Franse aardappelpannenkoeken

Aandacht vereiste cloudflare

Ik was opgericht tegen het maken van deze Duitse aardappelpannenkoeken op de traditionele manier nadat ik mijn knokkels had geschraapt die aardappelen hadden gekrabd. Iedereen hield van de pannenkoeken, maar ik moest gemakkelijker en veiliger vinden om aardappelpannenkoeken te maken.

Wat te dienen met aardappelpannenkoeken?

Voor de Duitse pannenkoeken gebruik ik een mengsel van canola-olie en boter. De olie heeft een hoger brandpunt dan boter, maar het toevoegen van boter aan het zal helpen bij de smaak. Een alternatief is om Butterschmalz of verduidelijkte boter te gebruiken.

Zowel de aardappelpannenkoeken en de latken voldoen aan de verlangen naar heerlijk gebakken aardappelcakes. Beide zo goed. In feite genieten veel Oost-Europese landen ook van hun eigen versies van pannenkoekrecepten. Bijvoorbeeld, als ik aan Zwitserland denk, komen hun prachtige RSTI naar de mijne.

wat zijn de beste aardappelen om te gebruiken voor aardappelpannenkoeken?

de beste aardappelen om te gebruiken voor zowel aardappelpannenkoeken als latken zijn zetmeelmachtige typen, zoals de Russet. Omdat deze niet altijd beschikbaar zijn, kan Yukon Golds worden gebruikt. Deze worden beschouwd als particuliere aardappelen en werken goed voor de meeste recepten.

klaar om het traditionele pannenkoekrecept van Oma te maken?

Latkes zijn vastgebonden aan Hanukkah omdat Joodse culturen wereldwijd gebakken voedsel eten om de vakantie te markeren. Maar waarom gefrituurd? Een deel van het verhaal van Hanukkah viert de wonderbaarlijke aard van een klein vaartuig van olie, zei dat hij acht dagen een heilige lamp heeft gehouden in plaats van slechts één. Veel Joodse families lichte kaarsen elk van de acht nachten van de vakantie in een Hanukkiah, of Hanukkah Menorah. Deze speciale Candelabra heeft acht kaarsen plus de sjamh, gebruikt om de andere kaarsen te verlichten. Gebouw op het thema van olie, veel Joden gebakken voedsel om te eten terwijl ze in kaarslicht koesteren.

bij het overwegen van het latke, of een ander Joods voedsel, is het cruciaal om niet alleen te concentreren op de consumptie van gerechten, maar ook op het bureau van degenen die het koken doen. Nadat een recept voor generaties is doorgegeven, kan het opgelost worden. Dit kan een geweldige kwaliteit zijn. Het kan zinvol zijn om traditie door te gaan door op dezelfde manier te koken als de familie in de afgelopen jaren. Als men echter in de tijd ver genoeg zou gaan, moest iemand in de afstamming de eerste zijn geweest om een ​​nieuw ingrediënt op te nemen. Sommige joodse koks, generaties geleden hadden het lichte idee om Latken te maken van de aardappel van nieuwe naar-hen, naast het maken van Latkentes uit wortelgroenten, granen of zuivel. Alle reden om alle koksvrouwen te eren, het meest waarschijnlijk de vaardigheden die nodig zijn om een ​​maaltijd te coaxen, zelfs een feestelijk feest, van bescheiden ingrediënten.

deze winter, overweeg dan de mogelijkheid om meer te weten te komen over traditionele vakantievoedsel. Hoe lang is het gerecht gegeten? Wie was verantwoordelijk voor het maken van het, het perfectioneren en het doorgeven aan toekomstige generaties? Hoe kwamen technologische vooruitgang in het spel? Voedselgeschiedenis, één ontdekt , bevindt zich niet buiten de wereldevenementen. Historische veranderingen hebben rechtstreeks van invloed op de ingrediënten, technieken en gerechten die zo ingebouwd kunnen worden in een culturen repertoire dat ze vast en onveranderlijk lijken.

wat ons denkt: wat voor voedsel gerelateerd is Beslissingen , beïnvloed door huidige politieke, economische en sociale -omgevingen , kunnen we dit jaar doen dat uiteindelijk kan worden gezien Als vaste tradities op de manier van toekomstige generaties genieten van hun vakantievoedsel?

Jane Tuszynski is de programmacoördinator van het YIVO Instituut voor Joods onderzoek. Haar onderzoek aan de Universiteit van Chicago richtte zich op drukken van assimilatie op Oost-Europese Joodse immigranten in de Verenigde Staten, specifiek in de keuken.

wat is het verschil tussen dit recept en latken?

Oorspronkelijk werd dit recept gedrukt in mijn bakplaat, de FLIPPIN 'Awesome Backyard Backlebel Cookbook: Smakelijke recepten, pro-tips en gedurfde ideeën voor buiten Flat Top Grillin'but Ik heb besloten het hier met u te delen, want het is zo eenvoudig om ontzettend heerlijk te maken. Als je van alle dingen houdt, bekijk dan dit tweemaal gebakken aardappelrecept.

We naderden opnieuw Hanukkah, wat betekent dat het tijd is om te beginnen met ruzie maken of het vroeg of laat dit jaar is, kreunend, ik kan niet geloven dat je de pupik hebt weggegooid!, En verdedigen Je keuze om niet naar de Grad School te gaan, zodat je kunt zitten en een bord hebt op eten op internet.

een latke heeft drie hoofdelementen: aardappel, ui en een bindmiddel. Het aardappelgedeelte is eenvoudig. Krijg niet alles FancyRusset-aardappelen zijn alles wat je nodig hebt. Russles, vaak Idaho-aardappelen genoemd, bruin het beste en produceer de interieurs Interiors , dankzij hun hoge zetmeelgehalte.

Samen samen een drainerende rigmine is een velpan gelaagd met papieren handdoeken naar een portieplateau. Krijg die eieren uit de koelkast, dus je vingers bevriezen niet het mengen van de tijd. En premie je Matzo-maaltijd, in gedachten houden dat het gemakkelijker is om extra terug te keren naar de container wanneer je handen schoon zijn dan om meer uit te gieten met je ellebogen.

Waarom cheesecloth? Weet je nog toen we praatten over het bevrijden van zetmeel van aardappelen, en hoe overtollig vocht is de vijand van een knapperig latke? Welnu, hier is de oplossing: de grootste latke truc van alle tijden.

Toen ik voor het eerst leerde hoe ik Latken moest maken, werd ik geleerd om de aardappelversnippersten tegen een vergiet te drukken om overtollig vocht uit te trekken in een kom hieronder. Het zetmeel verzamelt zich aan de onderkant van de kom en kan, nadat het water wordt afgevoerd, aan de latke-mix worden toegevoegd. Het is een nette truc.

ik was zo verrukt om mijn exemplaar van Nelas Cookbook te krijgen. Het is een kookboek geschreven door Nela Rubinstein, vrouw van beroemde Poolse Amerikaanse pianist Arthur Rubinstein. Haar recepten zijn Pools, Litouws en Amerikaans, en ik was verrukt om een ​​recept te zien voor Poolse aardappelpannenkoeken!

Nela maakt haar aardappelpannenkoeken een beetje anders dan andere recepten die ik heb gezien. Ze gebruikt geen meel â € " in plaats daarvan de voorkeur om de aardappelzetmeel te gebruiken die van de geraspte aardappelen is gedraineerd. Het was het eerste recept dat ik van het kookboek heb geprobeerd.

Ik probeer dit al jaren te doen, alleen om te eindigen met een beslag dat oplost in de olie. Waar heb ik het gekke idee gekregen dat ik mate aardappelen moest gebruiken? Ongeacht wat ik heb toegevoegd â € "meel, ei, of hoe ik het deeg â €" rampspoelde. Niet meer.

Poolse vrienden hebben me verteld dat ze ze graag eten met suiker en kaneel, of misschien zure room. Wat dacht je van zure room en een pop van kaviaar? Â De mogelijkheden zijn overheerlijk. Oh ja, gewoon is ook echt goed.

PlantBased Tinga Recept Vegan Mexicaanse Pulled Chicken

Dit plantbased Tinga is niet alleen veganistisch, zijn ook glutenvrij, top allergenfree en paleofriendly. Zijn gemaakt met echte, hele voedingsingrediënten.

Uus täna

Courgette pasta met tomatensaus chef savvy chef savvy

Courgette pasta met tomatensaus chef savvy chef savvy

Leer hoe je courgette noedels kunt maken in 5 leuke vormen gezond, dit courginese noedels recept is een geweldige manier om de pastasalade, lasagna meer op te lichten.

Kom meer te weten
Knapperige knoflook Parmezaanse zucchini-beignets

Knapperige knoflook Parmezaanse zucchini-beignets

Mijn vriend Linda uit de kerk deelde dit recept een paar jaar geleden met mij mee. Het is zo ongeveer courgette-tijd en dit recept is een geweldige manier om het te gebruiken.

Kom meer te weten
10 heerlijke garnalencocktailvariaties

10 heerlijke garnalencocktailvariaties

Een Classic Nevada Casino Shrimp Cocktail met een Avocado Twist in Californië

Kom meer te weten
Steak-garnalen in romige chivele sausrecepten

Steak-garnalen in romige chivele sausrecepten

KRIJG FILET Steak met garnalen Peppercorn Saus Recept uit Food Network

Kom meer te weten
Jamaicaanse Jerk Garnalen Taco's Recept Mission Foods

Jamaicaanse Jerk Garnalen Taco's Recept Mission Foods

Garnalen Tacos Street Tacos Recepten met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Kom meer te weten
Garnalen op Baguette-recepten met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Garnalen op Baguette-recepten met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Garnalen-broodkaas maken een maaltijd ervan of plak dienen als aperitief. Je kunt zelfs resterende garnalen gebruiken. Winnaarwinnaar, Garnalen Diner.

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

De beste gebakken garnalen beslag recepten op yummy rode kreeft batterfried garnalen, copycat rode kreeften batterfried garnalen, copycat rode kreeft batterfried garnalen

Kom meer te weten
Toegang tot deze pagina is geweigerd.

Toegang tot deze pagina is geweigerd.

Het beslag is ongelooflijk veelzijdig. Probeer het op groenten, Seafoodheen Gesneden fruit

Kom meer te weten
Een momentje...

Een momentje...

Dit garnalen Ceviche Recept heeft een smaakprofiel en feestelijke helderheid die een geweldige match is met onze Monterey Pinot Gris en een warme middag op het dek.

Kom meer te weten
Mollig en tedere garnalencocktailrecept

Mollig en tedere garnalencocktailrecept

Garnalencocktail is het perfecte gerecht om dit vakantieseizoen aan uw gasten te dienen

Kom meer te weten
Pinterest wordt niet langer ondersteund op deze browser, dwz 6

Pinterest wordt niet langer ondersteund op deze browser, dwz 6

Een authentiek Louisiana-recept met een rijke en pittige verse tomaten-gebaseerde roux met verse knoflook, paprika's, selderij en uien gemengd met langoesten en garnalen. Een beetje tijdrovend maar de moeite waard om te dienen over gestoomde rijst met Hushpuppies Andor Crackers aan de zijkant.

Kom meer te weten
Pinterest wordt niet langer ondersteund op deze browser, dwz 6

Pinterest wordt niet langer ondersteund op deze browser, dwz 6

Life Magazine is het gekoesterde fotografische magazine dat de 20e eeuw heeft gechronificeerd. Het woont nu bij het leven. om, de grootste, meest verbazingwekkende verzameling professionele fotografie op internet. Gebruikers kunnen browsen, zoeken en bekijken van foto's en evenementen. Ze hebben gratis toegang tot delen, afdrukken en plaatsen voor persoonlijk gebruik.

Kom meer te weten
We gebruiken cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven. Door de website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
STA COOKIES TOE.