SpooktoberHalloween Waar het allemaal begon

Samhain de Ierse Oorsprong van Halloween

Nu, ik realiseer me deze openbaring misschien niet zo schokkend als het vinden van over de vrolijke oude man in het rode pak, maar je moet toegeven, het is nogal verrassend om te ontdekken de hele Dracula enchilada-- de mantel, de vooruitstekende tanden , het geen reflectie in een spiegel, de vleermuis transformatie, de knoflook afweermiddel dat staven uit een hapje aanval, en de lafhartige staak in het hart finale - was de oprichting van een Ier genaamd Bram Stoker.

Gezien Stoker's roman kwam uit in 1897, hoe geweldig het is dat zijn Dracula karakter blijft een dergelijk cultureel icoon. Denk er over na. Van de Graaf op Sesame Street naar de populaire tiener Twilight-serie, dat Dracula-achtige vampier is levend en wel in de hedendaagse high-tech omgeving. Natuurlijk hebben de Ieren, die de liefde te doen om iets te vieren, nota van genomen, en voor de laatste paar jaar, zijn uitnodigend horror liefdevolle vampiers uit de hele wereld om te vieren op de beruchte Bram Stoker Festival in Dublin.

Pre-covid, de Bram Stoker Festival was een big deal. Het waspromoted vier nachten van dodelijke avonturen, afschuwelijke spanning en spookachtige gebeurtenissen culminerend Dag van Halloween - of Samhain zoals de Ierse oproep theirOctober 31ste. of een land die is opgegroeid op folklore verhalen over spoken, feeën, Banshees, zombies en vampiers, wat een geniale het was om eng vampier festival Stoker's te combineren met Samhain.

U ziet, Samhain is altijd een heel bijzondere tijd van het jaar in de Keltische legende geweest. Aan het einde van oktober, een seizoensgebonden verandering optreedt; officieus, de winter begint. Het is tijdens deze tijd waarin de barrières tussen deze wereld en de volgende zijn op hun zeer dunste en dit is wanneer de doden in staat zijn om terug te glijden in het land van de levenden. Dus, om zichzelf te beschermen tegen deze wezens uit de donkere kant op deze dag, de aardse stervelingen dragen maskers en vermommen zich. amhain is de dag waarop iedereen kan mengen en genieten van de lekkernijen van de dag together-- zonder de angst om bedrogen of zich zorgen te maken over hun zielen worden gesleept naar de donkere kant met het bovennatuurlijke bezoekers aan het eind van de dag.

Dus, volgende week, wanneer het uitdelen van lekkernijen om de kleintjes voor de deur die zo slim zijn vermomd in hun kostbare kleine outfits, na te denken over hoe Halloween is een geschenk van de Ieren. In die kleine boten die de Atlantische Oceaan in de 19e centry gekruist, brachten ze deze prachtige traditie aan onze kusten. Overwegende dat we nu kunnen fancy jack-o-lantaarns gesneden uit pompoenen in plaats van rapen, is er niet veel veranderd door de jaren heen. Kinderen zullen worden gekleed in een soort van een vermomming en misschien komt er een vampier of twee vragen om een ​​traktatie op deze heerlijk leuke vakantie die we krijgen van de Ierse zal zijn!

Gezien Oktober is echt de laatste maand van het jaar waarin de dagen in Ierland hebben een fatsoenlijke lengte van het daglicht meer in hen, misschien moet je me bellen op Monroe Travel Service geven en laten we beginnen met het maken van plannen voor een reis volgend jaar . We kunnen waarschijnlijk enkele speciale tarieven voor de Bram Stokes / Samhain Festival als we beginnen binnenkort. The Emerald Isle, herfstbladeren, en vampiers - dat is wat de Ieren een "dodelijke" combinatie zou noemen. Die kon niets meer vragen?

Dianne Newcomer is een reisbureau bij Monroe Travel Service, Voor uw volgende vakantie, kunt u bellen met één van onze reisadviseurs op 318 323 3465 of e-INFOMONROETRAVEL. om. Onze dienst is gratis en we zouden graag om je weg te sturen!

Samhain is, uiteraard, de voorloper van Halloween en het is de rituelen van Halloween â € “Samhain die in onze vieringen van Halloween hebben gevouwen. Sommigen zullen de oude Keltische wortels van het snoep gevulde avond plezier, veel zal niet weten. Samhain of Halloween is ontstaan ​​hier in Ierland. Halloween in Ierland is een tijd van feesten, speciale evenementen, parades, en een goede craic.

Waar halloween in Ierland beginnen?

De traditionele Halloween taart wordt geserveerd is barmbrack dat is een vrucht brood. Elk lid van de familie krijgt een stukje. Verborgen binnen het brood zijn een muntstuk, een ring en een stuk doek. Als je de lap krijgen dan uw financiële toekomst is niet groot, de munt middelen welvaart en de ring is natuurlijk romantiek in het verschiet.

Food werd voorbereid voor de levenden en de doden, werd het doden portie gedeeld met degenen die zo veel hoorden. De feestelijkheden gingen diep in de nacht en het aanbod van voedsel en geschenken werden weggelaten voor de feeën en wee folk. Deelnemers vierden met enorme vreugdevuren om de weg te lichten in het seizoen van het donker.

Het gele boek van Lecan is een middeleeuws boek met verhalen, dat meldde dat mensen als het Feest van Mongnis, een legendarische heks-koningin met de koning van Tara in Oud Ierland trouwde en centraal in oude Samhain-vieringen was, Selena Foxof Circle Sanctuary schrijft.

Samhain is ook bekend bij andere namen. Sommige Keltische Wiccans en Druïden noemen het Calan Gaaf, Calan Gwaf, Kala-Goanv of Nos Galan Gaeof. In Welsh is het Nos Cyn Calan Gual. Het staat ook bekend als Oie Houney. Een middeleeuws boek van verhalen, zeellow Book of Lecan, meldt dat de gewone mensen het het Feest van MongTed, de legendarische Witch-Koningin genoemd, die met een koning van Tara in Oud Ierland trouwde. In de oude Coligny-kalender, een gegraveerd brons uit de eerste eeuw C.. ND Gegraven in 1897 in Frankrijk, wordt Samhain Trinouxtion Samonii of drie nachten van het einde van de zomer genoemd. Variant Spellings van Samhain omvatten Samain, Samuin en Samhuinn.

Puca Festival is een van de Premier Halloween-evenementen van Ierland, voornamelijk vanwege de locatie. Gehouden in de historische Boyne-vallei van Ierland, de festiviteiten Showcase Meath's en Louth's meest mystieke sites. Tlachtga of de heuvel van de afdeling in Meath was de site voor Druid-ceremonies en de eerste Samhain-vieringen. Trim Castle en Drogheda dragen veel legendes en verhalen over het verleden. Het festival geïnspireerd door Ierse folklore werd de naam PCA genoemd na een mysterieus wezen dat de fortuinen van iedereen kan veranderen die het voldoet. Tijdens drie nachten beschikt PCA Halloween-festival met oogverblindende lichtshows, muzikale evenementen en interactieve ervaringen in deze beroemde locaties. Op 31 oktober kun je getuige zijn van het oude ritueel van de komst van de Samhain-processie die van Athboy naar de heuvel van de wijk gaat en eindigt met een gigantisch vreugdevuur, net als duizenden jaren geleden.

wat kan beter zijn dan Halloween in een spookkasteel? Ierland heeft veel van hen. Het kasteel van Malahide, met meer dan 800 jaar geschiedenis, heeft een paar spookachtige geesten, waaronder een rechtbank Jester, die hier werd gestoken na verliefd op de dame van het huis. Ook kunnen bezoekers statige Westport House, gebouwd bovenop het kasteel van de Grace O'Malley genaamd Pirate Queen, Ashford Castle dat transformeert naar een school van hekserij en tovenarij en bunratty-kasteel en folk park met veel activiteiten in Halloween-thema. Lees hier meer over Halloween in de hoofdstad.

Op het noordelijk halfrond is Samhain op 1 november, met zijn vieringen die op 31 oktober beginnen. Voor de Kelten werd hun nieuwe jaar gemarkeerd op de eerste dag van november; De komst van de winter symboliseerde de dood en de duisternis, en daarmee werd geloofd dat aan de vooravond vóór het nieuwe jaar, de barrière tussen het land van de levenden en de andere World op zijn dunste was en kon worden verbroken. Uitrekken van terug naar het vroege Celtic Ierland, tussen 500BC en 500ad, SamHains Betekenis in Ierlands cultureel erfgoed is machtig.

In de oudheid, tijdens het festival, zou vee worden geslacht in ceremoniële rituelen, en bonfires zouden verlicht worden om de donkere presenties weg te schrikken die in de herfstlucht opdoemen. Feesten zouden plaatsvinden om Triumph en Survival te symboliseren over de harde winter om te komen, die zoveel dood en daling tot de gemeenschappen, de gewassen en de -vee . Het is belangrijk om op te merken dat de heidenen een spirituele stel waren en voelde zich op al zijn mysterieuze manieren nauw verbonden met de aarde. Dood, voor hen, was een deel van Lifes Journey, in tegenstelling tot iets om enorm bang te zijn.

Vandaag is het festival van Samhain nog steeds geoefend in landen over de hele wereld. De moderne viering van Halloween, terwijl niet precies hetzelfde festival is gebaseerd op dit oude Keltische festival en trekt uit de douane en praktijken.

niet zo lang geleden, waren Ierse kerstversiering veel eenvoudiger dan ze nu zijn. De kinderen verzamelden hulst en klimop voor het verslaan, ramen, deuropeningen, mantels en foto's, en de vader zou een raap uitsnijden waarin een grote rode kaars zou worden geplaatst. Dit zou in het raam gaan om de weg te lichten voor de heilige familie op kerstavond. Alleen in relatief recente tijden heeft een Ierse familie een kerststal en een gedecoreerde boom in het huis. Wat Maretak betreft, is het vrij zeldzaam in Ierland en wordt in het algemeen geassocieerd met oude Keltische en Druidic Fertiliteit vieringen; Dit is hoogstwaarschijnlijk waar het gebruik van kussen onder de Mistletoe vandaan komt. LD Ierse Kerst Toastimage: Pashley Manor Gardens.

Bealtaine, Lnasa en Samhain zijn nog steeds de namen van de maanden mei, augustus en november in de Ierse taal. Evenzo zijn een Lùnasdal en een T-Samhain de moderne Schotse Gaelische namen voor augustus en november.

. Als de ... Chef Daniel Holloway

Kook de pompoenpulp gedurende 20 minuten. Roer de maïsolie, eieren, water en pompoenpulp totdat deze soepel wordt. Voeg meel, zoutes walnoten, kaneel, gist, rozijnen en suiker toe.

Uus täna

Samhain rituele cakes met pompoenkruid

Samhain rituele cakes met pompoenkruid

Warme, romige soep is perfect geschikt voor deze tijd van het jaar met de kleurrijke bladeren en de ijzige lucht, het past er precies in. Onder de snede vindt u zowel het recept als de magickal ...

Kom meer te weten
Soul Cake Recept voor Samhain Easy, Veganistisch en Heerlijk

Soul Cake Recept voor Samhain Easy, Veganistisch en Heerlijk

Deze smakelijke, licht gekruide koekjes zijn gemakkelijk te maken voor Halloween en hebben een interessante geschiedenis voor hun oorsprong. Oorspronkelijk gemaakt voor alle zielendag, een dag om de doden te vieren en te herdenken. Het geven en ontvangen van zielscakes is bekend als de oorsprong van truc of behandelen. Je kunt deze koekjes ook maken voor Samhain, een Pagan-festival om het begin van de winter te markeren.

Kom meer te weten
Soul Cake Recepten voor Samhain Food News

Soul Cake Recepten voor Samhain Food News

Samhain is ook bekend als het feest van appels. Vochtig, heerlijk appelbrood is de perfecte vakantie-snack. Neem gewoon een vleugje van dit brood ... het ruikt naar alles wat de oogstseizoen vertegenwoordigt.

Kom meer te weten
Pompoen champignonsoep voor Samhain door Kimberly F. Moore

Pompoen champignonsoep voor Samhain door Kimberly F. Moore

Verken tumblr-berichten en blogs getagd als Samhain-voedsel zonder beperkingen, modern design en de beste ervaring Tumgir

Kom meer te weten
Pinterest wordt niet langer ondersteund op deze browser, dwz 6

Pinterest wordt niet langer ondersteund op deze browser, dwz 6

Sumerische Tuhu Lam en Beet Stew Vandaag, Ziek is het maken van een Soemerische Stew deze tijd, een lam en bieten stoofpot genaamd tuhu uitgesproken Tuhi. Dit is een luxe gerecht, gezien het feit dat vlees was een zeldzaamheid ...

Kom meer te weten
Samyang Fire Hot Cheese Flavoured Chicken Ramen Noodles, 1 Case 8 familie packs, 197. oz

Samyang Fire Hot Cheese Flavoured Chicken Ramen Noodles, 1 Case 8 familie packs, 197. oz

Koop Samyang Hot Chicken Ramen Cheese 140g met een grote waarde bij NikanKitchen. Gratis levering in Duitsland bij bestellingen boven de 50. De hele wereld van Japanse en Koreaanse koken ingrediënten, vers voedsel nd snacks meer dan 9.000 authentieke producten rechtstreeks uit Japan en Korea Super snelle levering

Kom meer te weten
San Marzano Tomatensoep Recept Ciaoflorentina

San Marzano Tomatensoep Recept Ciaoflorentina

Deze lichte tomatensaus, verrijkt met room, is een specialiteit van Cantina Pierino in Buenos Aires. Een beetje extra voorraad verandert het in een prachtige soep.

Kom meer te weten
Meest sanitaire snijplank welk materiaal is de beste keukenhakkerwinkel

Meest sanitaire snijplank welk materiaal is de beste keukenhakkerwinkel

Als een van de meest betwistbare aspecten van winkelen voor snijplanken, die uitzoeken welk materiaal de meest sanitaire snijplank creëert, kan het behoorlijk de taak zijn.

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Santa Fe Green Chile Stew Recept Modified Recept van Santa Fe School of Cooking

Kom meer te weten
Satsuma lange aubergine

Satsuma lange aubergine

In deze video, kijk dan eens naar onze Satsuma-aubergine, een nieuwkomer in de containertuin dit jaar.

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Trigunas Satva, Rajas en Tamas de drie fundamentele kenmerken van de natuur. BERICHTJE STUREN Askdabur Ayurvedische experts voor meer informatie over trigunas Satva, rajas en tamas de drie fundamentele kenmerken van aard

Kom meer te weten
We gebruiken cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven. Door de website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
STA COOKIES TOE.