Aardappel frittata met kaas posh hash browns

Knapperige versnipperde hash browns recept

RSTI is een Zwitsers gerecht gemaakt met grof geraspte aardappelen die in een pan zijn gebakken. Sommige mensen in Zwitserland beschouwen het zelfs het nationale gerecht. Er zijn verschillende regionale variaties die andere ingrediënten kunnen gebruiken, zoals de kaas en ui RSTI, maar deze versie is het basisrecept dat gewoon aardappel gebruikt.

Misschien vind je dat RSTIS op verschillende plaatsen eigenlijk op verschillende manieren wordt gekookt. Soms zul je ze vinden met meer grof geraspte aardappel. In dit geval is de aardappel zelfs geparboeld voordat het gekookt is om ervoor te zorgen dat deze wordt gekookt.

hou je van knapperige gebakken aardappelen? Ik ken niet veel mensen die niet, vooral als ze in de vorm van hash browns, allemaal gouden en knapperig aan de buitenkant en vochtig en zacht aan de binnenkant zijn. En wanneer geserveerd naast een perfect gekookt ei, zorgt het voor brunch-time excellence .

Maar wat als dat ei op de top van de aardappelen was gekookt? Nu krijgen we nog meer spannender. Het resultaat smaakt even lekker, maar het lijkt op een mooi vogelnest. Vrij fancy, maar moeilijk te doen? Helemaal niet. In slechts een paar eenvoudige stappen kunt u dit schattige en gedenkwaardige gerecht maken.

er is iets heel onweerstaanbaars over de textuur van gekookte gesneden aardappelen - ze hebben de neiging knapperig en heerlijk te worden, vooral in dit recept waar hun textuur contrasteert met de romige saus.

Sommige mensen houden ervan om de gesnipperde aardappel in de magnetron gedurende 2 minuten vóór het frituren te koken. De reden is dat deze techniqe de aardappel helpt om knapperig te worden - en knapperig blijven - langer.

Shredding Toverook Dicing als de voorbereiding van de keuze in de jaren 1970, aldus het ontbijt: een geschiedenis van Heather Arndt Anderson, die waarschijnlijk geïnspireerd was door Swiss RSTI, de traditionele boeren ontbijt van Zwitserlands Capital, Bern. Maar als het gaat om versnipperde gebakken aardappelen, zijn er tal van ITERATIES over de hele wereld, met enkele van de meest bekende afkomstig uit Europa, waaronder RSTI, Pommes Darphin en Potato Latkes.

Aardappelen troffen eerst Europese kusten in 1589 toen Sir Walter Raleigh ze naar Ierland bracht, en ze namen vier decennia om zich uit te brengen naar de rest van het continent. Het is moeilijk om de exacte geboorte van de RSTI aan te wijzen, maar ik zou positioneren, het is de eerste in de categorie en ergens rond de 18e eeuw is ontstaan ​​toen de aardappel in Zwitserland in ZWITSERLAND had gekregen, rapporteerde de Chicago-tribune. Een van de meest populaire aardappelpannekoeken in de Verenigde Staten is de Latke, die, per PBS, oorspronkelijk geen aardappelen bevatte, maar in plaats daarvan is gemaakt van kaas. Aardappellatken werden echter populair bij Ashkenazi Joden in Oost-Europa tijdens het midden van de 18e eeuw. Later verondersteld de Franse Pommes Darphin te zijn uitgevonden door zijn naamgenoot, François Darphin, ergens rond 1900.

Dus wat is het verschil tussen hen? Hash Browns, Ró§sti en Pommes Darphin zijn meestal gewoon gekruide aardappelen, maar aardappellatken omvatten ook vaak ui, ei en extra zetmeel. Sommige recepten riepen traditioneel op tot pre- of par-gekookte aardappelen, maar ze kunnen allemaal worden gekookt van rauwe spuds. En als het op grootte en vorm aankomt, zijn Ró§sti en Pommes Darphin veel dikker, soms klokken in ongeveer een centimeter of zo, en gevormd tot perfect ronde cirkels, terwijl Hash Browns en Latkes dunner is, vaak met Free-Form, Fry randen. Dus hoewel er hier en daar kleine verschillen zijn en daar, aan het eind van de dag, ze zijn allemaal hetzelfde in mijn boek â € "Heerlijke gebakken gesnipperde aardappelpannenkoeken.

vetkeuze. In theorie zou je enig vet kunnen gebruiken dat je wilde kluwelen bruin. Een neutrale olie zoals groente of canola is redelijk standaard, maar omdat de naam al aangeeft, draagt ​​het niet bij aan het is alles in de smaakafdeling. Je zou een goede olijfolie kunnen gebruiken, maar de smaak past niet op mijn idee van standaard hash browns. Bacon of ander dierlijk vet kan een geweldige smaakversterker zijn, maar sommige kunnen zien dat het de aardappelen kan overwinnen. En laatste maar zeker niet het minst, er is boter. Sommige recepten instrueren u om het te gebruiken als het enige vet voor het frituren van de kitchnr roept, ja, u kunt boter gebruiken voor eenvoudige pan-gebakken recepten! Maar ik maak me nog steeds zorgen over het branden over de middelhoge hitte en kooktijd opgeroepen in dit recept. Met behulp van Gelukkige Boter of ghee zou deze zorg wissen, maar dat zijn items die ik niet bij de hand blijven.

Hoe kook je hash browns. Ik koos voor de aardappelen schillen, maar je kan zeker de huid blijven en geef ze een goede scrub in plaats daarvan als je de extra voeding willen. Zullen bij een handheld rasp of rooster bevestiging van een keukenmachine, versnipperen de aardappelen. Vervolgens komt het belangrijkste: Weg met zoveel vocht als je kunt om shatteringly fris aardappelen te bereiken. Ik wil de gesnipperde piepers te verzamelen in een schone theedoek en uitwringen al het water bijna 1/2 kop in mijn beproevingen, maar je kan ook gebruik maken van kaas doek, papieren handdoeken, een ricer of zelfs alleen maar je handen. Terwijl sommige recepten u instrueren de aardappel onder stromend water, Dont. Hierdoor verwijdert het zetmeel dat helpt de plantaardige strengen aan elkaar plakken en ook helpt bij knapperigheid. Toss met peper en zout, zodat de kruiden zijn gelijkmatig verspreide overal, en dan is het tijd om te bakken.

Recept aardappel frittata met kaas

RSTI is het klassieke wandelen eten in Zwitserland, een traditioneel gerecht van gebakken geraspte aardappelen vaak gegarneerd met een gebakken ei, spek en / of kaas. Youll deze stevige maaltijd geserveerd in vele berghutten en restaurants zowel in de zomer als in de winter te vinden. I love it, maar het is vaak zo rijk dat ik het gevoel dat ik ga flauwvallen na het eten. Dit is een maaltijd voor de boeren die hoeden van vee zijn geweest en het maken van kaas hele dag.

Hieronder zal ik uitleggen de RSTI ingrediënten en koken methoden vanuit mijn ervaring het eten van een miljoen RSTI in de Zwitserse Alpen en koken het heel vaak thuis in de afgelopen 15 jaar in Zwitserland woont. De eerste keer dat ik heb gemaakt RSTI, ik dacht dat het simpel zou zijn, maar ik maakte allerlei beginnersfouten dat het moeilijker gemaakt dan het moet zijn. Dus hopelijk kan ik u helpen vermijden.

RSTI is een aardappel gerecht, waar de geraspte aardappelen worden gebakken in een pan. In tegenstelling tot de Amerikaanse opgebakken aardappels, die losjes zijn sautà © ed, met RSTI, worden de geraspte aardappelen samengeperst in dikke pannenkoek, die wordt crisped aan elke kant. In tegenstelling tot de latkes, is er geen ei of bloem om de aardappelen te binden. Sommige Zwitserse add spek of uien in de RSTI, maar het is meer gebruikelijk om de aardappelen te verlaten vlakte en toppings toe te voegen in plaats daarvan.

RSTI wordt vaak gegarneerd met een gebakken ei, spek of gesmolten kaas. Het wordt soms diende als een bijgerecht, bijvoorbeeld met braadworst en ui jus of Zürigeschnetzeltes, gesneden kalfsvlees of varkensvlees in een roomsaus.

Mijn belangrijkste reden dat ik kook RSTI thuis is om te onthouden alle grote maaltijden weve op het spoor had. Onderstaande één was mijn favoriet RSTI aller tijden geserveerd in Berggasthaus Bollenwees langs de fantastische Saxer Lücke wandeling. Ze diepe bak de RSTI om het extra knapperig te maken.

gebruik voorverpakte RSTI zoekt u haast

Toen ik voor het eerst naar Zwitserland verhuisde, was ik geschokt om te leren dat veel van mijn vrienden gebruikt de par-gekookte-pre geraspte RSTI packs die u kunt kopen bij elke supermarkt hier. Na jaren van het beoordelen van mijn vrienden slecht, ik probeerde de-voorverpakte RSTI en hoewel het niet mijn eerste keus, het is niet zo slecht als ik dacht.

Met verpakt RSTI, je gewoon uit het ene uiteinde van het pakket gesneden en knijp de aardappel blok in uw warme pan. Je niet hoeft te boter of ander vet toe te voegen als dit al in de mix. Dan breek je de rechthoek blok, versoepeling de aardappel stukjes van elkaar, en de vorm in een cirkel, zoals je kunt zien op de foto hieronder.

Ik vind het veel moeilijker om deze aardappel flarden krijgen bij elkaar blijven en scherp omdat de verpakte aardappelen zijn erg nat. Heel vaak zijn deze-voorverpakte RSTI uit elkaar vallen als ik probeer ze te spiegelen, die zelden gebeurt er met mijn huis geraspte RSTI. Ook, omdat ze pre-gekruid, ik vind ze heel zout voor mijn smaak. Dus zelfs als het raspen aardappelen zelf is extra werk en rommelig, ik geef de voorkeur het eindproduct.

Dat gezegd hebbende, deze RSTI packs zijn een behoorlijke convenience food en geweldig in uw pantry voor een last minute gemakkelijke maaltijd te hebben. Er zijn veel verschillende smaken zoals degenen met worst en kaas. Maar Id vasthouden aan de gewone versies en voeg in mijn eigen toppings.

Traditioneel RSTI recepten moet je de aardappelen Kook de nacht vóór en koel ze 's nachts voordat ze raspen. Ik heb niets tegen deze methode en het waarschijnlijk helpt het sneller koken. Maar aangezien ik zelden vooruit te plannen, Im meestal rooster ze vlak voordat ik ze koken en ze blijken prima. Deze methoden produceren verschillen in structuur, maar niet genoeg om toe om mijn familie. Dus gewoon doen wat werkt voor u en Dont zorgen te maken over het feit dat strikt traditionele over dit.

rasp de RSTI aardappelen met keukenmachine

De meeste mensen rasp de aardappelen met de hand op een rasp met grote gaten, een zogenaamde RSTI-Raffel in Zwitserland. Het is een enorme puinhoop en ik meestal uiteindelijk het afschrapen van mijn knokkels. Dus ik gebruik het rooster functie op mijn eten processor, die deze taak veel gemakkelijker en sneller maakt.

Je hebt twee goals bij het koken RSTI. Je moet elke kant naar goudbruin knippen en het midden genoeg koken om weelderig te zijn, maar niet papperig. Het beste om te bakken op gemiddeld hitte, dus de inside aardappelen hebben de kans om te koken voor de buitenbranden.

Ive verbrandde verschillende RSTI door te koken op een te hoge warmte. Je kunt op mijn voorbeeld hieronder zien dat het op een paar plaatsen net te donker is begonnen te worden. Sommige recepten zeggen om alleen aan de eerste kant ongeveer 5 minuten te koken. Maar ik vind het meer als 10 minuten op een medium warmte om dat goudbruin te krijgen.

Veel RSTI-recepten hebben u voortdurend Kleine pads van boter om de zijkanten van de pan om te helpen met het krikken. Ik ben het 100% eens! Dit is de sleutel tot een grote knapperige RSTI. Hoe meer boter, hoe beter. Ik ben op deze manier door een hele stok van boter.

Zorg er ook voor dat u een paar kussens van boter aan de pan toevoegen tussen de klep, dus de tweede kant heeft er voldoende vet onder, niet alleen aan de zijkanten. Als je niet, de tweede kant van de RSTI heeft de neiging om te branden in plaats van gouden te worden.

Aandacht vereiste cloudflare

Gezond courginegea bakrecept wordt gemaakt met 3 ingrediënten, kan worden aangepast naar wens, opwarmen, en is een geweldig ontbijt om voor te bereiden op de week.

Uus täna

Four Horsemen Cocktails Recept Alle 7 Cocktails TheFoodXP

Four Horsemen Cocktails Recept Alle 7 Cocktails TheFoodXP

Er zijn meerdere varianten van de Four Horsemen Cocktail als The Original Four Horsemen Four Horsemen in een Boot, Four Horsemen en Hel Volgt, Four Horsemen Go Hunting, Four Horsemen Ga naar Zee, vier ruiters van de Apocalyps, en Flaming Four Horsemen

Kom meer te weten
Brown Gravy Recept

Brown Gravy Recept

Meatloaf Met Tangy Tomato Gravy Recepten met ingrediënten, voedingsstoffen, instructies en aanverwante recepten

Kom meer te weten
Aandacht vereiste cloudflare

Aandacht vereiste cloudflare

Lees de hoeft overgebleven jusbespreking uit de Chowhound Home Cooking, Gravy Food Community. Doe mee met de discussie vandaag.

Kom meer te weten
Seapak Popcorn Shrimp Cooking Instructions

Seapak Popcorn Shrimp Cooking Instructions

Iedereen houdt van de crunch uit onze heerlijke popcorn garnalen. Kop gewoon onze bevroren garnalen in de oven en maak een popcorn garnalen recept.

Kom meer te weten
Rach Stuffs Aubergineboten met de Griekse smaken van Moussaka

Rach Stuffs Aubergineboten met de Griekse smaken van Moussaka

Rach deelt een recept voor aubergineboten aka papoutsakia, of kleine schoenen in het Grieks gevuld met de smaken van Moussaka.

Kom meer te weten
Countrystyle Greek Potato Stew Recept patates yahni

Countrystyle Greek Potato Stew Recept patates yahni

De traditionele versie van deze Greeksinspired Dish roept op tot een hele kip in delen wordt afgebroken, vervolgens gestoofd in een geurige, kanabylaceerde tomatensaus deze door een nachtelijke nachtelijke versie belt in plaats daarvan op een botten, vage kippendijen, die veel minder werk en minder timeconsuming zijn Bereid je op zoals de meeste gestoofde gerechten, deze smaakt nog beter als de smaken een kans hebben gehad om te mengen, dus het is een ideale makeahead maaltijd

Kom meer te weten
Griekse citroenkip en aardappelen

Griekse citroenkip en aardappelen

Een van onze favoriete familiediners, deze gemakkelijke Griekse plaatpan kip met aardappelen, olijven en feta-kaas is een musthake

Kom meer te weten
Gebakken kip en feta gezond recept ww Australië

Gebakken kip en feta gezond recept ww Australië

10 minuten zijn alles wat je nodig hebt om een ​​levendige Greeksinspired gebakken kippenbakje met paprika's, peterselie en feta-kaas te preppen.

Kom meer te weten
Griekse gebakken kippendijen in tomatensaus lowcarb

Griekse gebakken kippendijen in tomatensaus lowcarb

Verse en levendige mediterrane en Australische geïnspireerde recepten. Het olijven en het feta-team, zijn er om u te inspireren en te begeleiden om mediterrane recepten met flare bij u thuis te produceren.

Kom meer te weten
Pinterest wordt niet langer ondersteund op deze browser, dwz 6

Pinterest wordt niet langer ondersteund op deze browser, dwz 6

Deze eenvoudige Griekse kip marinade recept zal uw gegrilde kip een heerlijke en vochtige smaak te geven.

Kom meer te weten
Grieks Kip Skillet

Grieks Kip Skillet

Dit werd bij mijn dochters bruiloft repetitie diner geserveerd. Verschillende pogingen om het te krijgen de manier waarop ik dacht dat het zou moeten proeven. Het is nu mijn 4-jarigen favoriet. Ze houdt op te halen uit th

Kom meer te weten
We gebruiken cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven. Door de website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
STA COOKIES TOE.