Amandelen vs pinda's die men is gezond

503 eerste byte time-out

Amandelen leveren een enorme hoeveelheid voedingsstoffen

amandelen zijn een uitstekende bron van eiwitten, vezels en hart gezonde vetten. 10 amandelen toevoegen aan uw dagelijkse maaltijdplan kan u helpen bij het bereiken van uw nutriëntenbehoeften. Het eten van amandelen kan zelfs helpen om een ​​gezond lichaamsgewicht te handhaven. Volgens een studie die gepubliceerd is in de editie van de voeding van het Nutrition Journal, verhoogt het eten van eiwitrijke snackvoeding als amandelen de verzadiging, of een gevoel van volheid, wat de eetlustcontrole kan helpen verbeteren en tot een verminderde calorische inname te leiden.

eiwit in amandelen

Volgens de U.. Afdeling Landbouw Nutrient Data Laboratory, One Almond bevat 0. 5 gram eiwitten. Daarom biedt het eten van 10 amandelen u ongeveer 2. gram eiwitten. Eén portie, of dienende grootte, van amandelen is meestal 1 ounce, wat overeenkomt met ongeveer 23 hele amandelen. Een volledig 1-ounce-gedeelte van amandelen biedt u iets minder dan 6 gram eiwitten.

eiwitbehoeften

amandelen eten Naast andere hoog-eiwit voedsel kan u helpen bij het voldoen aan uw eiwitbehoeften. Het Institute of Medicine beveelt aan dat mannen minstens 56 gram consumeren, vrouwen eten 46 gram en zwangere en verpleegkundige vrouwen consumeren elke dag minstens 71 gram eiwitten. Als u actief bent of herstelt van een blessure, chirurgie of ziekte, heeft u echter mogelijk extra eiwitten nodig.

overwegingen

In tegenstelling tot op dieren gebaseerde eiwitten die in vlees, pluimvee, zeevruchten, eieren en zuivelproducten zijn gevonden, bevatten amandelen niet alle essentiële aminozuren die u nodig hebt om eiwitten in uw lichaam te bouwen. Deze eiwitten worden gebruikt om bijna elk deel van uw lichaam te herstellen en te handhaven, inclusief uw spieren, huid, haarnagels, organen en bloed. Volgens MedleidingPlus kunt u echter alle essentiële aminozuren krijgen die uw lichaam nodig heeft door een verscheidenheid aan plantaardige eiwitten in de loop van de dag te consumeren.

andere gunstige voedingsstoffen

Naast eiwit bevatten 10 amandelen 1 gram voedingsvezels en ongeveer 6 gram vet, volgens het USDA-voedingsdataboratorium. Het grootste deel van het vet in amandelen is hart-gezond, onverzadigd vet, dat uw risico voor hartaandoening kan voorkomen bij gebruik in plaats van verzadigd vet. Een volledig 1-ounce-gedeelte van amandelen bevat ongeveer 14 gram totaal gezond vet en 3. gram vezels. Vrouwen zouden moeten streven naar 25 gram vezels en mannen moeten elke dag voor 38 gram vezels schieten. Amandelen zijn ook een bron van calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium en vitamine E.

Waarom ben ik geblokkeerd?

deze website gebruikt een beveiligingsservice om zichzelf te beschermen tegen online aanvallen. De actie die u zojuist hebt uitgevoerd, heeft de beveiligingsoplossing geactiveerd. Er zijn verschillende acties die dit blok kunnen activeren, inclusief het indienen van een bepaald woord of zin, een SQL-opdracht of Malformed -gegevens.

wat kan ik doen om dit op te lossen?

er is een goede reden voor de liefdesaffaire. "Amandelen zijn uitgebreid bestudeerd voor hun voordelen op gezondheid, diabetes en gewichtsbeheer", aldus Jenny Heap, een geregistreerd diëtist met de amandelraad van Californië. "De unieke combinatie van nutriënten van amandelen â €" Plant-gebaseerd eiwitten, vezels en enkelvoudig onverzadigde vetten, plus belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine E en magnesium â € "helpen ze een hartgezonde snack te maken." Â

een studie 2017 die is gepubliceerd in Nutrition Journal ontdekte dat Amerikanen, met name kinderen, die snackvoedsel vervingen met amandelen of andere boommoeren een grote toename van de consumptie van voedingsstoffen zagen. In de studie van meer dan 17.000 kinderen en volwassenen verwisselden deelnemers al hun snacks met amandelen en. Onderzoekers ontdekten dat deelnemers minder lege calorieën, vaste vetten, natrium-, verzadigde vetten, koolhydraten en toegevoegde suikers consumeerden. Goede oliën en vetten zijn aanzienlijk toegenomen, net als magnesium, vezels en eiwit door een kleine marge.

technisch gezien zijn amandelen helemaal geen echte noten. Het eetbare deel dat we een noot noemen, is eigenlijk een zaadje, en amandelen zelf zijn drupes, volgens de Botany-afdeling van de Universiteit van California Riverside. Soms genoemd "stenen fruit", worden Drupes gekenmerkt door een stoere korst die een schaal rondom een ​​zaadje. Perziken en abrikozen, sluiten neven aan de amandel, zijn gemeenschappelijke voorbeelden van Drupes. Net als deze familieleden groeien amandelen op mooie, bloeiende bomen en gedijen in warme, droge klimaten.

voedingsprofiel

Net als andere noten, amandelen bevatten een relatief grote hoeveelheid vet, met ongeveer 14 gram per één ounce portie. Gelukkig is ongeveer tweederde van het hart-gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten, volgens The George Mateljan Foundations Worlds gezondste voedingsmiddelen website.

voedingsfeiten

"Een groeiende hoeveelheid bewijs suggereert dat regelmatig de keuze van amandelen in plaats van snacks hoog in geraffineerde koolhydraten is een eenvoudige dieetstrategie te helpen ondersteunen gezondheid van het hart," zei Heap. In een ander bewijs beoordeling genoemd, in 1999 gepubliceerd in Current Atherosclerosis Reports, onderzoekers gekeken naar de Nurses' Health Study en schat dat het eten van noten in plaats van een equivalente hoeveelheid koolhydraten verminderd risico op hart-en vaatziekten met 30 procent. Substitueren noten voor verzadigde vetten, zoals die in vlees en zuivelproducten, resulteerde in een 45 procent verlaagd risico geschat.

A 2017 studie gepubliceerd in het Journal of Nutrition keek naar 82 mensen met een hoog LDL-cholesterol. Gedurende zes weken, aten ze een cholesterolverlagend dieet dat een derde van een kopje amandelen of een muffin met hetzelfde aantal calorieën opgenomen. Vervolgens deelnemers ingeschakeld diëten voor nog eens zes weken. Onderzoekers ontdekten dat de amandel dieet geleid tot een betere verdeling van HDL-cholesterol subtypen en effectiever cholesterol te verwijderen. Deze effecten werden echter alleen gezien bij de deelnemers op een normaal gewicht.

Magnesium is ook essentieel voor de gezondheid van het hart. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, hebben sommige artsen positieve resultaten gezien van het geven van patiënten die lijden aan hartfalen doses van magnesium. Er kan ook een verband tussen lagere hart-en vaatziekten risico bij mannen en de inname van magnesium zijn.

amandelen kan ook een meer voldoet aan snack dan high-carb tegenhangers. "Hun combinatie van eiwitten, vezels en goede vetten hen die voldoet snack keuze die kan helpen houden u van het bereiken voor lege calorierijke keuzes tussen de maaltijden maakt," zei Heap. "In feite, een recente studie toonde aan dat vrouwen die een halverwege de ochtend snack van 1-1. Ounces amandelen voelde meer tevreden en aten minder calorieën bij latere maaltijden aten."

Alsof dat genoeg nieuws niet goed waren, kan amandelen ook helpen bij het voorkomen van gewichtstoename. Een vijf jaar durende studie uitgevoerd door Loma Linda University onderzoekers en gepubliceerd in het European Journal of Nutrition in 2017 bleek dat mensen die noten aten, met inbegrip van amandelen, regelmatig hadden meer kans om te stoppen met het verkrijgen van wachten en op een 5 procent lager risico lopen overgewicht of obesitas. De studie Evaluated meer dan 73.000 Europeanen in de leeftijd tussen 25 en 70 en vond dat, terwijl de meeste deelnemers kwamen gemiddeld 2 kilo meer dan vijf jaar, degenen die regelmatig aten noten opgedaan minder gewicht. De hoofdonderzoeker, Dr. Joan Sabate, suggereerde dat de mensen de plaats van de dierlijke eiwitten in het midden van hun bord met noten.

Bovendien, een Spaanse studie gepubliceerd in 2007 in het tijdschrift Obesity bleek dat in de loop van 28 maanden, de deelnemers die twee keer per week noten aten waren 31 procent minder kans om te winnen wachten dan waren deelnemers die nooit of zelden noten aten.

"Amandelen zijn van nature glutenvrij, en zijn een veelzijdige, voedselrijke aanvulling op gluten-vrij dieet," zei Heap. "Omdat een glutenvrij dieet arm aan ijzer, vezels, vitamine B en eiwit, en hoog in verzadigd vet en suiker kan zijn, is het belangrijk om te helpen bij het invullen van deze lacunes en optimaliseren voeding. Alle vormen van amandelen, met inbegrip van amandel meel, amandelmelk en amandel boter, zijn uitstekend toevoegingen voor hen die ervoor kiezen een gluten-vrije levensstijl."

Onze Algemene Voorwaarden en Privacy Policy zijn bijgewerkt. Door te blijven MyFitnessPal gebruiken, erkent u en akkoord te gaan met de bijgewerkte MyFitnessPal Algemene Voorwaarden en Privacy Policy.

Alle voedingswaarde-informatie die hier wordt afgeleid uit een computeranalyse van recepten met de voedingswaarde-etikettering en de formulering software. Waarden kunnen variëren als gevolg van natuurlijke variatie in voedingsmiddelen.

Calorie brandtijd

Vermeld in alles uit de Griekse mythologie naar de bijbel, amandelen hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1400 voor Christus. Door 600-900, amandel boomgaarden bloeide heel Spanje, Marokko, Griekenland, en Israël, en vonden hun weg naar het oosten via de zijderoute naar China. Spanje handhaafde haar amandel-productie en ze zijn er nog steeds geproduceerd. In de 700s AD werd de amandelboom meegenomen uit Spanje naar Californië door de Franciscaanse padres. Vandaag de dag, ongeveer 80 procent van 's werelds aanbod wordt geteeld in het ideale mediterrane klimaat van Californië, het maken van amandelen Californias boven de export van landbouwproducten en de grootste U.. specialiteit gewas export. Amandelen vinden hun weg naar amandel consumenten in meer dan 90 landen, maar meer dan 30% van het verbruik binnen de U..

Amandelboomgaarden oplevert in het algemeen de eerste gewas drie jaar na het planten en vervolgens jaarlijks gedurende maximaal 25 jaar na het aanplant. De jaarlijkse levenscyclus heeft vele fasen, met november tot en met januari markeren een periode van slaapzaal of downtime voor de bomen. Van half februari tot half maart, ze zijn te zien in volle bloei, over de California Central-vallei, met witte en lichtroze bloemen die zichzelf uitlenen als een pittoreske -achtergrond. De bestoven Bloei veranderen in de amandelfruit en kernels volwassen en groeien van maart tot juni. Tijdens de piek van California Sunshine splitsen amandelromplens open en onthullen de amandelschaal. Na het nooien in tal van California Sunshine worden de amandelen geoogst van augustus tot oktober.

Afgezien van het geven van verschillende gezondheidsvoordelen, zijn amandelen uiterst veelzijdig en kunnen ze in verschillende vormen worden gebruikt, van hele amandelen tot geroosterd, gesneden, in blokjes gesneden, geblancheerd, grond en meer. Amandelen zijn een ongelooflijk voeding ingepakte aanvulling op gezonde voeding en snacks.

Snelle links

Als u niet neuftig bent over amandelen, zullen hun gezondheidsvoordelen van gedachten veranderen. De heerlijke noot is boordevol uit essentiële voedingsstoffen, waaronder gutvriendelijke vezels, hartgezonde vetten en een groot aantal andere vitamines en mineralen. Amandelen zijn ook super veelzijdig, omdat ze kunnen worden gebruikt in zoete en hartige gerechten. Vooruit, leer alle must-weten info over de moer, inclusief de gezondheidsvoordelen van amandelen en verschillende manieren om thuis te genieten.

wat zijn amandelen?

en hoewel lagere LDL-cholesterolniveaus ideaal zijn, is het nog steeds belangrijk om het LDL-cholesterol te beschermen dat u doet van Oxidatief stress. Dat is waar amandelantioxidanten binnenkomen. In wezen kan "LDL-cholesterol geoxideerd raken wanneer het communiceert met vrije radicalen", zegt Meshulam. Dit verhoogt het risico op atherosclerose of de HARDING van de slagaders, die de bloedstroom naar het hart vermindert en de kans op hartaanval en / of beroerte verhoogt. De antioxidanten in amandelen kunnen echter de oxidatie van LDL-cholesterol ontstaan, dus bescherming uw hart.

Bevorder hersengezondheid

als u op zoek bent naar een bevredigende en vulsnack, munch op sommige amandelen. Zoals eerder opgemerkt, bevatten de noten eiwit en vezels â € "twee voedingsstoffen die u kunnen helpen tevreden te zijn, zegt Jones. Fiber wordt ook langzaam verteerd, ze voegt eraan toe, wat betekent dat het langer in de GI-tract blijft. Dit kan je voor een langere tijd verzadigd houden, wat een werkelijke redderseaver kan zijn als je de deur uitspreekt of back-to-back virtuele vergaderingen host.

Potentiële risico's van amandelen

de aanbevolen portiegrootte voor amandelen is 1. Ounces, of een handvol per dag, zegt Jones. Je kunt de amandelen eten, net als â € "of, als je dingen wilt kruiden, voeg ze toe aan verschillende gerechten. Amandelen werken goed in zowel zoete als hartige recepten die een beetje knapperige textuur en de nootachtige smaak kunnen gebruiken. Hier zijn verschillende heerlijke manieren om amandelen een huis te gebruiken:

in voedzame zoete lekkernijen. Voldoet aan je zoetekauw door amandeltraktaties te maken, zoals deze no-bak amandel-vreugde-bars die bellen voor amandelboter, die een wonderbaarlijk romige consistentie toevoegt aan no-bake-desserts.

het is gedacht dat de amandelboom is ontstaan ​​in het Midden-Oosten. Geholpen door zijn populariteit onder reizigers op de oude zijden weghandelsroute, maakten amandelen al snel naar Europa. En in de 17e eeuw werd de amandelboom geïntroduceerd in Noord-Amerika door Spaanse missies. De Almond heeft behoorlijk de reis gehad!

Aandacht vereiste cloudflare

Deze gebakken appelplakken met kaneel is gemakkelijk, snel, gezond en heerlijk. Denk eraan als appeltaart zonder de korst en het is eenvoudig te maken.

Uus täna

Voedingswaarde van witte asperges vs. Groen livestrong. om

Voedingswaarde van witte asperges vs. Groen livestrong. om

Asperges is op zijn best als je het simpel blijft. Gewoon een kleine kruiden en bruiling doet de truc

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Vind calorieën, koolhydraten en voedingsinhoud voor ketel maïs en meer dan 2.000.000 andere voedingsmiddelen bij MyFitnessPal

Kom meer te weten
Hoeveel calorieën zitten in een kopje gekookte asperges idswater.com

Hoeveel calorieën zitten in een kopje gekookte asperges idswater.com

Leer waarom vroege bronnen delicatesse, ook bekend als asperges, is goed voor gewichtsverlies en zo gezond voor jou

Kom meer te weten
Pinterest wordt niet langer ondersteund op deze browser, dwz 6

Pinterest wordt niet langer ondersteund op deze browser, dwz 6

5 Gallon Aardbei wijnrecepten met ingrediënten, voedings-, instructies en aanverwante recepten

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Roken van een klein borststuk wordt normaal gesproken niet gedaan. De marinade in dit recept helpt echter om de borst tedere en vochtig te houden.

Kom meer te weten
Het beste geroosterde recept van pompoenzaad

Het beste geroosterde recept van pompoenzaad

Zoek 10 manieren om pompoenpitten in je eten te gebruiken. Ze hebben dergelijke gezondheidsvoordelen die het geweldig is om ze in een aantal manieren te gebruiken.

Kom meer te weten
10 beroemde en gezonde Indiase brood recepten Je moet proberen Gemakkelijke Recepten

10 beroemde en gezonde Indiase brood recepten Je moet proberen Gemakkelijke Recepten

De meeste plat brood uit het noorden van India zijn ongedesemd en voornamelijk gemaakt uit gemalen meel, meestal atta of maida en water. Sommige plat brood, in het bijzonder

Kom meer te weten
Faalt nooit pinda broos

Faalt nooit pinda broos

20 zelfgemaakte recepten voor magnetron pinda bros uit de grootste globale kookgemeenschap zie recepten voor microgolf pinda broos ook.

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Verkleed je weekdiner met deze gemakkelijke, maar indrukwekkende sauzen.

Kom meer te weten
Volume van 100 gram van alle doeleinden meel

Volume van 100 gram van alle doeleinden meel

Doe een snelle conversie 1 gram 0. 049603174603174 kopjes met behulp van de online rekenmachine voor metrische conversies. Vink het diagram voor meer informatie.

Kom meer te weten
150 gram-meel tot bekers Online Unit Converter

150 gram-meel tot bekers Online Unit Converter

Conversiekaarten voor Tarwevrij Glutenvrije recepten op WheatFree.org

Kom meer te weten
150 gram chocolade chips aan Cups Conversion Voedsel Nieuws

150 gram chocolade chips aan Cups Conversion Voedsel Nieuws

Hoeveel eetlepels is 150 gram poedersuiker hoeveel theelepels is 150 gram poedersuiker Deze pagina 150 gram poedersuiker om te zetten in volume-eenheden zoals theelepels, eetlepels, bekers, en milliliter.

Kom meer te weten
We gebruiken cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven. Door de website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
STA COOKIES TOE.