Hoe zorg voor Huckleberry-struiken te planten

Hoe kan klimaatverandering invloed hebben op Huckleberry in de Pacific Northwest

Wat kan ik doen om dit in de toekomst te voorkomen?

NC State University en N.. Bij State University Work in Tandem, samen met federale, staat en lokale overheden, om een ​​ Strategisch -partnerschap te vormen, genaamd N.. Coöperatieve extensie, die lokale kantoren in alle 100 provincies en met de oostelijke band van Cherokee Indianen zijn.

Dwerg Huckleberry is een low-groeiend kolonialshrubfound in grenen savannes, flatwoods, Sandhills andscrubhabitats gedurende een groot deel van Florida. De plant is een larvale gastheer voor Thewoodland Elfin Butterfly. De lentebloemen zijn aantrekkelijk voor polinators, vooral inheemse en honingbijen, en het sappige zomervruchten zijn een genot voor vogels, kleine zoogdieren en mensen! Probeer ze rauw of maak ze in een jam of taartvulling.

Dwarf Huckleberry Small White to Pinkish-White Flowers zijn vijf gelobd, Bell-ORURN-FALLE en CUPPED in zachte geelachtig-GreenSepals. Ze worden geboren in clusters van vijf tot acht imminalraces. Bladeren zijn leerachtig, groen Andelliftictoovatewith PointedApices. Ze zijn geregeld. Blad Onderzijde AREGLANDAULAULTE MICROSHOPE GELISHISCHE HARDPOSSEN. LeafmarginsArentireandpubescent. De bladeren worden in de herfst rood. Jonge takken zijn bedekt met kleine krullende haren. Arkon Rijpe takken is grijsachtig bruin en schilferig. Fruit zijn glanzend, puberse purplish-blackdrutes. Elke beer 10nutlets; Elke nut draagt ​​een singleseed.

de bessen zijn vrij in trossen over de hele struik, die ongeveer 70 cm breed en hoog groeit. Zorg moet worden genomen omdat de onrijpe bessen giftig zijn. In feite moeten de bessen zo lang mogelijk op de plant worden achtergelaten totdat ze een saai niet glanzend zwart zijn, goed in de herfst. Gelukkig raken de vogels ze niet, dus ze zijn veilig op de plant totdat je klaar bent om te oogsten. Niet helemaal smakelijk rauw, deze bessen moeten worden gekookt met een beetje suiker en dan hebben een smaak die heel doet denken aan backberries, ze zijn heerlijk gestoofd met appel of gebruikt als je zou breken of bosbessen in pastei, jam of jellies. De bessen zijn hoog in antioxidanten en geven een levendige paarse kleurstof op.

Huckleberry is zowel een cultureel en ecologisch significante plantensoorten die een gewijzigde groeiseizoen ervaren vanwege klimaatverandering. In de Pacific Northwest is Huckleberry een belangrijke voedselproducerende soorten die kwetsbaar is voor zowel reducties in habitat en verschuivingen in fenologie of seizoensgebonden biologische cycli zoals de timing van bloei en vruchten. Als stijgende temperaturen en gevallen van droogte toenemen in de regio als gevolg van klimaatverandering, kunnen concurrerende interacties tussen bosbessen en andere plantensoorten als gevolg daarvan stijgen. Deze wedstrijd kan leiden tot reducties of uitbreidingen van de geschikte Huckleberry-habitat. Verhoogd conflict tussen mensen en dieren in oogstgebieden kunnen ook voorkomen als de verdeling van voedselplanten verschuift.

Resultaten tonen aan dat in de Pacific Northwest, Habitat Geschiktheid voor Huckleberry kan afnemen met 5-40 op lagere hoogtes en breedtegraden. Ondertussen, op hogere verhogingen en breedtegraden, kan de habitatgeschiktheid bij het midden van de eeuw met 5-60 toenemen en doorlopen tot 2100. Phenology wordt ook geprojecteerd om in de loop van de tijd te veranderen. Bloeiende data van Huckleberry kunnen door 11 jaar "31 dagen aan het einde van de eeuw vooruitgang boeken. Fruiting kan door 13â € "37 dagen door het einde van de eeuw onder een emissies van de lage of met 24" 52 dagen onder een hoog -emissies -cenario. Er werden meer vooruitgang in zowel vrucht- als bloeiende projecties voorspeld bij hogere breedtes en hoogten.

Relaties: er zijn wereldwijd ongeveer 450 soorten vaccinium, ongeveer 40 in Noord-Amerika met ongeveer 15 in de Pacific Northwest. Het geslachtsaccinum omvat bosbessen, bosbessen, veenbessen, lingonbessen, whortlebranen, bilberries en cowberries. Andere Northwest-vaccinies worden later besproken onder de secties over bladverliezende struiken en grondbewegingen.

Distributie: Evergreen Huckleberry is te vinden aan de westkant van het Cascade-gebergte van British Columbia naar Californië. Langs de kust van Californië is het gebruikelijk voor de Redwoods, maar sporadisch verder naar het zuiden.

propagatie: zaden zijn traag om te ontkiemen, maar hebben geen speciale vereisten. Opgeslagen zaad kan echter profiteren van een stratificatieperiode. Zaailingen groeien langzaam en vereisen 2-3 jaar om een ​​verkoopbare plant te produceren. Toch is het beter om container-geteelde kwekerij-voorraad te planten met intacte root-systemen. Wild-Dug Evergreen Huckleberry treft niet goed. Hardhoutstekken ARONYITMES succesvol.

gebruik door mensen: Natives aten de bessen vers of gedroogd ze in cakes. Tegenwoordig beweert algemene lore dat ze na de eerste vorst zoeter zijn. De bessen zijn een beetje vervelend om te kiezen en los te scheiden van het gebladerte, maar zijn heerlijk gebakken in muffins. Wat Salal betreft, verzamelen Penseel-pickers Evergreen Huckleberry-gebladerte voor de Florist Trade.

wanneer iemand een Huckleberry-patch heeft, zijn ze er erg over bewaakt, zegt hij. hoeden om een ​​goede reden. Te midden van de groeiende commerciële aantrekkingskracht van Hucklebassen en hun krimpende habitat concurreren meer mensen elk jaar minder bessen.

Hucklebries zijn volledig wild dat ze niet worden gevonden in rijen op boerderijen zoals hun getemmerde neef, de bosbes. In plaats daarvan verschijnen duizenden mensen elk jaar in de bergen van de Pacific Northwest, gewapend met emmers en vergunningen, die op zoek zijn naar contant op een bessensoogst dat verkoopt voor opwaarts van $ 10 per pond.

eerdere pogingen zijn mislukt omdat wilde huckleberries afhankelijkheid van hun ecosysteem hen notoir moeilijk om ergens anders te groeien. Maar Tarlyn werkt in een lab dat bekend staat om zijn diepe duiken in plantengenomen die zich opwinden met het oplossen van grote problemen in de wereld van boomfruit, en de Huckleberry-puzzel betrapt onderzoekers aandacht. Drie jaar nadat hij de uitdaging heeft geïntroduceerd, groeit een set bosbessenplanten in een campus Greenhouse Geproduceerd fruit een proces dat dichter bij zeven jaar in het wild kost. Onderzoekers schatten dat binnen een ander jaar de eerste gedomesticeerde variëteit is.

twee weken in het commerciële plukseizoen dat op 8 augustus is geopend, GiFord Pinchot National Forest had 753 uitgegeven, vergunningen in het totaal van vorig jaar, toen de droogte te vroeg bessen bracht en het totaal van 10 jaar geleden verdubbeld.

het is misschien niet zo welkom door mensen die geen land hebben om Huckleberries te planten, zegt Tom Lamonte, die in het noordwesten van wilde food zijn vader in Burlington bezit, bevroren bessen en andere voedingsmiddelen voor houtbesbessen verkopen. Omdat zijn familie land heeft, ziet een gedomesticeerde variëteit eruit als een manier om vooruit te komen. Hij heeft ongetwijfeld dat ze klanten hebben.

Garden Huckleberry Solanum melanocerasium Kiemkracht, Seed Survival, en reactie op Herbiciden op JSTOR

Huckleberries werden traditioneel verzameld door Native American mensen voor gebruik als voedsel of traditionele geneeskunde. De bessen zijn klein en rond, 510 millimeter in diameter, en zien eruit als grote donkere bosbessen. Smaak, kunnen ze scherp zijn, met een smaak vergelijkbaar met die van een bosbes, vooral in blauw en purplec

Uus täna

Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Veganistische Huckleberry Strawberry Pie is gevuld met verse zoete aardbeien en pittige huckleberries gecoat in een lichte aardbei glazuur.

Kom meer te weten
Huckleberry smaak West Concentrate Vampabel

Huckleberry smaak West Concentrate Vampabel

Huckleberries worden wild op subalpine hellingen, bossen, moerassen en meerbekkens van de noordwestelijke Verenigde Staten en West-Canada. Hucklebranden werden traditioneel verzameld door inheemse Amerikanen langs de Pacifische kust en de rotsachtige bergen voor gebruik als voedsel of traditionele geneeskunde. De bessen zijn klein en rond en lo

Kom meer te weten
Huckleberry vs Blueberry-eigenschappen

Huckleberry vs Blueberry-eigenschappen

Honeyberries zijn een traktatie die echt niet zou moeten worden gemist. Wat is honingbessen die dit relatief nieuwe fruit daadwerkelijk is gekweekt in koelere regio's door onze voorouders. Ontdek meer over deze vrucht in het artikel dat volgt.

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

De beste delen van een wortelcake worden gecombineerd met de favoriete smaken van Hummingbird Cake zoals pureed ananas, kokosnoot en pecannoten, in deze heerlijke hybride cake.

Kom meer te weten
Hummingbird Bakery Carrot Cake

Hummingbird Bakery Carrot Cake

Met alle smaak van ons Cake Cake Recept, met de hand versierd met roomkaas frosting, zijn deze luxe mini-wortel cupcakes de perfecte bijbesparende aflaten voor geschenken en feesten. Deze perfect gevormde kleine gebakken lekkernijen komen in mini cupcake-gevallen met lichte sponzen en pluizige frostingen. Minicupcakes zijn ik

Kom meer te weten
Banaan en chocolade cupcakes

Banaan en chocolade cupcakes

Met een werveling van chocoladeconfes, is dit gemakkelijke chocolade cupcake recept de perfecte bak voor chocoladeliefhebbers. Vind chocolade cupcakes op Tesco Real Food.

Kom meer te weten
Hummingbird Bakery roomkaas glazuur bakken recepten goodtoknow

Hummingbird Bakery roomkaas glazuur bakken recepten goodtoknow

Gebruik uw Uber account te hebben om de levering van The Hummingbird Bakery Spitalfields in Londen. Blader door het menu, bekijken populaire items, en bijhouden van uw bestelling.

Kom meer te weten
Hummingbird Bakery Marshmallow Cupcakes Recepten met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Hummingbird Bakery Marshmallow Cupcakes Recepten met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Staking goud met de gezouten karamel cupcake, verspreid met echt Maldon Sea Salt. Graaf door lichte chocoladeponze en je zult een gouden centrum van toegeeflijke dulce de leche verborgen hebben door ons kenmerkende karamel frosting. Je zult elke kruimelen van Ourcupcakes zijn vers gebakken om helemaal opnieuw te bestellen in elk van onze B

Kom meer te weten
Easy Hummingbird Cake Cupcakes

Easy Hummingbird Cake Cupcakes

Vind 1000s Triplettested Recepten, deskundige kookadvies van uw favoriete celebrity-koks en de nieuwste voedseltrends

Kom meer te weten
Hongaarse Kool en noedels Recept van het Voedsel Nieuws

Hongaarse Kool en noedels Recept van het Voedsel Nieuws

Haluski kool noedels is een ouderwetse comfort eten dat rijk is en het vullen. je goed zien hoe je haluski maken, met lowcarb glutenvrije opties

Kom meer te weten
Gekarameliseerde kool en noedels met citroen- en kruidenrecept

Gekarameliseerde kool en noedels met citroen- en kruidenrecept

Gekarameliseerd in boter tot tedere en goudbruine, kool en uien samenwerken met noedels voor het ultieme comfortvoedsel. Krijg het recept bij voedselwijn.

Kom meer te weten
Hongaarse gebakken kool en noedels Haluska

Hongaarse gebakken kool en noedels Haluska

Dit recept is door Elaine Louie en duurt ongeveer 2 uur. Vertel ons wat je ervan vindt in de New York Times Dining Food.

Kom meer te weten
We gebruiken cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven. Door de website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
STA COOKIES TOE.