Navajo Fry Bread Recept

De gecompliceerde geschiedenis van frituurbrood

Dit recept maakt genoeg voor 6 porties. Als je je eigen frituurbrood niet wilt maken, gebruik dan bevroren brooddeeg, zoals Rhodos Rolls; Elke rol ontdooide, uitgerekt en vervolgens gebakken. Sta ongeveer 2 uur toe voor het ontdooien en het stijgende proces.

vorm deeg in 12 gelijkmatige grote ballen en rol uit met behulp van een glooiende pincode, of met uw handen, tot-inch-dikte op een lichtbloemig oppervlak. Strek of rol elk stuk deeg zodat het ongeveer 8 tot 10 inch in diameter is.

een van die invloeden die uit deze soevereine inheemse Amerikaanse natie de grootste in zijn soort zijn, is de schoonheid, geschiedenis en smaak van het gebied van gebieden. Het is een echte vertegenwoordiger van de mensen en het land, met een unieke, maar herkenbare, draai aan wat velen van ons beschouwen als comfort eten.

Navajo Fry Bread is nog steeds een geïnspireerd voedsel van de naties mensen, en het is in vele vormen te vinden met verschillende namen rond het zuidwesten. Aan sommige van de Regio's mensen beschouwt het als een heilige traditie, terwijl anderen het associëren als een zoet gebakken brood dat wordt gevonden bij staatsbeurzen rond het zuidwesten, bestrooid met poedersuiker en honing. In het land van Navajo wordt gerechten echter gebruikt als de basis van de beroemde Indiase taco of Navajo Taco, die is versierd met gebakken vlees, gemalen rundvlees en andere ingrediënten in taco-stijl. Het is ook gegeten met honing of jam, en als aanvulling op elke maaltijd.

Volgens Navajo-traditie werd gebraden brood gemaakt in 1864 met behulp van de bloem, suiker, zout en reuzel die door de regering wordt gegeven toen de Navajo, die in Arizona woonde, gedwongen werden om de 300-mijl reis bekend te maken De lange wandeling en verhuizen naar Bosque Redondo, New Mexico.

Indian Fry Bread is de basis van een populaire gerecht genaamd Indian Taco's. Oorspronkelijk bekend als Navajo-taco's, zijn ze geadopteerd door andere stammen. De Navajo Taco werd gestemd de staatsgerecht van Arizona in een peiling van 1995 uitgevoerd door de krant Arizona Republic.

Indian Fry Bread is traditie voor de Navajo, en wordt geleverd met een verhaal over grote pijn en lijden. Hoewel de traditie van Fry Brood gebruikelijk is van vele zuidwestelijke stammen, is het de Navajo die dit recept heeft ontwikkeld. Ik voel niet dat ik het recept kan delen zonder de oorsprong te delen en wat het vandaag betekent:

Na enkele uren werd geloofd dat er een schikking was overeengekomen. Een jonge krijger door de naam van Sadoval, had echter een eigen plannen. Het monteren van zijn paard begon hij voor het Navajo-feestje te rijden, probeerde ze het verdrag te laten breken. Een u. Calvary Soldier begon te zeggen dat een van de paarden gereden door een Navajo de zijne was, en welke vrede was er in de vergadering die uiteenziet in de strijd. Colonel Washington beval de Navajo om op te staan ​​en het paard naar de soldaat terug te zetten of hij zou erin vallen. De rijder en het paard waren nu verdwenen en de Navajo-partij voldeed niet. Een canon werd afgevuurd en Narbona was dodelijk gewond. Het wordt verteld dat hij werd geselecteerd door een U.. soldaat terwijl hij stervende lag.

de overheidsbenodigdheden van reuzel, meel, zout, suiker, bakpoeder of gist, en poedermelk waren vaak ranzig. Fry-brood kwam uit deze paar voedsel verstrekt tijdens de 4 jaar gevangenschap. Sinds die tijd is het bij de meeste powwows van talrijke stammen gemeenschappelijk eten geworden

Aan sommigen is Indiaas Fry Bread een heilige traditie. Het moet worden geconsumeerd door de mensen totdat de aarde opnieuw gezuiverd is geworden. Waar men ook Indiase Fry Bread vindt, vindt men zijn taco-equivalent, en merkwaardig genoeg, het is vaak genoemd naar welke stam de reservering behoort.

1993 De American Indian Exposition in Anadarko organiseerde Oklahoma zijn eerste nationale frituurbroodwedstrijd. Â Het doel van deze expositie is om inheemse Amerikaanse kunsten en ambachten te pronken en hun cultureel erfgoed te behouden. Â Dit evenement beschikt ook over een van de grootste Amerikaanse Indiase parades in Oklahoma.

Tegenwoordig vandaag, Fry Bread is over het algemeen bekend als een carnaval of staatsbeurs voor het grote publiek. Â In sommige gebieden van de Verenigde Staten, wordt deze zoete traktatie bekend als Oren van de olifant. Â Het is een snelle brood dat is gebakken en diende als een zoete traktatie, besprenkeld met honing en bestrooid met kaneel suiker.

Fry brood wordt meestal gebruikt als de basis van de beroemde Indiase Taco met gehakt en andere taco ingrediënten van uw keuze. Oorspronkelijk bekend als Navajo-taco's, zijn ze geadopteerd door andere stammen. De Navajo Taco werd uitgeroepen tot de Staat Schotel van Arizona in een opiniepeiling 1995 uitgevoerd door de krant Arizona Republic.

Zeef de bloem, zout, poedermelk en bakpoeder in een grote kom. Giet het water via bloemmengsel in een keer toe en roer het deeg met een vork tot het begint één grote klont te vormen.

In een diepe zware pot Verhit de plantaardige olie tot ongeveer 350 graden C. U kunt controleren of u de olie heet genoeg is door ofwel het laten vallen van een klein stukje van het deeg in de hete olie en het zien als het begint te bakken, of door dompelen het einde van een houten lepel in en te kijken of dat bubbels. Uw olie moet ongeveer 1 inch diep in een grote gietijzeren koekenpan of andere grote, zware pot.

te bakken brood te maken in een kom de bloem, bakpoeder en zout. Roer de melk en meng tot het deeg samen komt en een bal vormt. Aan bloem bestoven oppervlak kneed het deeg tot het glad. Laat 5 minuten rusten.

Fry brood bevat slechts vier ingredientsflour, bakpoeder, zout en waterbut achter dit buitengewoon eenvoudig recept is een complexe en tragische, geschiedenis. Het is zo simpel, Bitsoie zegt, maar het is de meest controversiële Native American gerecht.

Een voorbeeld van zo kamp ontstaan ​​van wat bekend zou worden als de lange wandeling. In 1864, de federale regering van de Verenigde Staten opgepakt Navajo mensen en dwongen hen tot 300 mijl ten zuiden mars vanuit hun noordelijk Arizona en Four Cornersarea thuislanden naar het oosten van New Mexico in Bosque Redondo. Honderden mensen stierven elke dag, en nog meer bezweken tijdens hun kampement.

Sommige chef-koks, diners, en leiders voel de dishs koloniale verleden moet het diskwalificeren van eettafels en evenementen. In 2017, de Miss Navajo Nation wedstrijd al afgelopen was de jongen breadpreparation deel van de optocht en koos om deelnemers voor te bereiden traditionele voedingsmiddelen, zoals blauwe maïs pap plaats.

Na meer dan 150 jaar, voor de generaties die gebakken brood hebben gegeten, kan het moeilijk zijn om de dishs gecompliceerde geschiedenis van hun culturele ervaring te ontrafelen. Voor hen zijn gestegen tot het niveau van de ziel fooda gerecht ze opgegroeid eten met vrienden en familie dat heeft zo veel nostalgie als elke andere van oma's recepten.

Er is een grote mate van comfort in het, zegt Bitsoie. Gewoon omdat het was niet betekenen inheemse doesnt zijn geen onderdeel van de cultuur. Dit zijn familie recepten, en we hebben een verband met Itan emotionele verbinding, een familieband. Om dat tie verbreken door te zeggen dat dit is geenszins traditionele isnt fair.

Een middenweg is ook in opkomst. In haar onderwijs en catering, Frank blijft gebakken brood te bereiden, terwijl leer over haar historybut zij maakt een no-bak-versie. Ze maakt gebruik van dezelfde ingrediënten als de gebruikelijke recept maar grills het brood in plaats van frituren het. Het creëert een gezondere versie terwijl een element van traditie. Denver restaurant Tocabe serveert gebakken brood op zijn Amerikaanse Indian fast casual menu; echter, mede-oprichters Ben Jacobs en Matt Chandra, die de Nationale Indiase Taco Kampioenschap in 2009 met Jacobss familierecept won, vervangen door een trans vetvrije oliemengsel voor de veelgebruikte Crisco en maakt gebruik van een snelle flash-bak techniek.

Voor Lewis en vele andere indianen frybread banden generatie met generatie en verbindt ook de huidige naar de pijnlijke verhaal van de geschiedenis van indianen. Navajo frybread ontstond 144 jaar geleden, toen de Verenigde Staten indianen wonen in Arizona om de 300-mijl reis bekend als de Long Walk en te verplaatsen naar New Mexico te maken gedwongen, op het land die niet gemakkelijk hun traditionele nietjes van groenten en bonen zou kunnen ondersteunen. Om te voorkomen dat de inheemse bevolking van honger, de regering gaf hen ingeblikte goederen evenals witte bloem, suiker verwerkt en lardâ €”de ingrediënten voor frybread.

Frybread lijkt te zijn niets meer dan gebakken doughlike een ongezoet trechter cake, maar dikker en zachter, vol met luchtbellen en reservoirs van greasebut wordt vereerd door sommigen als een symbool van Inheemse trots en eenheid zijn. Indian rocker Keith Secola viert het voedsel in zijn populaire lied "Frybread." In Sherman Alexie bekroonde film Smoke Signals, een teken draagt ​​een "Frybread Power" T-shirt. Bothmen noemen frybread vandaag de meest relevante Native American symbool. Ze zeggen dat in strijd statusit het eten vertegenwoordigt zowel doorzettingsvermogen en painreflects deze dezelfde elementen in de geschiedenis van indianen. "Frybread is het verhaal van onze overleving", zegt Alexie.

en toch wordt ook deze culturele unifier beschuldigd om bij te dragen aan een hoge niveaus van diabetes en obesitas op reserveringen. Eén plakje frybread De grootte van een grote papieren plaat heeft 700 calorieën en 25 gram vet, volgens de U.. Afdeling van landbouw. In sommige inheemse Amerikaanse gemeenschappen, zoals de Gila River Pima-stam buiten Tucson, Arizona, schatten de gezondheidsdienstwerkers die meer dan de helft van de volwassen bevolking lijdt aan diabetes. Chaleen Brewer is een voedingsdeskundige bij het Genesis Diabetes Preventie-programma gevestigd in de Gila-rivierhoofdstad van Sacaton. Ze zegt Voeding Voedingsmiddelen zoals verwerkte kaas, ingemaakte vlees, en de reuzel die wordt gebruikt bij het maken van frybread zijn gedeeltelijk verantwoordelijk voor een diabetesepidemie bij haar mensen. Zoals Secola het legt, heeft Frybread meer Indianen gedood dan de federale overheid.

Waarom zijn enkele inheemse Amerikanen die zo graag een voedsel vieren dat de brutaliteit van het verleden vertegenwoordigt en ze misschien in het heden schaadt? Eén reden is de centrale rol van het eten in powwows, intertribale beurzen die inheemse kunstenaars, religieuze leiders, musiciâ € "en voedselverkopers samenbrengen. Gedurende de hele 19e eeuw verbood de federale overheid vaak intertribale bijeenkomsten, en als trotse uitdrukkingen van de Indiase identiteit, zijn de hedendaagse powwows gedeeltelijk een reactie tegen die onderdrukking. Veel Powwows hosten Frybread-wedstrijden, en je zult meestal lange lijnen vinden bij Frybread-standaards. Afgelopen winter, Leonard Chee, een leraar op de middelbare school die deeltijds als Frybread-leverancier werkt, heeft zijn Concessies Trailer 330 mijl van de Navajo-hoofdstad in de ROOM-ROCK naar de Donder in de Desert Powwow in in de Desert Powwow in Tucson, Arizona. Het eten van een plakje Frybread op een powwow is als "absorberen van alles over het evenement", zegt hij, toevoegend: "Een powwow zal niet werken zonder frybread."

Chee is opgegroeid op de Navajo-reservering in Arizona, buitenruit rock. Op deze reservering, die zich overspant met 27.000 vierkante mijl van Noord-Arizona en zich uitstrekt tot Utah en New Mexico, leeft ongeveer 43 procent van de 180.000 inwoners onder de Federal Armoede-lijn, volgens de statistieken van Navajo Nation. De werkloosheid staat op 42 procent. Bijna 32 procent van de huizen is gebrek aan loodgieterswerk. Als kind heeft Chee soms op Frybread gegaan. Wanneer hij zegt dat Frybread het leven van Navajo is, dringt hij erop aan dat hij zijn jeugdarmoede niet verheerlijkt, maar goedkeuring van een gedeelde ervaring met tegenspoed. Frybread verbindt stammen, zegt Chee.

De gecompliceerde betekenis van het eten werd in 2005 gemarkeerd toen Indiase schrijver en activist Suzan getoond Harjo leidde vandaag een kruistocht tegen Frybread in het Indiase land van de krant. Frybread is emblematisch van de lange routes van huis en vrijheid om te bevrijden en rantsoenen, Harjo schreef. Het is de aansluitpunt tussen gezonde kinderen en obesitas, hypertensie, diabetes, dialyse, blindheid , amputaties en langzame dood. Als Frybread een film was, zou het moeilijk kernporno zijn. NEE Verlossen kwaliteiten. Nul voeding.

het artikel veroorzaakte een vlaag van blogposts, letters en follow-upkolommen van Indignant Indictant bij de aanval op zo aanzienlijk voedsel. SECOLA is van mening dat Harjo frybread in een scapegoat heeft gedraaid voor de grotere problemen die behoefde zijn van reserveringen, zoals het gebrek aan gezond voedsel, voedingseducatie en goede toegang tot gezondheidszorg. Hij zegt ook dat het onrealistisch is voor ERADICE Een voedsel dat zoveel culturele kracht voor inheemse Amerikanen bevat. Het thema van zijn lied Frybread is doorzettingsvermogen tegen Onderdrukking . De songteksten beschrijven hoe de Culinary Policeâ € "Colonel Sanders, Captain Crunch, en Major Rip-Offâ €" proberen Frybread van de mensen te stelen. Maar ze konden de mensen niet in de steek houden, Secola zingt, omdat geboren aan het volk een Frybread Messias was, die zei dat je niet veel kunt doen met suiker, meel, reuzel en zout. Maar je kunt een fundamenteel ingrediënt toevoegen: liefde. ' Frybread het nummer, zoals FrybreBread het eten, gaat over iets uit het niets te maken.

Na een bedrijfsjaar worstelt Arizona Native Frybread. Maar Lewis is ongeschoren. Er zijn heel weinig onafhankelijke inheemse Amerikaanse bedrijven, zegt hij. Voor Lewis is Frybread een bron van trots, omdat hij hem heeft toegestaan ​​om aan de armoede van de reservering te ontsnappen en zijn droom na te streven om een ​​ondernemer te worden. Hij heeft weinig bezorgdheid voor de Frybread Controverse of, want die kwestie is de symbolische waarde van het brood. Zijn is een utilitair vergelijking. Frybread smaakt goed. Iedereen wil het. Dus hij verkoopt het.

Fry Brood is om te powwows Welke hotdogs zijn voor honkbalspellen. Of gezalfd met honing of poedersuiker; opgestapeld met gemalen vlees of stoofpot; of gelaagd met bonen, sla, tomaat, geraspte kaas en zure room om een ​​Indiase taco te vormen; Deze gezwollen, kauwende schijven van gebakken deeg zijn een geliefd deel van bijna elke inheemse Amerikaanse bijeenkomst. Fry Brood kan een eenvoudige fooda-combinatie van bloem, bakpoeder zijn, en poedervormde melk gebakken in Lardbut, het is een symbool van trots en een herinnering aan de pijnlijke erfenis dat Amerika-inheemse volkeren doorstaan.

ItalianAmerican Sunday Jus Recept

Je kunt de specialiteiten niet missen met het Napolitaanse gebakken voedsel van 39 gourmet in Jesolo in Largo Tempini. Kom en probeer ze in een explosie van smaak

Uus täna

10 beste vis taco's met kool slaw recepten yummly

10 beste vis taco's met kool slaw recepten yummly

Krijg wijnen die goed gaan met je maaltijd

Kom meer te weten
Originele Neiman Marcus DIP-recepten met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Originele Neiman Marcus DIP-recepten met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Miljoen Dollar DIP-kaas, spek, uien en amandelen komen samen in minuten om een ​​aperitief te maken dat smaakt als een miljoen dollar

Kom meer te weten
Millionaire Dip Recept Bacon en Cheddar

Millionaire Dip Recept Bacon en Cheddar

5ingrediënt Neiman Marus DIP, AKA MILJOEN DOLLAR DIP, is een recept dat iedereen laat die meer wil dat het letterlijk 5 minuten duurt om te maken

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Een ijsrecept om je leven slechts 3 ingrediënten te veranderen en zo ongelooflijk gemakkelijk te maken. Waarom niet dit weekend op je familie testen

Kom meer te weten
Nooit falen romig karamel icing recept van het Christus Lutheran Church Family Cookbook

Nooit falen romig karamel icing recept van het Christus Lutheran Church Family Cookbook

Easy Caramel Icing Brown Sugar Recepten met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Kom meer te weten
Word verliefd op New Fall smaken Cinnaholic Downtown Naperville

Word verliefd op New Fall smaken Cinnaholic Downtown Naperville

Van hazelnoten tot kurkuma, onze daling van de trendsgids van de herfst flavors brengt u van de dag van de arbeid naar Thanksgiving 2021 en daarbuiten.

Kom meer te weten
Tomasitas groene chili

Tomasitas groene chili

Kun je Great Chile Verde maken zonder luikjilies Yep.

Kom meer te weten
New Orleans Fried Oyster Poboy Recept van swimmerjs

New Orleans Fried Oyster Poboy Recept van swimmerjs

Chef-kok John Folse Company is de moedermaatschappij van verschillende food gerelateerde industrieën. Van aangepaste productie van voedingsmiddelen met een lekker eten en bed breakfast, Chef John Folse Company omvat vele aspecten van de foodservice-industrie. Van Lafittes Landing Restaurant bij Bittersweet Plantation om onze fabriek ligt aan de rivier in New Orleans, de chef-kok John Folse Companys gumbo van de foodservice-locaties blijven kruiden toe te voegen aan de pot. White Oak Plantation ligt in het hart van Baton Rouge is de thuisbasis van onze catering divisie die diensten in offpremise en on-site coördinatie evenement. Uitzonderlijke Endings herbergt onze gebak divisie, die levert hapjes aan de regionale CC's Gourmet Coffee Houses. Daarnaast heeft de chef-kok John Folse Companys uitgeverij divisie 7 boeken in de Cajun Creoolse serie geproduceerd en accepteert titels van onafhankelijke schrijvers. Chef-kok John Folse gastheren een talkshow op de radio genoemd

Kom meer te weten
Finger Lakes Feast

Finger Lakes Feast

Romige Au Gratin Aardappelen Verwarm Oven voor 400 graden F. Boter A 1 Quart Casserole Dish. Laag 12 van de aardappelen in de bodem van de voorbereide braadpanschotel. Top met de uienplakken en voeg de resterende aardappelen toe. Seizoen met zout en peper naar smaak.

Kom meer te weten
7 FRITEER FOUTEN MINDINGEN MOETEN MOETEN MAKEN HOE MEN

7 FRITEER FOUTEN MINDINGEN MOETEN MOETEN MAKEN HOE MEN

In deze Ninja Foodi Dual Zone Air Fryer Review hebben we chips, gepaneerde vis en zelfs luchtfriteuse brownies gemaakt. Heres hoe het ging

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Het is niet nodig om naar een highend restaurant voor krabbenen te gaan als je ze gemakkelijk thuis kunt doen in je Instant Pot. Van de vriezer naar de tafel in 20 minuten.

Kom meer te weten
We gebruiken cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven. Door de website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
STA COOKIES TOE.