ze allemaal gemakkelijk in containers te groeien. Zodra je klaar bent om het type erwten te beslissen dat je de variëteiten plantengaat. Het is het belangrijkste deel! Voor beperkte ruimte Tuinmannen , Bush-variëteiten die lang zijn en minder grondruimte nemen, beter. Ze produceren meer in gebrek aan ruimte en gebruiken de verticale ruimte goed. Als je balkon of patio winderig is, kies dan variëteiten die een beetje kort zijn.

we raden u aan om gewone tuin erwten te laten groeien of erwten te klikken. Snap Erwten zijn beter, omdat je ze kunt gebruiken in plaats van Snow Erwten terwijl peulen eetbaar zijn en ook van ze genieten als Garden Peas. Als je op zoek bent naar je eigen erwten in een jiffy, zijn er veel vroegrijpe variëteiten, zoals Maestro en Sugar Bon. Als u meer informatie wilt, kan een snelle webzoekopdracht u helpen bij het vinden van de onberispelijke erwtenvariëteiten voor containers. Terwijl u de favoriet Cultivars kiest, vergeet dan niet uw klimaat- en groeiomstandigheden.

vers geoogste erwten zijn heerlijk en gemakkelijk om jezelf te laten groeien. Groei een beschietingsvariatie voor traditionele, dikke, ronde, tuin erwten, of probeer een eetbare pod zoals suiker snaps of MANGETOUT . Erwten gedijen in een koel klimaat, dus zijn perfect geschikt om in openlucht in het VK te groeien. Wat is er meer, je kunt je eigen erwt-bonenzaden zaaien of ze kopen als tuinklare erwtenboonplanten als je op zoek bent naar een snelle snelkoppeling tot gezonde inlands Vegown. Heres hoe je je eigen voedzame gewas van erwten deze zomer kunt laten groeien.

wat zijn de beste soorten erwten om te groeien?

Shelling-variëteiten produceren grote, zoete en sappige erwten die uit hun pod moeten worden verwijderd om te eten. Ze kunnen uit de vroege lente worden gezaaid en zijn opgesplitst in twee hoofdgroepen: vroege variëteiten en maincrop-variëteiten. Eerste vroege variëteiten zoals erwten Meteor produceren een oogst slechts 12 weken na het zaaien. Tweede vroege erwten zoals erwt jaguar en vroege maincrop erwt bingo kunnen vanaf maart worden gezaaid en zullen beginnen met bijsnijden van juni. Maincrop Shelling-variëteiten zoals PEA JUMBO en PEA Boogie Gewas gedurende de zomer van juni tot september.

Als u wilt groeien MANGETOUT die het geheel kan worden gegeten, probeer erwten sneeuwwind te zaaien voor een hoge opbrengst van frisse, rechte, donkergroene, platte peulen tot oktober. Wil je een beetje kleur toevoegen aan je roerbakken? MANGETOUT PEA Shiraz groeit dieppaarse peulen die vol met gezonde antioxidanten zitten, terwijl erwt gouden zoete zoete geel peulen produceert die even heerlijk rauw of gekookt zijn.

kan ik erwten laten groeien zonder een tuin?

en maak je geen zorgen als je zaaimuimte beperkt is. Koop gewoon een paar tuinklare planten. Schietweerbuddy, MANGETOUT Delikata en Sugar Snap Zuccola kunnen allemaal worden besteld in 9cm potten klaar om rechtstreeks in containers op de patio te overbrengen.

wanneer zijn mijn erwten klaar om te oogsten?

erwten zijn peulvruchten en repareer natuurlijk hun eigen stikstof, dus het toevoegen van stikstofrijke voedingen kan veel bossige groene groei aanmoedigen, maar de productie van erwten verminderen. Als uw vegete planten in goede, vruchtbare grond met veel organisch materiaal worden gekweekt, hebben ze geen extra voeding nodig.

Wat is er mis gegaan met mijn erwtenplanten?

half gegeten erwt peulen? Dit kan het werk van de Pea Mot-rups zijn, wat een besmetting aangeeft tijdens bloei . Gebruik insect-proof mesh tijdens de periode -periode of zaait vroege en late erwten, die buiten de Vliegende periode van de erwtenvlinders bloeit.

af en toe kan poederachtige meeldauw zich ontwikkelen op het oppervlak van erwtenbladeren. Verminder de waarschijnlijkheid van meeldauw door de bodem vochtig te houden en de luchttemperatuur rond uw planten te verminderen. Uw planten geven Veel ruimte voor lucht om te circuleren, zal ook helpen om dit probleem te voorkomen.

erwten zijn een heerlijk en gemakkelijk gewas, dus we hopen dat je alles hebt gevonden dat je hier nodig hebt om je eigen te laten groeien. Deel uw erwt groeiende reis met ons via sociale media met behulp van de Yourtmgarden op Instagram om ons op de hoogte te houden. We houden ervan om je foto's te zien! Voor meer toptips over hoe er erwten en bonen te laten groeien, ga dan naar onze Pea en Bean Hub-pagina.

Weinig dingen zeggen de lente zoals die eerste smaak van erwten, vers uit uw tuin geplukt. Inheems in Zuid-Europa, erwten zijn gemakkelijk te groeien in elke grote tuin of in containers. De enige echte truc voor het groeien van erwten plant ze in het vroege voorjaar voordat de hitte van de zomer treft en hen veel water biedt.

Het traditionele advies is om erwten op St. Patrick's Day te planten. Zoals de meeste traditionele wijsheid, is het een tuesome van de tijd. Terwijl u uw erwten zo vroeg mogelijk wilt planten om optimaal te profiteren van het koele, ideale pea-producerende weer, als u ze te snel planten, mogen zij ontkiemen . Erwten houden niet van erg koud, waterlogged bodem, dus een goede vuistregel is om te proberen je erwten rechtstreeks in je tuin te planten ongeveer vier weken voor je laatste vorstdatum.

JUISTE WATERING is een van de belangrijkste factoren van een succesvol erwtenoogst. Je erwtenplant moet diep en regelmatig worden bewaterd, vooral omdat het eerst in je tuin wordt gevestigd. Een goede vuistregel is om je erwt-planten diep een keer per week water te geven, hoewel je misschien die cadans moet verhogen als je planten onderworpen zijn aan vooral warm water. Sta nooit toe dat de grond van uw erwt plant het droog is, dus kan uw gewas negatief impact hebben op uw gewas.

Als de ruimte het toelaat, is het een goed idee om een ​​trellis te installeren, omdat de meeste erwten iets nodig hebben om omhoog te klimmen terwijl ze groeien. Plant je erwten in twee rijen, één aan elke kant van de trellishe's moeten 1 tot 2 inch uit elkaar worden geplant. Je hoeft niet te dunnen dat ze ze perfect zullen groeien met deze afstand. Houd de grond vochtig totdat je erwten ontkiemen , die meestal ongeveer een week tot tien dagen duurt, hoewel het eerder kan zijn als je ze eerst hebt geweekt.

hou van heerlijke, zoete erwten? Deze beginnerstuin tips delen hoe ermee te groeien, inclusief de beste bodemtemperatuur voor het zaaien van zaden. De peulen zijn het liefste vlak na het plukken, maar je kunt ook het hele seizoen lang van de erwtenspruiten genieten.

We leven niet door tomaten alleen zonsopgang gezondheidsvoedsel

Er zijn 48 calorieën in 4 ounce of Snow of Sugar Snap Peas. Krijg volledige voedingsfeiten en andere gemeenschappelijke serveergroottes van sneeuw of suiker Snap-erwten, waaronder 1 oz en 10 erwtenpeulen.

Uus täna

Soorten erwten Verschillende erwtenplantrassen om in uw tuin te groeien

Soorten erwten Verschillende erwtenplantrassen om in uw tuin te groeien

Gebruik deze handleiding om de beste variëteiten te selecteren

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Garnalen Snow Peas Roerbak is een gemakkelijke, heerlijke en voedzame roerbakrecept. Leer hoe je het kunt maken als een voorgerecht of bijgerecht.

Kom meer te weten
Sneeuw Pea Sprout Curry Pepkitchen

Sneeuw Pea Sprout Curry Pepkitchen

Bekijk onze huidige en aankomende menu's. Van 4. 5 per portie 30 minuten recepten 5 stappen per recept

Kom meer te weten
Quick Asian Sugar Snap Peas

Quick Asian Sugar Snap Peas

Ik vind het leuk om deze te dienen naast gestoomde vis of gebakken kip.

Kom meer te weten
Pea Erwt van de sneeuw Kennedy Dwarf Groenten Zaden

Pea Erwt van de sneeuw Kennedy Dwarf Groenten Zaden

Erwten zijn vol van smaak en gemakkelijk te kweken. Winkel onze brede selectie van erwt zaden te koop, waaronder snap erwt en sneeuw erwt zaden.

Kom meer te weten
Sesam rundvlees en sneeuw erwt royfry ricardo

Sesam rundvlees en sneeuw erwt royfry ricardo

Bekijk onze huidige en aankomende menu's. Van 4,85 per portie 30 minuten recepten 5 stappen per recept

Kom meer te weten
Ginger Tofu robefry met asperges en sneeuw erwten

Ginger Tofu robefry met asperges en sneeuw erwten

Ik wilde een gezond vegetarisch bijgerecht om te dienen met de Gingersesame-varkenskarbonades die ik aan het eten maakte. Ik greep rode paprika, sneeuw erwten, broccoli, wortels en shiitake paddenstoelen. Ik word gewoon in een klein beetje canola-olie en sesamolie en gekruid ze met verpletterde rode pepervlokken, zeezout, ...

Kom meer te weten
Pinterest wordt niet langer ondersteund op deze browser, dwz 6

Pinterest wordt niet langer ondersteund op deze browser, dwz 6

Verschillen tussen peultjes en Onverwachte Erwten peultjes vs snaps erwten van de sneeuw, snaps en doperwten zijn allemaal verschillende soorten erwten. Ze zijn allemaal verschillende soorten Pisum sativum en hebben vergelijkbare teeltmethoden. Peultjes worden ook wel Chinese peultjes en snaps worden ook wel sugar snaps en zijn een kruising tussen peultjes

Kom meer te weten
Zelfgemaakte volkoren of GlutenFree Biscuits Recept

Zelfgemaakte volkoren of GlutenFree Biscuits Recept

De beste daling koekjes zijn degenen die erin slagen om twee verschillende en heerlijke texturen een knapperige, knapperige buitenkant en een zachte, delicate binnen te combineren. Stevig genoeg om een ​​stevige portie jus maar zacht en poreus genoeg om te genieten van een gesmolten klont boter te houden, kan neerzetten koekjes de ster van elke maaltijd. Om mou bereiken

Kom meer te weten
Waarom Lever in melkrecepten met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Waarom Lever in melkrecepten met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Waarom Lever in melkrecepten met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Kom meer te weten
Rare Engelse uitdrukkingen en hun betekenis EF English Live

Rare Engelse uitdrukkingen en hun betekenis EF English Live

Sommige taarten waren al tientallen jaren populair, sommigen waren slechts een jaar of twee populair, maar in één keer waren ze op ieders tafel.

Kom meer te weten
Animal Crossing New Horizons Happy Home Paradiseclient informatie

Animal Crossing New Horizons Happy Home Paradiseclient informatie

Mario is het hoofdkarakter en de hoofdrolspeler van de longrunning en zeer succesvolle Mario-franchise. Hij is gemaakt door Japanse videogamesontwerper Shigeru Miyamoto en dient als de belangrijkste mascotte van Nintendo. Mario maakte zijn eerste verschijning als de hoofdrolspeler van de Arcade Game Donkey Kong, uitgebracht ...

Kom meer te weten
We gebruiken cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven. Door de website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
STA COOKIES TOE.