Pinterest wordt niet langer ondersteund op deze browser, dwz 6

Cimafunks El Alimento combineert Afrocuban-ritmes met klassieke Amerikaanse funk

Het album wordt geopend met funk aspirine, met funklegende George Clinton. Rodrãguez noemt de samenwerking een van de grootste ervaringen van zijn carrière. Je verwacht dat het zo intens zal zijn, zegt hij om met Clinton te werken. Maar uiteindelijk was het als praten met een vriend. Hij zegt dat hij en Clinton ook over de invloed van Afro-Cubaanse muziek op de muziek van Clinton verbonden is.

Rodrguez trad toe tot de Ari Shapiro van NPR om te praten over hoe hij de wijsheid van zijn grootmoeder in het album heeft verwerkt en hoeveel hij er naar uitkijkt om terug te keren naar het podium na de pandemie. Luister in de bovenstaande audiospeler en Stream het nieuwste album van Cimafunk hieronder.

Miami Buiten Versailles Restaurant, op Calle Ocho, in de buurt van Miamis Little Havana, duizenden demonstranten zijn in de afgelopen twee weken verzameld, zwaaiende rode, witte en blauwe vlaggen Cubaanse en Amerikaanse in de gietende regen en de verstikkende vochtigheid.

Versailles is al 50 jaar een community-oriëntatiepunt, en het heeft al tientallen jaren van grote Cubaanse Amerikaanse nieuwsgebeurtenissen van grote Cubaanse Amerikaanse nieuwsgebeurtenissen aangetrokken. De drukte zijn niets nieuws. Demonstranten hebben hun energie lang bijgevuld met CAF Cubano en Guava-and-Cheese Pastelitos uit de Ventanita, het restaurants Tiny Service-venster.

geopend in 1971 door Mr. Vallss Vader, Felipe A. Valls Sr., Versailles is ontworpen door een familielid van de Cubaanse Amerikaanse rapper Pitbull en genoemd naar het paleis in Frankrijk vanwege zijn sierlijke DCOR van uitgebreide vergulde spiegels en kroonluchters.

Duizenden zijn gehaast naar Versailles, die hun lepels op potten en pannen bonzen, om gebeurtenissen zoals de World Series-overwinning van Florida Marlins 1997 te vieren en de dood van Fidel Castro in 2016. Menigten verzamelden zich hier tijdens de vechtpartij voor Elin Gonzlez Vond de kust van Florida in 1999 en toen de voormalige president Barack Obama verhuisde om de volledige relaties tussen de Verenigde Staten en Cuba te herstellen.

Versailles diende als een vroege hub voor de eerste Cubaanse Amerikaanse politici die lopen voor de Commissie Miami City, zoals Armando Lacasa, zei Professorno. Maurice Ferr, een Puerto Rican en de eerste Latino burgemeester van Miami bezochten ook het restaurant.

Verplaatst door de Geest en boodschappen van demonstranten in de Verenigde Staten en de wereld, is CET toegewijd om verder te gaan, met en leren van afro Cubaanse kunstenaars, ondernemers en professionals. Vooruitgang op gebieden in de buurt van racisme en discriminatie, sociale rechtvaardigheid en het houden van zinvolle dialogen is lang te laat. CET zal zijn partnerschappen op de grond blijven uitbreiden en deelnemen aan bruggebouwactiviteiten aan en uit het eiland gericht op deze kwesties. CET voert ook een interne beoordeling uit om het inhuren van praktijken, gevoeligheid en analyse van de bedrijven, organisaties en individuen waarmee we samenwerken te versterken. Als onderdeel van deze inspanning, goed werk met partnerorganisaties om Afro Cubaans eigendom en bediende bedrijven op het hele eiland te markeren, te beginnen met deze lijst van 18 geweldige bedrijven die u moet weten.

reglasoul is een project dat is gestart door activist en lid van Hip-Hop Duo Obsesion, Alexey El Tipo Este en fotograaf en filmmaker Amberly Alene. Het project bevordert een alternatieve holistische levensstijl en gebaseerde geneeskunde door middel van gebeurtenissen en workshops in hun gemeenschap van Regla, Havana. Hun missie is om zorg en middelen te bieden voor de leden van onze gemeenschap met minimale toegang tot de middelen om hun zelfzorg, geestelijke gezondheid, voeding en algemene wellness voor zichzelf en hun gezinnen beter te verbeteren. Door onze internationale initiatieven van retraites en collaboratieve projecten proberen we afro-afstammelingen van zowel binnen als buiten Cuba aan te moedigen om ons te helpen de duurzame infrastructuur te creëren die nodig is om een ​​betere wellness-outlook te creëren voor de zwarte en bruine mensen van de gemeente Regla. S die, ze verwelkomen lokale en buitenlandse groepen om van hun workshops te leren en met hun gemeenschap in Regla te ruilen.

Liber Puente Bar en zijn team kunnen elke en al uw technologische behoeften op hun werkplaats repareren, centraal gelegen naast Coppelia in Vedado. Vanaf het repareren, optimaliseren en onderhouden van laptops, telefoons en printers, software ontwikkeling en marketing, heeft Puente Bar niet alleen bouwde een powerhouse tech werkplaats, maar heeft ook samengewerkt met meer dan 30 verschillende overheid hebben gekregen, met succes navigeren CubaÂ's lastige juridische kaders. TostoneT bestaat al sinds 2012, maar Puente Bar, die werktuigbouwkunde gestudeerd en raakte geïnteresseerd in computersystemen op jonge leeftijd, heeft dromen en doelen voor zijn bedrijf die nog maar net zijn begonnen. Neem contact met hen hier.

Hilda Zulueta begon Zulu zakken in 1992, pal in het midden van de speciale periode, een economische depressie die het eiland land worstelen verlaten. Het was een onwaarschijnlijke tijd om een ​​ondernemende poging starten, maar ze zag het als een kans om te helpen haar familie te herstellen. Ze begon crafting en weven handgemaakte leren tassen, aanvankelijk herbestemming stukjes leer, in prachtige en unieke ontwerpen. Na jaren van honen haar vaardigheden, evenals het brengen van andere familieleden naar het team, heeft Hilda een prachtig, uniek en herkenbaar merk gecreëerd die vitrines haar briljante vakmanschap. U kunt hun winkel in Oud Havana te bezoeken om hun gehele collectie tassen te zien, variërend van kleine portemonnee en handtassen om terug te pakken en plunjezakken, allemaal gemaakt van onberispelijke kwaliteit leer.

Na zes jaar werkzaam in Londen cafes, Nelson Tamayo Rodriguez besloot dat het tijd om thuis te komen naar Havana naar een cafe van zijn eigen te beginnen. El Caf, om precies te zijn. El Caf is snel uitgegroeid tot een must-hit in Havana te worden, met verse sappen, schuimige koffie, en verpakt broodjes met smaken om naar huis te schrijven over. Het aanbieden van eenvoudige, maar de kwaliteit tarief, heeft Nelson een niche op Amargura straat gevonden, en zijn klanten blijven terugkomen.

Op een eiland met regelmatige schaarste, zijn er nauwelijks gespecialiseerde producten die tegemoet te komen aan de afro-afstammeling communitys behoeften. Erly Pennycook Ramos uiteengezet om dat te veranderen met Que Negra, haar lijn van volledig natuurlijke haarproducten voor afro-hair. Que Negra biedt producten voor de behandeling, hydrateren en gezond te houden natuurlijke krullen. Erly kreeg het idee voor de productlijn na te willen jonge meisjes vieren hun quinceera een andere, gezondere optie dan de agressieve chemicaliën gebruikt om haar recht te geven. Erly gelooft dat Cubanen moeten minder afhankelijk zijn van buiten de export, en de focus op wat ze al havea €”alles van de lijn is afkomstig en lokaal geproduceerde in Ciego de Avila, waar de Erly vandaan komt. Haar producten zijn te vinden in winkels in Havana, waaronder Beyond Roots.

De eerste keer dat ik Cuba, bezocht in 2016, nam ik een selfie vlak voordat het vliegtuig landde op de startbaan op de internationale luchthaven van Havana's Jos MartÃ. Op de foto, een brede glimlach spreads over mijn gezicht van oor tot oor. Na bijna een decennium van verlangen om stap voet op dit Caribische eiland, eerst geïnspireerd door mijn college cursussen over de Cubaanse geschiedenis, had ik uiteindelijk toch. Uitgerust met die lessen, de autobiografieën van de Cubaanse sociale activisten ik had gelezen, en een oprechte nieuwsgierigheid, zou ik op een plek landde slechts 100 of zo mijl van Florida â €”maar degene die ik had meestal niet in staat om te bezoeken geweest tot President Obama ontspannen beperkingen op reizen in 2015. ik heb ook kwam met een aantal aannames, en de geromantiseerde ideeën die veel Amerikanen over dit eiland.

Zoals ik verkend Havana voor de eerste keer, mijn toeristische blik werd getrokken naar die dingen die we verwachten van Cuba: the-candy gekleurde auto's van weleer, de barokke architectuur bespat met heldere Caribische kleuren, de drie-dollar mojito's, en het bezwete late-night salsa sessies. Maar het is gemakkelijk om een ​​plaats te idealiseren wanneer u springen in het perceel zonder te weten wat er gebeurt achter de schermen. De vrouwen die sigaren en muzikanten , die uit gemorst in de straten van Oud Havana presenteerde een toeristische verhaal dat ik wilde gaan dan verkocht. Dat is de reden waarom, bij een volgend bezoek een jaar later, heb ik vastbesloten om meer te leren over de verhalen van zwarte Cubanen een gemeenschap van meer dan een miljoen die tot ver buiten de hoofdstad strekt zich uit naar andere delen van het land, zoals Santiago in het zuidoosten.

Dit eiland is een diaspora bewijs van tradities die nooit zou kunnen worden verbroken, zelfs met de handen in de boeien op reis over de oceanen, zelfs met de economische ongelijkheid en discriminatie die vaak sociale mobiliteit voor Black Cubanen vandaag verbieden. Ondanks deze obstakels, Afro-Cubanen blijven trots te ondersteunen en te handhaven West-Afrikaanse tradities, met inbegrip van Yoruba-gebaseerde religieuze praktijken eerste Cuba door verslaafde Afrikanen in de 16e eeuw bracht. Mijn meest authentieke momenten in Cuba heb mijn uitwisselingen geweest met de kunstenaars ., Muzikanten , onderwijzers en verhalenvertellers het houden van dit erfgoed levend Omdat kunst de waarheid vertelt en geoefende traditie vertelt van overleven.

francisco en elina nez, artiesten

Ontmoeting Francisco Nez voor de eerste keer was een emotionele ervaring, maakte nog meer dus door de krachtige doeken die bijna elke hoek van zijn havana-appartement vulden. Ik had een online correspondentie met hem en zijn dochter, Elina ontwikkeld, na het vinden van zijn werk en die bezoekers aanraden aan zijn studio door mijn bedrijf CrusGlobal. Elina begon zelfs haar Engels met mij te beoefenen via e-mail, terwijl Francisco nieuwe stukken en updates van het dagelijks leven deelde.

Francisco's kunst heeft abstracte en figuratieve portretten die voornamelijk centreren op Afro-Cubanen. Een van mijn grootste souvenirs, een schilderij van een jonge jongen met ebony huid en piercing ogen, komt uit zijn huisstudio. Veel Cubanen beginnen te tekenen als kinderen, zegt hij. Ik besefte al heel vroeg dat ik de hele tijd wilde tekenen, omdat ik er zo veel om gaf. Ik heb mijn leven gewijd aan het ontwikkelen van mijn vaardigheden. Zijn stukken kunnen momenteel worden bekeken bij GalerÃa Victor Manuel, in Havana en zijn studio, die open is op afspraak. Ik ben geïnteresseerd in het tonen van Afro-Cubaanse geschiedenis en cultuur door mijn kunst, omdat het mijn geschiedenis is, mijn cultuur, legt hij uit. Door mijn kunst wil ik ook een betere toekomst voorstellen. Kunst is daarvoor een uitstekend hulpmiddel. Het is magie. Het kan worden begrepen door mensen die uit vele verschillende contexten komen.

als kind, vroeg Elina uren door met aquarellen en kleurpotloden en blijft ze in haar vrije tijd schilderen. Ze vertelt me ​​dat voor haar, het schilderen geen keuze is, maar een noodzaak. "Alive zijn is zo geweldig, maar soms kan het zo eng zijn," zegt ze. "Door te creëren, kan ik ontsnappen in een wereld van kleuren en vormen die alleen de kunstenaar me kan voorstellen."

Amberly Alene Ellis, een native Baltimore, kwam in 2014 voor het eerst naar Cuba om het werk van afro-Cubaanse vrouwen filmmakers te bestuderen op een subsidie ​​van het Cubaanse Institute of Cinematografische kunst en de industrie in Havana. Haar tijd in Cuba leidde tot een documentaire van 2016 , Hermanas en Ruedas. Het leidde haar ook naar haar man, Alexey â € "een Cubaanse hiphopkunstenaar en activist geboren en opgevoed in Regla, een kleine gemeente over de baai van Havana die vol is met Afro-Cubaanse geschiedenis.

Samen begonnen ze Reglasoul, een holistisch wellness-project gericht op het machtigen van Afro-Cubanen met een meer bewuste levensstijl. We zagen een verschrikkelijke behoefte aan meer wellness-middelen, met name onder de zwarte bewoners van onze gemeenschap in Regla, zegt Ellis. We hebben grote ongelijkheden gezien in termen van toegang tot voedsel, medicijnen, ondersteuning met psychische problemen, prenatale en postpartum-ondersteuning, en nog veel meer. Reglasoul biedt gratis workshops, evenementen en cursussen om deze problemen te bestrijden en communautaire leden te versterken.

Ellis is ook een fotograaf en haar portretten van het Cubaanse leven zijn te zien in een aantal galerijen in de U., inclusief de National Gallery of Art in Washington, D.. En het Cultural & Educational Center van Clemente Soto Vlez in New York City. "Fotograferen van de zwarte ervaring in Havana heeft me de kans gegeven om te gaan zitten en te praten met mensen van zoveel verschillende achtergronden en wandelingen," zegt ze. "Ik heb geleerd dat fotografen een grote verantwoordelijkheid hebben voor de gemeenschappen die we documenteren." Voor bezoekers van het eiland suggereert ze verder dan alleen Havana te verkennen. "Leer over de palenques in Matanzas, of, ga naar het oosten, naar Santiago en Oriente, om de invloed van zwart Immigrant werknemers uit andere delen van het Caribisch gebied, zoals Haïti, Jamaica en de Antillen. Ik denk dat het belangrijk is dat mensen naar Cuba kijken vanuit een meer divers oogpunt. ".

Deze Afrikaanse traditionele Spiritualiteit is wat ons in leven hield, Wallace legt uit. Zoals Dr. Martano Vega zegt, het is de draad die 'de Afrikaanse wereld verbindt'. Het is ons geheugen, onze erfenis, de blijvende behoefte om het evenwicht te behouden met goddelijkheid, natuur, zelf en belangrijkste, verwantschap en gemeenschap. Tijdens de pandemie hebben hij en Harris Machado een aantal online cursussen aangeboden aan Black Latijns-Amerikaanse geschiedenis en onderwerpen die het centrum op het hedendaagse leven van Afrikaanse afstammelingen in de regio, zoals een workshop in het spelen van de Afro-Peruviaanse Cajón, een box- Gevormd percussie-instrument, geleid door zwart muzikanten . Ze zullen ook virtuele Afro-Cubaanse tours van Havana blijven bieden.

Elke Single Latijns-Amerikaanse en Caribische natie dankt zijn ontwikkeling aan zwarte mensen. Het is de 500 jaar Afrikaanse arbeid, talenten, creativiteit, genie en Spiritualiteit die deze regio heeft gebouwd, zegt Harris Machado. We nemen mensen om die locaties te ervaren waar de architecten van deze naties nog steeds leven, liefhebben en bestaan ​​in hun volheid.

Victor Ricardo Aguilera Snchez, Cofounder van Stage Cubaanse Cigars Tours

Snchez Cofounded Stage 540, die sigaren-workshops en educatieve tours, naast Aimara Pujadas in 2017 biedt. Het paar werd geïnspireerd op hun herinneringen aan dit alomtegenwoordige symbool van Cuba: de geur van tabak Bladeren van hun jeugdhuizen, de trekjes hun grootouders zouden 's avonds duren. De workshops die ze aanbieden in Havana zijn lessen niet alleen op de juiste roltechniek, maar ook over de geschiedenis van de sigaar, inclusief het belang ervan in de religieuze praktijken van Afro-Cubanen.

Aguachile PA La Cruda Restaurant, Guadalajara

Aguachiles Receta Recepten met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Uus täna

Aguachile in Mexicaanse stijl Ceviche Origin, Curiosa en Recept The Food Wonder

Aguachile in Mexicaanse stijl Ceviche Origin, Curiosa en Recept The Food Wonder

Aguachile is een schotel van garnalen gedeeltelijk gekookt in limoensap, vervolgens gemengd met groenten. Sinds ik ben allergisch voor schaaldieren kreeft, krab, garnalen, en geïnspireerd door mijn vorige post, ik dacht dat het maken van een partij van shrimpless aguachile gebruik shirataki konjac ... klik op de titel voor meer

Kom meer te weten
Aguachile Rojo-recepten

Aguachile Rojo-recepten

Rode Aguachile-recepten met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Kom meer te weten
Authentiek Aguachile Recept de Misadventures of Bakken

Authentiek Aguachile Recept de Misadventures of Bakken

Stap uit je comfortzone met verse steak Aguachile Verde. Zeldzame biefstuk wordt geserveerd met een citrusmarinade, smaakstoffen en mals het vlees te maken.

Kom meer te weten
Mexicaanse Scallop aguachile Verde

Mexicaanse Scallop aguachile Verde

Award winnende, specialist Mexicaans eten producent, gevestigd in Londen. Koop onze tortilla's en pepers online.

Kom meer te weten
Gekoelde garnalen en sint-jakobsschelpen in kruidig ​​tomatillo-sausrecept

Gekoelde garnalen en sint-jakobsschelpen in kruidig ​​tomatillo-sausrecept

Ik ben geobsedeerd door alle dingenverdiendelijk, sindsdien terugkomend van mijn reis naar Baja Californië, of het nu Salsa Verde Oraguachile ...

Kom meer te weten
Thomasina Miers Mexican Aguachile Recept

Thomasina Miers Mexican Aguachile Recept

Als je van Ceviche houdt, zult u van deze verse gemarineerde garnalen van Marcus Samuelsson houden.

Kom meer te weten
Receta DE aguachile RECEPTEN

Receta DE aguachile RECEPTEN

Bereid een heerlijke aguachile typisch voor Sinaloa keuken, net als degene die ze voor te bereiden op de stranden van Mazatln, vergeet dan niet om het te proberen.

Kom meer te weten
De slechte Gringo-gids voor Mexicaanse koken

De slechte Gringo-gids voor Mexicaanse koken

Todas Las Recetas Con Camarones, Tipos, Ideeën Y Como Prepararlas de Manera FCCIL EXPLICADAS PASO A PASO CON ingrediënten, FOTOS Y Consejos.

Kom meer te weten
Foodservice-directeur

Foodservice-directeur

Als je van zuur en warmte houdt, is dit het gerecht voor jou Aguachile, dat een Sinaloastyle Ceviche is, hier wordt gemaakt met Serrano Chiles en een overvloed aan limoensap die combinatie perfect werkt met delicate palmitos, harten van de palm, die een in het evenwicht is in textuur tussen romigheid en stevigheid

Kom meer te weten
AIP gemarineerde flank steak Wendis AIP-keuken

AIP gemarineerde flank steak Wendis AIP-keuken

Gemarineerde flank steak Een gemakkelijk, heerlijk, Meltinyourmouth hoofdgerecht. AIP, Paleo, lage fodmap, hele 30 compliant.

Kom meer te weten
Air Fryer Spruitjes Frozen Recepten met ingrediënten, voedingsstoffen, instructies en aanverwante recepten

Air Fryer Spruitjes Frozen Recepten met ingrediënten, voedingsstoffen, instructies en aanverwante recepten

Air Fryer Spruitjes Frozen Recepten met ingrediënten, voedingsstoffen, instructies en aanverwante recepten

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Hoe laat en temperatuur om lucht Fried Frozen Foods in the Air Fryer te koken Onze luchtfriteuse kookgidsen laat je zien hoe je bevroren voedsel in de luchtfritor kunt koken.

Kom meer te weten
We gebruiken cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven. Door de website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
STA COOKIES TOE.